Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Ο ΣΕΡΒΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ... ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ...

Ολοκλήρωσε την Κυριακή την επίσκεψη του στη μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Θεσσαλονίκης ο Πατριάρχης της Σερβίας Ειρηναίος ενώ το ...

Ολοκλήρωσε την Κυριακή την επίσκεψη του στη μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Θεσσαλονίκης ο Πατριάρχης της Σερβίας Ειρηναίος ενώ το πρωί της Δευτέρας μεταβαίνει στο 'Αγιο Όρος.

Ο κ. Ειρηναίος χοροστάτησε το πρωί στη Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Τιμίου Προδρόμου στη Νεάπολη, παρουσία των μητροπολιτών που τον συνοδεύουν, του τοπικού μητροπολίτη Βαρνάβα, των μητροπολιτών Ζίτσης Ιουστίνου, Ζβορνικίου και Τούζλας Χρυσόστομου του μητροπολίτη Λαγκαδά Ιωάννη, που εκπροσώπησε την Ι.Σ. της Εκκλησίας της Ελλάδας. Παραβρέθηκαν επίσης ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης Γιώργος Ορφανός, ο δημάρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, ο δημάρχος Συκεών - Νεάπολης Σίμος Δανιηλίδης, κ.α.

Ο Πατριάρχης της Σερβίας υπογράμμισε τους κοινούς δεσμούς ανάμεσα στον σερβικό και τον ελληνικό λαό, τονίζοντας ότι εκτός από την αδιατάραχτη κοινή ιστορική πορεία τους ενώνει και η πνευματική τους σχέση με την εκκλησία και το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Ανέφερε μάλιστα ότι από τη Θεσσαλονίκη ξεκίνησαν οι αδελφοί άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος για το λαμπρό ιεραποστολικό τους έργο. Ευχήθηκε ειρήνη και ευημερία και ευχαρίστησε τον ελληνικό λαό και τις αρχές για τη ζεστή φιλοξενία κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του.

«Ας είναι η επίσκεψή σας βηματισμός ειρήνης και καταλλαγής» είπε στην ομιλία του ο μητροπολίτης Βαρνάβας και δώρισε στον Πατριάρχη Ειρηναίο αντίγραφο εικόνας της αγίας Υπομονής, για να θυμίζει τη συμπόρευση και τους δεσμούς των δύο λαών.

Μετά τη Θεία Λειτουργία τελέστηκε τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού μητροπολίτη Νεάπολης και Σταυρούπολης Διονυσίου.

Το μεσημέρι ο Πατριάρχης της Σερβίας Ειρηναίος παρακάθισε σε γεύμα, παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου, του ΥΜΑΘ και δημάρχων της περιοχής. Το απόγευμα ο κ. Ειρηναίος απηύθυνε ομιλία σε σύναξη ιερέων Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.