Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΟΣΟ ΘΡΑΣΟΣ: ΤΗΝ ΛΕΕΙ ΚΙΟΛΑΣ ΣΤΟΥΣ ΣΕΡΒΟΥΣ Ο ΑΛΒΑΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ... ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΣΟΣΙΑΛ ΜΙΝΤΙΑ!!!

Η αντιπαράθεση των πρωθυπουργών της Αλβανίας και της Σερβίας για το επεισόδιο με την εμφάνιση της σημαίας της «Μεγάλης Αλβανίας» στον αγώ...

Η αντιπαράθεση των πρωθυπουργών της Αλβανίας και της Σερβίας για το επεισόδιο με την εμφάνιση της σημαίας της «Μεγάλης Αλβανίας» στον αγώνα των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου των δύο χωρών, μεταφέρεται τώρα στα κοινωνικά δίκτυα.

«Η Σερβία θα μπορέσει να γίνει μία κανονική χώρα όταν θα καταλάβει ότι η "Μεγάλη Αλβανία" είναι δικός της εφιάλτης, όχι δικό μας έργο» έγραψε ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς απάντησε γράφοντας στον δικό του λογαριασμό στον ιστότοπο πως «όσοι ισχυρίζονται ότι η "Μεγάλη Αλβανία" είναι εφιάλτης μας, έχουν απόλυτο δίκιο. Αλλά δεν είναι μόνο δικός μας εφιάλτης, αλλά και της Ευρώπης και ολόκληρης της ανθρωπότητας κι εμείς θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να αποτρέψουμε την πραγμάτωση του. Ελπίζουμε ότι οι λογικοί Αλβανοί θα κατανοήσουν αυτό το μήνυμα».

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα δήλωσε ότι παρά το αρνητικό κλίμα που δημιουργήθηκε στις σχέσεις των δύο χωρών, προτίθεται να επισκεφτεί το Βελιγράδι στις 22 Οκτωβρίου, όπως είχε προγραμματιστεί.

Ο Σέρβος πρωθυπουργός Αλεξάνταρ Βούτσιτς, σε συνέντευξη του στη δημόσια τηλεόραση της Σερβίας (RTS), ανέφερε ότι μέσα στο σαββατοκύριακο θα αποφασίσει εάν θα δεχθεί τον Αλβανό πρωθυπουργό.

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Βούτσιτς δήλωσε ότι οι έρευνες, για το επεισόδιο στο ματς με την εθνική Αλβανίας έφεραν στο φως αδιάσειστα στοιχεία για τους δράστες. «Γνωρίζουμε πλέον πότε μπήκαν στη Σερβία, τις επαφές που είχαν και τις συνεννοήσεις που έκαναν. Όταν θα δημοσιοποιηθούν όλα αυτά στη χώρα (σ.σ. Αλβανία)απ' όπου εξαπολύονται κατηγορίες εναντίον της Σερβίας, δεν θα είναι καθόλου ευτυχείς», είπε ο Σέρβος πρωθυπουργός.

Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Αρκέστηκε να συμπληρώσει ότι «πολύ σύντομα θα δοθούν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι πρόκειται για προμελετημένη, οργανωμένη δράση με στόχο να ταπεινωθεί η Σερβία και να προκληθεί αστάθεια στη χώρα».

Αναφερόμενος στις επιθέσεις εναντίων καταστημάτων που ανήκουν σε πολίτες αλβανικής εθνότητας ο κ. Βούτσιτς τόνισε ότι η πολιτεία θα προστατέψει όλους τους πολίτες της και οι δράστες αυτών των επιθέσεων θα τιμωρηθούν αυστηρά.

http://www.nooz.gr

1 σχόλιο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.