Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΑΛΓΕΡΙΝΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΑΡΥΡΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΤΥΧΟΥ ΓΑΛΛΟΥ. ΚΑΙ ΠΩΣ Η ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΟΡΕΙΒΑΤΩΝ, ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΕΡΗ ΑΤΥΧΙΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΤΟΥ ΧΑΛΙΦΑΤΟΥ!

Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά Ένας αλγερινός υπήκοος ο Oussama Dehendi και 4 άλλοι συμπατριώτες του βρίσκονταν μαζί με τον γάλλο αλπινιστή Hervé G...



Δ Πορφύρης/Π ΣταφυλάΈνας αλγερινός υπήκοος ο Oussama Dehendi και 4 άλλοι συμπατριώτες του βρίσκονταν μαζί με τον γάλλο αλπινιστή Hervé Gourdel που αποκεφαλίστηκε, όταν εκείνος έπεσε θύμα απαγωγής. Στην καθημερινή εφημερίδα Echorrouk ο Ουσάμα, έδωσε λεπτομέρειες του συμβάντος:

Τον είχε γνωρίσει μέσω facebook από το μήνα Γενάρη και το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου o γάλλος ορειβάτης έφτασε στο Αλγέρι όπου και τον υποδέχτηκε ο Ουσάμα μαζί με έναν άλλο γαλλοαλγερινό λάτρη της ορειβασίας. Έκαναν κάποια ψώνια και πήραν το δρόμο για το πρώτο καταφύγιο (chalet). Η εκδρομή είχε προγραμματισθεί με κάθε λεπτομέρεια. Η ομάδα θα περνούσε δυο ημέρες για να καθορίσει την ακριβή περίμετρο της ανάβασης, δυο ημέρες ορειβασίας, δυο ημέρες για την επίσκεψη των σπηλαίων της περιοχής ενώ ο Hervé θα αφιέρωνε τις δυο τελευταίες του στην περιήγηση της πρωτεύουσας.

Έφτασαν στο καταφύγιο Tikjda στις 6 το απόγευμα και περπάτησαν λίγο γύρω από το chalet. Την επομένη η βροχή τους χάλασε τα σχέδια και έτσι πήγαν προς το δάσος του Aït Ouabane.

«Βρεθήκαμε περικυκλωμένοι από τους τρομοκράτες χωρίς να πάρουμε χαμπάρι από που βγήκαν. Μας συστήθηκαν σαν Στρατιώτες του Χαλιφάτου και μας είπαν ότι έχουν ορκισθεί υποταγή στον Abou Bakr al-Baghdadi. Κρεμασθήκαμε πάνω τους και τους ικετεύσαμε να αφήσουν τον Hervé, αλλά μάταια. Είχαν ένα βλέμμα χαμένο, σαν να μην καταλαβαίνουν τι γίνεται»

Συνολικά 5 Αλγερινοί συμμετείχαν στην ορειβατική ομάδα του Γάλλου αλπινιστή και όλοι έδωσαν καταθέσεις στην Αστυνομία. Ο Ουσάμα δήλωσε ότι ο πατέρας του βρίσκεται σε κατάσταση σοκ γιατί κάποια γαλλικά ΜΜΕ προσπάθησαν να τους εμφανίσουν ως υπόπτους. Οι αλγερινές αρχές δεν έχουν μέχρι τώρα συνδέσει τους συνοδούς του ομήρου με τους τρομοκράτες.

«Μου κατέσχεσαν τον υπολογιστή και το κινητό. Αυτά θα αποδείξουν πως ό,τι λέω είναι αλήθεια. Έχασα έναν εγκάρδιο φίλο που μου συμπεριφερόταν σαν πατέρας και που μου έμαθε πολλά πράγματα» (le figaro)

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Αλγερίας εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση ότι ταυτοποιήθηκαν οι απαγωγείς του Γάλλου ομήρου Hervé Gourdel. (afp) O Tayeb Louh δήλωσε στην κρατική τηλεόραση της χώρας:

“Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας μας επέτρεψαν να ταυτοποιήσουμε ορισμένα μέλη της τρομοκρατικής ομάδας που είναι αυτουργοί του εγκλήματος”. 


dimpenews

hellasforce

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.