Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΡΑΥΛΙΖΟΥΝ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΛΗΔΕΣ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΝ ΕΠΩΝΥΜΩΣ ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ! ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ

Γράφει ο Θοδωρής Τσέλας. Έχουν μια δυσπεψία οι αριστεροί όταν πρόκειται να ονοματίσουν την διαφθορά και τα συμφέροντα των μεγαλοερ...


Γράφει ο Θοδωρής Τσέλας.

Έχουν μια δυσπεψία οι αριστεροί όταν πρόκειται να ονοματίσουν την διαφθορά και τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων διαπλεκόμενων. Ε, είπαμε! Να δουλέψουν τον λαό, αλλά  να μην χάσουν και την μάσα!!!

Ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος, εξετάστηκε ως μάρτυρας το πρωί από τον εισαγγελέα εφετών κ. Παναγιωτόπουλο στο πλαίσιο της έρευνας για τις καταγγελίες περί απόπειρας εξαγοράς ψήφων βουλευτών σε σχέση με την επικείμενη προεδρική εκλογή και για τις σχετικές δηλώσεις που είχε κάνει… Το 2013 ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος είχε μιλήσει στην Κατερίνα Ακριβοπούλου για την έκθεση του Economist και είχε πει μεταξύ άλλων: «Έχουμε φτάσει σε ένα καίριο σημείο. Η το πολιτικό μας σύστημα θα ελέγξει την διαπλοκή και τη διαφθορά ή η διαπλοκή και η διαφθορά θα ροκανίζουν τον δημόσιο πλούτο και τις θυσίες του λαού μας».

Ο πολυλαλίστατος τότε κ. Κωσταντόπουλος, στην σημερινή του δήλωση ανέφερε πως «αντί να στηρίζεται η δημοκρατική αρχή της διαφάνειας, αίρεται το αξιόποινο και μάλιστα αναδρομικά σε υποθέσεις όπως η Siemens, η λίστα Λαγκάρντ και άλλες. Αν υπήρχε πολιτική θέληση για άπλετο φως θα είχαν αντιμετωπιστεί πολλά προβλήματα και δεν θα συνεχίζονταν οι πρακτικές ασκήσεις που αποτελούν θεσμική υποκρισία». Σπουδαία δήλωση, αλλά ονόματα για την διαπλοκή και την διαφθορά που ροκανίζουν τον δημόσιο πλούτο και τις θυσίες του λαού μας, ουδέν!

Θυμίζουμε πως το άλλο στέλεχος του Σύριζα, ο κ. Δραγασάκης, πριν λίγες μέρες δεν τεκμηρίωσε τους ισχυρισμούς του  ότι «αρκεί ένας ισχυρός επιχειρηματίας, ένας μεγαλοεκδότης και καμία φορά και μέτριος εκδότης, ένας εφοπλιστής, ένας φίλος του Πρωθυπουργού, να τηλεφωνησει στο Μαξιμου, για να ακυρωθεί ένας νόμος» και αρκέστηκε να συστήσει στους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας να ελέγξουν «όλες τις τροπολογίες που πέρασαν με ευθύνη Μπαλτάκου», ενώστην πρόκληση Σταμάτη «Πείτε ονόματα» τραύλισε ότι δεν είναι έτοιμος να πει ονόματασυμπληρώνοντας ότι «τα ονόματα όλα θα τα αποκαλύψει εδώ μέσα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε η κατάθεση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Γιάννη Πανούση ενώπιον του αντεισαγγελέα Εφετών κ. Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, για την υπόθεση εξαγοράς ψήφων, στο πλαίσιο της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο εισαγγελικός λειτουργός είχε καλέσει τον κ. Πανούση, με αφορμή δηλώσεις του σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία». Ο βουλευτής, που διατηρεί και την ιδιότητα του καθηγητή Εγκληματολογίας, επέμεινε ότι όλες του οι αναφορές έγιναν υπό το επιστημονικό πρίσμα, λόγω του διάχυτου κλίματος διαφθοράς που επικρατεί.

Ούτε ο Πανούσης όμως είπε ονόματα!!!

