Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΧΟΥΝ ΒΓΑΛΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΘΑΛΑΜΟ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ... ΑΠΟ ΣΤΙΓΜΗ ΣΕ ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ...!

- Στις 16.00 οι νέες ανακοινώσεις για τον τάφο της Αμφίπολης - Διαψεύστηκε από το υπουργείο Πολιτισμού ότι βρέθηκε άγαλμα της θεάς Νίκη...


- Στις 16.00 οι νέες ανακοινώσεις για τον τάφο της Αμφίπολης
- Διαψεύστηκε από το υπουργείο Πολιτισμού ότι βρέθηκε άγαλμα της θεάς Νίκης
- Τι βρέθηκε από τους ανασκαφείς κάτω από τους χωμάτινους όγκους στον τρίτο θάλαμο


Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τις σημαντικές ανακοινώσεις που θα γίνουν στις 4 το απόγευμα από την Αννα Παναγιωταρέα και την Κατερίνα Περιστέρη για τα νεότερα ευρήματα στον τάφο της Αμφίπολης.

Σύμφωνα με το seleo.gr έχει απομακρυνθεί όλο το χώμα πλέον από τον 3ο θάλαμο με αποτέλεσμα να αποκαλυφθεί όλο το δάπεδο. Στο μεγαλύτερο μέρος του έχει διαβρωθεί και είναι καλυμμένο όλο με πωρόλιθο κάτι που συναντάται στους Μακεδονικούς Τάφους.

Επίσης σε κάποια σημεία το δάπεδο έχει πάθει καθίζηση και οι αρχαιολόγοι έχουν επικεντρώσει τις τελευταίες ώρες εκεί τις προσπάθειές τους.

Νωρίτερα, το υπουργείο Πολιτισμού σε επικοινωνία του Newsit διέψευσε τις πληροφορίες ότι πριν ακόμα ανακαλυφθούν οι σφίγγες στην είσοδο του τάφου, είχε βρεθεί στον περίβολο, άγαλμα της θεάς Νίκης.
Αυτό διαψεύστηκε κατηγορηματικά και μάλιστα εκφράστηκε η απορία αν όντως είχε βρεθεί γιατί να μην έχει παρουσιαστεί στα ΜΜΕ.

Πάντως, σήμερα θεωρείται μια πολύ σημαντική ημέρα, καθώς οι ανακοινώσεις που θα γίνουν και το υλικό που θα δοθεί προς δημοσίευση εικάζεται ότι θα δώσει πολύ σημαντικές ενδείξεις για το ποιός ή ποιοί είναι θαμμένοι στον τάφο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.