Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΗΝ ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ.. ΣΕΞΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟ ΤΟΥ ΚΟΛΩΝΑΚΙΟΥ;;; ΕΦΑΓΕ ΚΑΜΠΑΝΑ 14 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ!!!

Με εξάμηνη αθροιστικά προσωρινή παύση από την άσκηση του οδοντιατρικού επαγγέλματος τιμωρήθηκε τελικά και με «δικαστική βούλα» η οδοντίατ...

Με εξάμηνη αθροιστικά προσωρινή παύση από την άσκηση του οδοντιατρικού επαγγέλματος τιμωρήθηκε τελικά και με «δικαστική βούλα» η οδοντίατρος Χριστίνα Ιακωβίδου, για τρία δημοσιεύματα του απώτερου παρελθόντος που κρίθηκε ότι αποτελούσαν επιδεικτική και απαγορευμένη διαφήμιση της ίδιας και του ιατρείου της στο Κολωνάκι.

Τα δημοσιεύματα, που ήλθαν στο ξεκίνημα της καριέρας της στην Αθήνα, εκθειάζοντας τα προσόντα της, επαγγελματικά και μη, το διάστημα Ιουνίου – Οκτωβρίου 2000, προκάλεσαν τις αλλεπάλληλες αντιδράσεις του Οδοντιατρικού Συλλόγου και το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο Οδοντιάτρων της επέβαλε το 2001 τρεις πειθαρχικές ποινές προσωρινής παύσης, αρχικά 1 μηνός και σταδιακά αυξανόμενης ποινής 2 και τελικά 3 μηνών, λόγω υποτροπής, αφού τα διαφημιστικά δημοσιεύματα συνεχίστηκαν με αμείωτη ένταση.

Η Χριστίνα Ιακωβίδου προσέβαλε τις πειθαρχικές ποινές στα διοικητικά δικαστήρια, επιδιώκοντας την ακύρωσή τους, θέτοντας και σοβαρά νομικά ζητήματα που αφορούν την ελευθερία έκφρασης, την ελεύθερη κυκλοφορία υπηρεσιών στην ΕΕ, κλπ, χωρίς, όμως, να πείσει τη δικαιοσύνη.

Μετά από δικαστική διαμάχη και εμπλοκή τουλάχιστον 10 ετών στα «γρανάζια» της δικαιοσύνης, το Συμβούλιο της Επικρατείας απέκρουσε τις προσφυγές της και επικύρωσε τις πειθαρχικές ποινές τις οποίες υιοθέτησαν αρχικά το Διοικητικό Πρωτοδικείο, αλλά και το Διοικητικό Εφετείο το διάστημα 2005 – 2008.

Τα επίμαχα δημοσιεύματα παρουσιάζουν τη Χρ. Ιακωβίδου με τίτλους «Doctor – dr. love» ως «funky οδοντίατρο», με επισημάνσεις ότι είχε φροντίσει τα δόντια πολλών διεθνών σταρ στο πέρασμά της από το Λος Άντζελες, χαρακτηρίζοντάς την και ως «την πιο Χόλιγουντ οδοντίατρο», με αφορμή και τον τίτλο του ιατρείου της. Κάποια από αυτά έκαναν λόγο και για τη «σούπερ σέξι εμφάνισή της».

Το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο αποφάνθηκε για το σχετικό δημοσίευμα ότι αποτελούσε όχι μόνο «απαγορευμένη διαφήμιση», αλλά και ότι «έβλαπτε την τιμή και την αξιοπρέπεια του οδοντιατρικού επαγγέλματος, κατά παράβαση του Δεοντολογικού Κανονισμού Οδοντιάτρων».

Ακριβώς 14 χρόνια μετά τα δημοσιεύματα, η πειθαρχική ποινή έγινε αμετάκλητη, με την απόρριψη της προσφυγής της και από το ΣτΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.