Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΒΙΝΤΕΟ: ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΠΑΛΙ Ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΚΟΝΤΟ ΜΟΥΣΑΚΙ... ΒΓΗΚΕ ΣΤΟ ΜΕΓΚΑΛΟ ΚΑΝΑΛΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!!!

Υπερ της θέσης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και κρατώντας σαφείς αποστάσεις από τις αντιδράσεις Ιεραρχών π...

Υπερ της θέσης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και κρατώντας σαφείς αποστάσεις από τις αντιδράσεις Ιεραρχών που διατυπώθηκαν τις τελευταίες ημέρες εμφανίστηκε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. "Είναι μια νηφάλια, αντικειμενική και μέσα στα πλαίσια του λόγου του Ευαγγελίου θέση απέναντη σε αυτό που χαρακτηρίζεται αντιρατσιστικό νομοσχέδιο", επισήμανε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του MEGA με τον Δημήτρη Τάκη και την Ράνια Τζίμα. "Δεν μπορεί η Εκκλησία να είναι ούτε διχαστική, ούτε πολωτική, ούτε να υποκινεί καταστάσεις που θα οδηγήσουν στη διάσπαση της ενότητος ή που θα διαταράξουν την συνοχή μιας κοινωνίας", υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας και ξεκαθάρισε ότι η Εκκλησία με τις θέσεις της, τις οποίες εκφράζει η Σύνοδος της, ποτέ δεν έφτασε στα άκρα και πάντοτε υπηρέτησε την ενότητα του λαού και του τόπου. "Πολλές φορές οι τοποθετήσεις κάποιων ή εξυπηρετούν κάποιες σκοπιμότητες που ίσως να μην φαίνονται σε ένα πρώτο επίπεδο τοποθετήσεων, ίσως όμως να θέλουν να εξυπηρετήσουν και τη δημιουργία μιας τεχνιτής κρίσεως χωρίς τίποτα άλλο από πίσω', είπε ο κ.Χρυσόστομος και πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει αν υπήρχε οποιαδήποτε σκοπιμότητα πίσω από τις πρόσφατες τοποθετήσεις Ιεραρχών. "Δημιούργησε μια τεχνιτή κρίση ως μη όφειλε και νομίζω ότι ορθά η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να τοποθετηθεί για να σταματήσουν πλέον όλες αυτές οι παραφωνίες", πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας και εκτίμησε ότι ενδεχομένως κάποιοι να μην είχαν διαβάσει το υπό συζήτηση σχέδιο νόμου, στο οποίο έχουν υιοθετηθεί οι παρατηρήσεις που ήδη από το 2011 έχει διατυπώσει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος. Ερωτηθείς για τις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην Γενικού Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου κ.Μπαλτάκου για το θέμα του αντιρατσιστικού και τις παρόμοιες απόψεις που διατύπωσαν κάποια εκκλησιασικά πρόσωπα ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας είπε ότι, "είναι λίγο οξύμορο να υπάρχουν εκκλησιαστικά πρόσωπα τα οποία εμφανίζονται ως porte-parole (σ.σ. μεταφρ: εκπρόσωποι, υπέρμαχοι, υπερασπιστές) του κ.Μπαλτάκου. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να μας προβληματίσει όλους".

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.