Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

DW : Η ΜΕΡΚΕΛ ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙ ΠΛΕΟΝ "ΜΠΑΜΠΟΥΛΑ" ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΑΛΛΑΞΕ ΓΝΩΜΗ Η ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΕΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΚΑ;ΝΕΙ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΗΣ... Η Μέρκελ θα δείξει κατανόηση στις ελληνικές θέσεις, ωστόσο το Βερολίνο, μο...


ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΕΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΚΑ;ΝΕΙ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΗΣ...

Η Μέρκελ θα δείξει κατανόηση στις ελληνικές θέσεις, ωστόσο το Βερολίνο, μολονότι δεν αντιμετωπίζει θετικά ενδεχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θεωρεί πλέον «μπαμπούλα» τον Αλέξη Τσίπρα, υποστηρίζει ο Νιλς Καντρίτσκε.

Ιδιαίτερα σημαντική χαρακτηρίζει η ελληνική πλευρά την συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, την ερχόμενη Τρίτη, στη γερμανική πρωτεύουσα, μεταδίδει η Deutsche Welle.

Το Βερολίνο, από την πλευρά του, προσπαθεί να υποβαθμίσει την σημασία της επίσκεψης, κάνοντας λόγο για μια συνάντηση στο πλαίσιο «εντατικών και συχνών επαφών» και υπογραμμίζοντας ότι «δεν πρόκειται να ληφθούν αποφάσεις για το ελληνικό χρέος».

Αναλυτές αναμένουν, πάντως, ότι κ. Σαμαράς θα προβάλει τη θετική εικόνα που παρουσιάζουν οι οικονομικοί δείκτες και θα εκθέσει στην καγκελάριο τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση του, υποστηρίζοντας ότι το κλίμα θα επιδεινωθεί εάν εφαρμόσει τα «σκληρά» αιτήματα της τρόικας. Θα μπορούσε ο κ. Σαμαράς να αποσπάσει κάτι συγκεκριμένο από την Άγκελα Μέρκελ που θα τον βοηθούσε στην ανατροπή του δυσμενούς για αυτόν πολιτικού κλίματος;

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.