Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΑ ΑΛΒΑΝΑΡΙΑ: ΤΟ ΣΚ@ΤΟΠΑΝΟ ΜΕ ΤΗΝ "ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ" ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑΣ!!! ΣΤΕΙΛΤΕ ΡΕ ΖΩΝΤΟΒΟΛΑ ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΜΑΖΕΨΕΙ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ!!!

Σε γκάφα ολκής υπέπεσε η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αλβανίας, αφού σε χτεσινή ανακοίνωσή της εμφανίζεται να θεωρεί ως επίσημη αλβανική σ...

Σε γκάφα ολκής υπέπεσε η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αλβανίας, αφού σε χτεσινή ανακοίνωσή της εμφανίζεται να θεωρεί ως επίσημη αλβανική σημαία εκείνο το σύμβολο του αλβανικού μεγαλοϊδεατισμού που προκάλεσε τα επεισόδια και τη διακοπή του αγώνα με τη Σερβία, στο Βελιγράδι. Μια γκάφα, που ως προερχόμενη από θεσμικό φορέα, εκθέτει την κυβέρνηση του Εντι Ράμα και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο διπλωματικών επιπλοκών.

Η σημαία της αποκαλούμενης «Μεγάλης Αλβανίας», με τον χάρτη, όπου, εκτός των άλλων, περιλαμβάνονται Ηπειρος, Κέρκυρα και Δυτική Μακεδονία, την οποία περιέφερε πάνω από το γήπεδο της Παρτίζαν το... διαβόητο πλέον τηλεκατευθυνόμενο ελικοπτεράκι, είναι η σημαία της Αλβανίας, όπως τουλάχιστον υποστηρίζεται στην επίσημη ανακοίνωση την οποία εξέδωσε χτες η αλβανική ΠΟ και την οποία υπογράφει ο διευθυντής εμπορικού τμήματος και δημοσίων σχέσεων της Ομοσπονδίας, Γκαζμέντ Μάλο.

«Με μώλωπες, εκδορές και αιμόφυρτοι, οι Αλβανοί διεθνείς συναισθηματικά κλονισμένοι και ψυχολογικά καταβεβλημένοι δεν ήταν σε θέση να συνεχίσουν τον αγώνα μέσα σε τόσο άσχημη ατμόσφαιρα. Ωστόσο, τα σερβικά ΜΜΕ εξοργισμένα από τη δικαιολογημένη απόφαση του διαιτητή να διακόψει τον αγώνα, εφευρίσκουν προβοκάτσιες, συνωμοσίες ακόμα και γελοίες ιστορίες όπως αυτή που παρουσίασαν τον αδελφό του πρωθυπουργού ως χειριστή του τηλεκατευθυνόμενου ελικοπτέρου», ξεκινά η ανακοίνωση και συνεχίζει, αναφέροντας την εχθρική ατμόσφαιρα, τις ύβρεις των 32.000 Σέρβων θεατών, τις αποδοκιμασίες στην ανάκρουση του αλβανικού εθνικού ύμνου και υψώνει τους τόνους, ζητώντας καταδίκη «της βίας, του ρατσισμού και του εξτρεμισμού».

Αναφέρεται στην εισβολή Σέρβων οπαδών μετά τη διακοπή του αγώνα, στα χτυπήματα που δέχτηκαν οι Αλβανοί διεθνείς ποδοσφαιριστές και υποστηρίζει ότι κομμάτι τσιμέντου έπληξε τον Αρμάντο Ντούκα, πρόεδρο της αλβανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Πρόκληση
Ομως το όποιο δίκιο χάνεται μόλις η διήγηση επικεντρώνεται στο 41ο λεπτό και την εμφάνιση του τηλεκατευθυνόμενου. Τότε ο γράφων υποπίπτει στην τεράστια γκάφα-πρόκληση, καθώς όχι μόνο δικαιολογεί το συμβάν, αλλά και θεωρεί ως επίσημη σημαία εκείνη της «Μεγάλης Αλβανίας».

«Η πτήση του τηλεκατευθυνόμενου πάνω από το στάδιο ήταν ο μόνος τρόπος για να εμφανιστούν τα εθνικά μας χρώματα μέσα σε ένα έντονα εχθρικό περιβάλλον. Η αλβανική σημαία θεωρήθηκε πρόκληση, αλλά αυτή είναι η μοναδική σημαία που έχουμε» (!!!).

Προφανώς ο γράφων λησμόνησε ότι η επίσημη, αυθεντική αλβανική σημαία κυμάτιζε προ πολλού στον ιστό της στο γήπεδο της Παρτίζαν, δίπλα σε αυτές της Σερβίας και της ΟΥΕΦΑ, όπως ρητά προβλέπουν οι κανονισμοί.

ethnos.gr

1 σχόλιο

  1. Μία ενδιαφέρουσα δημοσίευση γιά ονομασίες: Αλβανία, Κύπρος, Μακεδονία, Βαρδάρης, Βεργίνα κλπ. http://bouzanis.blogspot.gr/2014/11/etymologically-tests-for-lovers-of.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.