Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΓΑΖΩΣΑΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝ 19ΧΡΟΝΟ XΡΙΣΤΙΑΝΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΣΤΟ ΛΙΒΑΝΟ

Πορφύρης Δ Σταφυλά Π Kαθώς 3 στρατιώτες σκοτώθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες στο Βόρειο Λίβανο ο οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας δέχθηκε έν...


Πορφύρης Δ Σταφυλά Π

Kαθώς 3 στρατιώτες σκοτώθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες στο Βόρειο Λίβανο ο οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας δέχθηκε ένα νέο χτύπημα την Παρασκευή με τη δολοφονία του στρατιώτη Jamal Jean Hachem στην ίδια περιοχή.Ο στρατιώτης δολοφόνήθηκε ενώ επέβαινε σε ένα minibus μεταφοράς στρατιωτικού προσωπικού όταν άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον του. Ο θάνατος του νεαρού θύματος ήταν ακαριαίος.

Ο στρατός σε δελτίο τύπου που εξέδωσε αναφέρει ότι ο στρατιώτης Hachem ήταν μόλις 19 χρονών και είχε καταταχθεί στις 3 Ιουλίου 2013 ενώ ήδη είχε τιμηθεί για τις πολύτιμες υπηρεσίες του με αρκετά παράσημα.Οι τελευταίες πληροφορίες από το Λίβανο διευκρινίζουν ότι ο στρατιώτης ήταν χριστιανός τον πατέρα του τον λένε Γιάννη δηλ.Ηanna στα αραβικά.


Στις 9 Οκτωβρίου δολοφονήθηκε ο στρατιώτης Milad Mhammad Issa από πυρά στη Rihaniyé στην Akkar.Δύο ημέρες πριν μετά από έκρηξη βόμβας στην Τρίπολη ένας ακόμη στρατιώτης σκοτώθηκε. Στις 23 Απριλίου οι ισλαμιστές σκότωσαν στρατιώτη όταν πυροβόλησαν φυλάκιο στο Beddaoui.

Τις τελευταίες εβδομάδες ο στρατός του Λιβάνου στοχοποιήθηκε τόσο στην Τρίπολη όσο και στην πόλη Ersal στην Κοιλάδα Békaa όπου αρχές Αυγούστου συγκρούστηκε με τζιχντιστές της al-Nosra (παρακλάδι της el-Qaëda) και του Ισλαμικού Κράτους.Οι τζιχαντιστές κρατούν ομήρους πάντα 30 στρατιώτες κι αστυνομικούς και κατηγορούν το στρατό ότι κατευθύνεται από τη Χεζμπολλά που τους πολεμάει τόσο στη Συρία όσο και στο Λίβανο.


Ενδεικτικό της έντασης είναι ότι οι συγγενείς του δολοφονηθέντα στρατιώτη Jamal Jean Hachem σταμάτησαν την κυκλοφορία στην οδική αρτηρία της Kobeyate στα βόρεια γεννέθλια πόλη του θύματος μεταφέρει το LBCI.

Μετά την επίθεση οι κάτοικοι της Kobeyate εκδήλωσαν το θυμό τους κατά σύριων προσφύγων που πρόσκεινται σε συριακή αντιπολίτευση και τζιχαντσιτές και που είχαν σαφή αναέμειξη στις μάχες στην Αρσάλ.”Κανένας παράνομος πρόσφυγας δεν θα μπορεί να βγει από το σπίτι του δήλωσε ένας κάτοικος στην τηλεόραση.

1,1 εκατομύρια σύριοι πρόσφυγες κατέκλυσαν το Λίβανο μετά την συρική κρίση και καθώς ο πόλεμος στη Συρία δεν τελειώνει όλο και περισσότεροι τζιχαντιστές περνούν τα σύνορα του Λιβάνου από τη Συρία. (17/10/2014 L Orient le jour)
dimpenews

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.