Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΗΡΘΕ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΙ-FACEBOOK, ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΝΤΟΡΟ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 24ΩΡΑ! ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ "ΕLLO" ΕΙΝΑΙ Η ΝΟ-ADS ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ, Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΜΑΧΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΛΙΕΥΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ ΤΟΥ!

Ένα αντι-Facebook που δεν θέλει να σου πουλήσει τίποτα. Πολύς λόγος γίνεται το τελευταίο 24ωρο για το Ello. Ένα κοινωνικό δίκτυο που ακ...


Ένα αντι-Facebook που δεν θέλει να σου πουλήσει τίποτα.



Πολύς λόγος γίνεται το τελευταίο 24ωρο για το Ello. Ένα κοινωνικό δίκτυο που ακόμα λειτουργεί μόνο με προσκλήσεις και που το αντι-μανιφέστο του υπόσχεται να μην καταγράψει την συμπεριφορά και τα προσωπικά δεδομένα κανενός χρήστη ούτε να τα πουλήσει σε διαφημιστές, γιατί πολύ απλά δεν έχει ίχνος διαφήμισης.

Το Ello, δημιουργήθηκε από τον designer, Paul Budnitz και φαίνεται να το εννοεί ότι θα μείνει πιστό στην no-ads πολιτική του η οποία μάχεται κατά της αλίευσης δεδομένων των χρηστών του. Παρόλο που βρίσκεται ακόμα σε φάση closed beta και απαιτεί μια αίτηση από κάθε ενδιαφερόμενο υποψήφιο χρήστη του για να του αποστείλει πρόσκληση, ο ιδρυτής του επισημαίνει ότι τις τελευταίες μέρες δέχεται 27.000 αιτήσεις ημερησίως.




Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα profile χρήστη στο Ello

Όπως και στο Facebook, οι χρήστες δημιουργούν ένα προφίλ βάσει ενός καλόστημένου template που επιτρέπει το ανέβασμα φωτογραφιών, την επισήμανση άλλων χρηστών με την μέθοδο του Twitter (@), ενώ επιτρέπει την ανάρτηση και αναπαραγωγή αρχείων GIF και Emoji.




Μεγάλη έμφαση έχει δοθεί στο ξεκάθαρο design του Ello, με μεγάλες φωτογραφίες και ενδιαφέρουσες γραμματοσειρές

Στο μέλλον οι χρήστες θα μπορούν να ενσωματώνουν αρχεία βίντεο αλλά και ήχου από το Sοundcloud, να μπλοκάρουν ανεπιθύμητους χρήστες, να κάνουν πριβέ chat ενώ, ίσως το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του θα είναι ότι το timeline των αναρτήσεων θα ρέει αφιλτράριστο, χωρίς την παρέμβαση αλγορίθμων. Εάν σας ακούγεται ενδιαφέρον, να σας υποδέχεται ένα κοινωνικό δίκτυο με τη φράση "You are not a product", μπορείτε να κάνετε αίτηση για πρόσκληση σε αυτό το σύνδεσμο.


ntocoumenta

Πηγή: lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.