Τη σκυτάλη των μαρτύρων θα πάρει τις επόμενες μέρες ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμένος.
Ελπίζουμε να μην έχει πάθει Συριζίαση, γιατί με όποιον δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις…

Υ.Γ. Το έχουμε πει πάντως, πως το ενδεχόμενο διαδοχής στη εξουσία κρατάει ζωντανό τον Σύριζα. Αλλιώς θα είχε γίνει χίλια κομμάτια. Η κριτική που ακούγεται μονίμως εκ των έσω είναι καταγγελτική!
Αντί περαιτέρω δικών μας σχολίων, θα παραθέσουμε ένα απόσπασμα από το άρθρο που υπογράφει ο Γιάννης Ελαφρός, στην εφημερίδα “ΠΡΙΝ” στις 12/10/2014 όπου στο άρθρο του “Η Αριστερά των μειωμένων προσδοκιών” έγραψε:

Μιλώντας στο φεστιβάλ της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε με τον πιο γλαφυρό τρόπο, μέσα από ένα παράδειγμα του «δρόμου», την αντίληψη της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ. «Και τα μισά να κάνουμε», απ’ όσα είπαμε στην ΔΕΘ, ο λαός θα είναι ευχαριστημένος. Καθώς οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι φτωχοί βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο, τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης νομίζουν ότι μπορούν να κερδίσουν τάζοντας μερικά ψίχουλα.

«Το κράτος να προστατεύει τα δημόσια αγαθά και να λειτουργεί ως εργαλείο αναπτυξιακού σχεδιασμού και ως μοχλός ανάπτυξης». «Που θα διασφαλίζει ότι ο ιδιωτικός τομέας παράγει πλούτο για να καλύψει κοινωνικές ανάγκες, εντός του ισχύοντος δημοσιονομικού, εργασιακού και περιβαλλοντικού νομοθετικού πλαισίου». Άρα τον πλούτο τον παράγει ο  ιδιωτικός τομέας και μάλιστα …εντός του ισχύοντος δημοσιονομικού, εργασιακού και περιβαλλοντικού νομοθετικού πλαισίου! Εννοεί το μνημονιακό πλαίσιο ή απλά το πλαίσιο της ΕΕ ο Τσίπρας;

“Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως «θα στηρίξουμε την υγιή επιχειρηματικότητα και γι’ αυτό θα συγκρουστούμε με τη διαπλοκή. Θα βάλουμε τη κόκκινη γραμμή της νομιμότητας ανάμεσα στην υγιή επιχειρηματικότητα και στην κρατικοδίαιτη διαπλοκή.» Υγιή επιχειρηματικότητα ενάντια σε διαπλοκή και διαφθορά ακούστηκαν πολλές φορές. Εργατικά δικαιώματα, εκμετάλλευση, κέρδος, ούτε μία φορά. Αυτό βέβαια δεν είναι σοσιαλισμός, δεν είναι καν σοσιαλδημοκρατία, αλλά σοσιαλφιλελευθερισμός”.

“Είναι επιστροφή καταμεσίς μιας τρομερής και βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης, που εμφάνισε γυμνό τον αποκρουστικό ολοκληρωτικό καπιταλισμό της εποχής μας, σε αντιλήψεις αστικού εκσυγχρονισμού, που μας γυρίζουν στην εποχή του Κωνσταντόπουλου και του Σημίτη. 

“Εάν χρειάστηκαν έξι χρόνια αδυσώπητης επίθεσης του κεφαλαίου, τόσο δάκρυ και αίμα από τους εργαζόμενους, μια δομική καπιταλιστική κρίση που ξεκινά από την παραγωγή, η Λίμαν Μπράδερς και η Ζίμενς, οι τραπεζικές φούσκες, η ανάδειξη όλου του παρασιτικού σάπιου χαρακτήρα των σύγχρονων καπιταλιστικών βαμπίρ για να καταλήξει ο ΣΥΡΙΖΑ πως επιδιώκει τη στροφή στη νεανική και κοινωνική επιχειρηματικότητα, που δεν θα είναι εξαρτημένες από τις κρατικές επιδοτήσεις, τότε τι να πούμε. Με ένα βάουτσερ, ξεχνιέμαι…”

Όταν τα λένε αυτά μπροστά στην καρέκλα της εξουσίας, σκεφτείτε τι έχει να γίνει αν χαλάσει η μοιρασιά, ή όταν χαθεί η προοπτική να είναι στην κυβέρνηση!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.