Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!.. 11 ΤΡΟΦΙΜΟΙ ΤΟΥ ΠΤΩΧΟΚΟΜΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 63 ΕΩΣ 92 ΕΤΩΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ!.. ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΦΟΒΕΡΟΣ ΚΥΡ-ΠΑΝΤΕΛΗΣ, ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ "ΔΕ ΜΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ... ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕ ΞΕΡΕΙΣ!"

Είναι ωραίο να βλέπει κανείς ανθρώπους που παρά την ηλικία τους, συνεχίζουν να ονειρεύονται και να πετυχαίνουν πράγματα στη ζωή τους. Έ...



Είναι ωραίο να βλέπει κανείς ανθρώπους που παρά την ηλικία τους, συνεχίζουν να ονειρεύονται και να πετυχαίνουν πράγματα στη ζωή τους. Έχουν μια αισιόδοξη ματιά στην καθημερινότητά τους και κίνητρα για να μη το βάζουν κάτω!

Σε αυτή την κατηγορία ανθρώπων ανήκουν 11 τρόφιμοι του Πτωχοκομείου Ηρακλείου των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού οι οποίοι, σε ηλικίες 63 έως 92 ετών, δεν δίστασαν να γίνουν και πάλι μαθητές, επιτυγχάνοντας ότι δεν κατάφεραν ως παιδιά: Να αποκτήσουν Απολυτήριο Δημοτικού.

Ο κ. Παντελής Τσαγκαρουλάκης, 66 ετών, από το Καστέλι Μεσσαράς πήγε μέχρι την Γ’ τάξη. «Ο πατέρας μου με έστελνε στα πρόβατα και έτσι δεν μπόρεσα να τελειώσω το Δημοτικό. Τα χρόνια ήταν πολύ δύσκολα. Εδώ μου είπαν να με γράψουν να πάρω το Απολυτήριο και έτσι συμμετείχα. Δεν μου χρειάζεται άμεσα αλλά ποτέ δεν ξέρεις» συμπληρώνει.

Από το Δραπέτι Μονοφατσίου, ο 66χρονος Εμμανουήλ Καλογεράκης άρχισε και αυτός το Δημοτικό αλλά… «ήταν τα χωράφια, οι δουλειές, δεν υπήρχαν περιθώρια. Εδώ στο Πτωχοκομείο μπήκα στις Ομάδες που υπάρχουν και αποφάσισα να πάρω το Απολυτήριο».

Ενενήντα τεσσάρων ετών σήμερα η κα. Ειρήνη Μαυρογιαννάκη, από τις Γωνιές Μαλεβυζίου, πήγε στο Δημοτικό Σχολείο ένα-δυο χρόνια. «Μετά» όπως μας αφηγείται «με πήρε ο μπαμπάς μου, που είχε δυο κατσίκες, να τις προσέχω. Τότε δεν υπήρχε καιρός για σχολείο, υπήρχε πείνα. Εγώ κρατούσα κι ένα τσουραδάκι να μαζεύω χορταράκια να τα πηγαίνω στη μάνα μου να μου τα ψήσει. Άλλη εποχή, πολύ δυσκολία».

Όπως εξηγεί η κοινωνική λειτουργός του Πτωχοκομείου Κατερίνα Ανδρεάτου «δημιουργήσαμε μία Ομάδα ενίσχυσης μνήμης όπου διαπιστώσαμε ότι πολλοί γέροντες είχαν καημό να πάρουν το Απολυτήριο. Θελήσαμε να τους ενθαρρύνουμε και να αναπτύξουμε την αυτοεκτίμησή τους με τη μάθηση. Διδάχτηκαν και έδωσαν εξετάσεις μέσω της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης στο Ανωγιανό Σχολείο, πριν δύο χρόνια. Ήταν όλοι επιτυχόντες και πανευτυχείς. Στόχος μας είναι να ενεργοποιούμε τους γέροντες».

freegossip

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.