Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΒΡΕΤΑΝΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΑΠΟΓΕΙΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΝ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΟ ΙΡΑΚ

Πορφύρης Δ Σταφυλά Π Πολεμικά αεροσκάφη Tornado GR4 της βασιλικής αεροπορίας της Αγγλίας RAF για πρώτη φορά πραγματοποίησαν επιθέσεις και...



Πορφύρης Δ Σταφυλά Π

Πολεμικά αεροσκάφη Tornado GR4 της βασιλικής αεροπορίας της Αγγλίας RAF για πρώτη φορά πραγματοποίησαν επιθέσεις και βομβάρδισαν θέσεις του Ισλαμικού Κράτους σε ιρακινό έδαφος ανακοίνωσε το Υπ.Εξωτερικών της Αγγλίας.Στο ίδιο ανακοινωθέν τα χτυπήματα χαρακτηρίζονται ως επιτυχή. Τα Tornado εφορμούν από την βρετανική βάση στο Ακρωτήρι της Κύπρου.

“Κατά τη διάρκεια μιας αναγνωριστικής αποστολής 2 Τornado της RAF που απογειώθηκαν από το Aκρωτήρι επιφορτίστηκαν να βοηθήσουν τους Κούρδους στο ΒΔ Ιράκ και επιτέθηκαν στους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους ” αναφέρει το Υπ. Εξ της Αγγλίας στο δελτίο τύπου που εξέδωσε.

Επιπρόσθετα ανακοίνωσε ότι η περίπολος της RAF ταυτοποίησε θέση με βαρύ οπλισμό της ΙSIS .Από εκεί οι τρομοκράτες έβαλαν κατά των επίγειων δυνάμεων των Κούρδων. Μια βόμβα τύπου Paveway IV χρησιμοποιήθηκε κατά την επιχείρηση των αεροσκαφών.Στη συνέχεια η περίπολος των Tornado ταυτοποίησε αυτοκινητοπομπή της Isis κι έβαλε εναντίον της με πύραυλο Brimstone. Η πρώτη επίθεση της Βρετανίας κατά στόχων στην ιρακινή επικράτεια μετά την επέμβαση του 2003 πραγματοποιείται την παραμονή της συνέντευξης τύπου του D .Cameron για λογαριασμό του συντηρητικού κόμματος στο Birmingham. Τα αεροσκάφη ήταν επενδρωμένα με βόμβες Paveway, πυραύλους Brimstone,Litening III κι ένα αισθητήρα ισραηλινής τεχνολογικής προέλευσης που καταγράφει μια υπέρυθρη απεικόνιση του στόχου. Τα Tornado ειναι διθέσια παντός καιρού αεροσκάφη τα οποία είχαν δεσμευθεί για περιπολίες κι αναγνωριστικές πτήσεις στο Ιράκ εδώ κι 6 εβδομάδες.Άρχισαν να πραγματοποιούν τις περιπολίες τους μετά την απόφαση της βουλής των Κοινοτήτων την Παρασκευή που έδωσε το πράσινο φως για στρατιωτική δράση της χώρας κατά του Ισλαμικού Κράτους. O Yπ.Άμυνας Michael Fallon έχει δηλώσει ότι αυτού του τύπου οι βομβαρδισμοί δύνανται να διαρκέσουν χρόνια ολόκληρα.( The Guardian 30 .09.2014)

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.