Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΝ ΤΗ ΓΛΙΤΩΣΕ ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ... ΜΠΟΥΚΑΡΑΝ ΠΡΕΖΑΚΙΑ ΤΗΝ 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΚΛΕΨΑΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΕΣ ΦΙΓΟΥΡΕΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ...

Μπορεί ο «θησαυρός» του Θεατρικού Μουσείου να είναι στην πραγματικότητα μόνο τα σπάνια εκθέματά του που φωτίζουν την ιστορία του νεοελλην...

Μπορεί ο «θησαυρός» του Θεατρικού Μουσείου να είναι στην πραγματικότητα μόνο τα σπάνια εκθέματά του που φωτίζουν την ιστορία του νεοελληνικού θεάτρου, αλλά αυτό μάλλον το αγνοούσαν οι ληστές που εισέβαλαν στο υπόγειο κτίριο της οδού Ακαδημίας 50. Σύμφωνα με τον αμισθί πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του μουσείου Κώστα Γεωργουσόπουλο, οι επιτήδειοι, εκμεταλλευόμενοι το Σαββατοκύριακο και την αργία της 28ης Οκτωβρίου, παραβίασαν την πόρτα του μουσείου και εισήλθαν στους χώρους του.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, οι δράστες, αφού έψαξαν όλες τις αίθουσες και πέταξαν στο έδαφος τα περιεχόμενα των γραφείων, αφαίρεσαν τρεις υπολογιστές και κάποιες συλλεκτικές φιγούρες Καραγκιόζη που είχε φιλοτεχνήσει ο Ευγένιος Σπαθάρης. Στον χώρο βρέθηκαν χρησιμοποιημένες σύριγγες, γεγονός που οδηγεί τους υπευθύνους στο συμπέρασμα ότι οι εισβολείς ήταν τοξικομανείς.

«Ενδεικτικό της κατάστασής τους είναι το γεγονός ότι προσπάθησαν να βγάλουν μια τηλεφωνική συσκευή αλλά τελικά αφαίρεσαν μόνο το ακουστικό» δήλωσε ο κ. Γεωργουσόπουλος. Επίσης, είχαν σκορπίσει στο έδαφος και σπίρτα, με κίνδυνο να προκληθεί φωτιά.

«Την κλοπή αντιλήφθηκε ο μοναδικός υπάλληλος του μουσείου που συνεχίζει να απασχολείται κανονικά, αφού το σύνολο του προσωπικού έχει προβεί σε επίσχεση εργασίας, μιας και τους οφείλονται από το υπουργείο Πολιτισμού τα δεδουλευμένα δύο χρόνων. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το μουσείο γίνεται στόχος ληστών. Πριν από κάποια χρόνια είχαν κλαπεί τα εξωτερικά μηχανήματα κλιματισμού του κτιρίου» επισημαίνει ο πρόεδρος του ΔΣ του μουσείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.