Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΒΙΝΤΕΟ: ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΝ ΠΑΛΙ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ ΟΙ ΠΙΛΟΤΟΙ ΜΑΣ... Ο ΣΜΗΝΑΓΟΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΑΣ ΥΜΝΟΣ!!!!

Μπορεί ο καιρός να έβαζε δύσκολα στους πιλότους αλλά όλοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Βέλγοι, Ιταλοί, Δανοί , Πολωνοί, Ολλανδοί αλλά και...

Μπορεί ο καιρός να έβαζε δύσκολα στους πιλότους αλλά όλοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Βέλγοι, Ιταλοί, Δανοί , Πολωνοί, Ολλανδοί αλλά και τα δικά μας παιδιά έδειχναν να απολαμβάνουν τη μεγάλη γιορτή που είχε στηθεί από νωρίς.
Στη φετινή και τρίτη μεγαλειώδη αεροπορική γιορτή πήραν μέρος μερικοί από τους καλύτερους πιλότους και μερικές από τις πιο σύγχρονες αεροπορικές μηχανές.
Στο 3ο Athens Flying Week συμμετείχαν τα ακροβατικά σμήνη της Ολλανδικής Πολεμικής Αεροπορίας (F-16 Demo), της Πολωνικής Πολεμικής Αεροπορίας (MIG-29 DemoTeam), της Βελγικής Πολεμικής Αεροπορίας (F-16 SoloDisplay), η Εθνική Αεροπορική Ακροβατική ομάδα της Ιορδανίας (RoyalJordanFalcons), το ελικόπτερο της RedBull αλλά και ξεχωριστοί πιλότοι όπως ο Luca Bertossio, ο Δημήτρης Βερβερέλης, ο Ηλίας Σοφιανός και άλλοι πολλοί.
Από ελληνικής πλευράς  συμμετείχαν η Αεροπορία Στρατού, το Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα.
Καταχειροκροτήθηκε ο «ΖΕΥΣ» - Υποκλίθηκαν άπαντες στο ελληνικό μαχητικό
Με πολύ απλά λόγια «μας πήρε τα μυαλά»… Ο λόγος για το ελληνικό μαχητικό f-16 «ΖΕΥΣ» που με τους ελιγμούς του και την επιθετικότητά του τρέλανε τον κόσμο. Όταν ο Σμηναγός (ι) Γιώργος Ανδρουλάκης έκανε την εμφάνισή του πιλοτάροντας το ελληνικό F-16, ο κόσμος δεν μπορούσε να συγκρατήσει τον θαυμασμό του. Άνθρωποι κάθε ηλικίας έστρεψαν τα κεφάλια τους στο μαχητικό και δεν ξεκόλλησαν το βλέμμα τους. Όπως ήταν φυσικό και ο Γιώργος δεν μας άφησε παραπονεμένους.
Η ομάδα «ΖΕΥΣ» που φέτος όπου και αν έχει εμφανιστεί (Ολλανδία, Βέλγιο, Τσεχία και αλλού)  έχει αποθεωθεί από το κοινό, προσέφερε απίστευτη ενέργεια και μοναδικούς ελιγμούς.
Αρχικά εμφανίστηκε μαζί με το Ολλανδικό μαχητικό F-16 RNLAF και τον πιλότο αυτού με το προσωνύμιο «Slick». Περνώντας μπροστά από το κοινό εισέπραξε το πρώτο χειροκρότημα. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Σμηναγός Ανδρουλάκης ανεβάζει το F-16 ψηλά, πολύ ψηλά. Για μερικά δευτερόλεπτα, το ελληνικό μαχητικό χάνεται στα σύννεφα. Και ξαφνικά εμφανίζεται με αστραπιαία ταχύτητα για να προσφέρει υπερθέαμα. Λίγο πριν το τέλος της επίδειξης ο Σμηναγός Ανδρουλάκης ευχαριστεί τον κόσμο καθώς από το μεγάφωνο ακούγεται η φωνή του «Καλησπέρα Αθήνα. Σας ευχαριστούμε πολύ. Να αγαπάτε την πατρίδα» ήταν μερικά από τα λόγια του Σμηναγού που καταχειροκροτήθηκε.
1
Πριν το πέρας της επιδείξεως της ομάδας «ΖΕΥΣ» ο Σμηναγός ζητά να ακουστεί ο εθνικός ύμνος. Με πολύ αργό ρυθμό διανύει τον διάδρομο απογείωσης ενώ τα φλας αστράφτουν. Μετά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου, το μαχητικό και ο χειριστής του κάνοντας ελιγμούς αριστερούς και δεξιούς, σαν να χαιρετούν, επιστρέφουν στη βάση τους στην Τραγάνα. Λίγα λεπτά πριν κυριολεκτικά έχουν κόψει τον ουρανό στα δύο!
2
Ακολουθεί το ελικόπτερο Σινούκ που μεταφέρει αλεξιπτωτιστές. Λόγω της κακοκαιρίας όμως δεν κατέστη εφικτό οι αλεξιπτωτιστές να «πέσουν» με αποτέλεσμα το ελικόπτερο να προσγειωθεί.
Εντυπωσίασαν τα Apache
Τα Πολεμικά Ελικόπτερα Apache έκλεψαν την παράσταση. Η Αεροπορία Στρατού με την ομάδα «Πήγασος» έκανε την έκπληξη. Με ανεπανάληπτους ελιγμούς συγκέντρωσε το χειροκρότημα του κοινού. Μάλιστα ο χειριστής του ελικοπτέρου χαιρέτησε ένα προς ένα όλα τα κομμάτια όπου βρισκόταν συγκεντρωμένος ο κόσμος.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.