Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ: ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΑΥΡΙΟ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ...

Είκοσι χρόνια μετά τα εγκαίνια του μεγαλοπρεπούς καθεδρικού ναού του Διδυμοτείχου, της Παναγίας Ελευθερώτριας και πέντε μετά την εκδημία ...

Είκοσι χρόνια μετά τα εγκαίνια του μεγαλοπρεπούς καθεδρικού ναού του Διδυμοτείχου, της Παναγίας Ελευθερώτριας και πέντε μετά την εκδημία του κτήτορά του, μητροπολίτη Διδυμοτείχου Νικηφόρου, ο Πατριάρχης ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του νυν μητροπολίτη κ. Δαμασκηνού και με την παρουσία του θα λαμπρύνει τις επετειακές εκδηλώσεις.

«Για εμάς αυτή η επίσκεψη σημαίνει πολλά πράγματα! Είναι ιστορικό γεγονός» είπε στο dogma.gr ο μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός ένα μόλις εικοσιτετράωρο πριν υποδεχθεί στην Θράκη τον Πατριάρχη.

«Πρώτα απ’ όλα είναι αναζωπύρωση της εις Χριστόν πίστεως αλλά και τόνωση του εθνικού φρονήματος» σημειώνει ο κ. Δαμασκηνός που υπενθυμίζει πως «Είναι ακατάληπτοι οι δεσμοί της Θράκης με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και με την επίσκεψη του Πατριάρχου ανανεώνονται».

Σύμφωνα με τον μητροπολίτη Διδυμοτείχου, η τελευταία φορά που Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέφθηκε επίσημα την εκεί τοπική Εκκλησία ήταν το 1963 επί Οικουμενικού Πατριάρχη Αθηναγόρα.

Η αναγγελία της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Διδυμότειχο προκάλεσε το ενδιαφέρων και των υπόλοιπων περιοχών της Θράκης. Έτσι ο κ. Βαρθολομαίος μετά το Διδυμότειχο όπου θα παραμείνει από το Σάββατο έως και το πρωί της Δευτέρας, θα διέλθει και από τις Μητροπόλεις, Αλεξανδρουπόλεως, Μαρωνείας και Ξάνθης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.