Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΦΡΟΥΣ ΒΓΑΖΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ... ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΡΙΞΑΝ ΟΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ...

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε «λάθος» εκ μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών την αποστολή από αέρος στρατιωτικών εφ...

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε «λάθος» εκ μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών την αποστολή από αέρος στρατιωτικών εφοδίων στους Κούρδους που υπερασπίζονται τη συριακή πόλη Κομπάνι καθώς ορισμένα από τα όπλα αυτά έπεσαν στα χέρια των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Το Πεντάγωνο υποστήριξε την Τρίτη ότι το μεγαλύτερο μέρος των εφοδίων που ερρίφθησαν με αλεξίπτωτα την Κυριακή έφτασε στα χέρια των Κούρδων μαχητών. Ωστόσο ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο δείχνει τζιχαντιστές να περιεργάζονται ένα φορτίο.

«Αυτό που έγινε αποδείχτηκε λάθος. Γιατί αποδείχτηκε λάθος; Επειδή ορισμένα από τα όπλα που έριξαν τα C-130 κατασχέθηκαν από το Ισλαμικό Κράτος» είπε ο Τούρκος πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Άγκυρα λίγο πριν αναχωρήσει για επίσημη επίσκεψη στη Λετονία.

Συνεχίζοντας, ο Ερντογάν υποστήριξε ότι αμερικανικά όπλα και πυρομαχικά έχουν πέσει επίσης στα χέρια του μεγαλύτερου κουρδικού κόμματος της Συρίας, του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) το οποίο χαρακτηρίζεται οργάνωση αντεξουσιαστών ανταρτών από την Τουρκία. «Κάθε βοήθεια προς το PYD θα ενισχύσει το PKK (τους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν). Και εμείς, η Τουρκία, πρέπει να αγωνιστούμε εναντίον αυτού του ενδεχόμενου», είπε.

Όταν ρωτήθηκε για το σχέδιο της Τουρκίας να διευκολύνει το πέρασμα των Πεσμεργκά, των Κούρδων μαχητών από το Ιράκ, ώστε να φτάσουν στο Κομπάνι και να βοηθήσουν στην άμυνά του, ο Ερντογάν είπε ότι το πρότεινε το Σαββατοκύριακο, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα. «Δυσκολεύομαι να καταλάβω γιατί το Κομπάνι έχει τόση στρατηγική σημασία για τους Αμερικανούς αφού δεν υπάρχουν πλέον άμαχοι εκεί, μόνο περίπου 2.000 μαχητές. Αρχικά δεν είπαν ναι στους Πεσμεργκά αλλά κατόπιν έδωσαν τη μερική συγκατάθεσή τους και εμείς είπαμε ότι θα βοηθήσουμε», συνέχισε.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, συνεχίζονται οι συνομιλίες για τις λεπτομέρειες που αφορούν το πέρασμα των Πεσμεργκά από την Τουρκία. Ένας Τούρκος δημοσιογράφος υποστήριξε ότι περίπου 500 Κούρδοι του Ιράκ αναμένεται να φτάσουν στο Κομπάνι το Σαββατοκύριακο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.