Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ... ΠΑΤΗΡ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ... ΑΠΟ ΑΘΛΙΟΣ ΡΟΚΑΣ ΤΩΡΑ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ...!!!

Η ιστορία του πατέρα Θεμιστοκλή Αδαμόπουλου ή αλλιώς Themi Adams, καθώς είναι ομογενής από την Αυστραλία, έχει όλα τα εντυπωσιακά χαρακτ...

Η ιστορία του πατέρα Θεμιστοκλή Αδαμόπουλου ή αλλιώς Themi Adams, καθώς είναι ομογενής από την Αυστραλία, έχει όλα τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά για να γίνει μια εξαιρετική ταινία. Από τις ροκ συναυλίες και το πλευρό του Μικ Τζάγκερ κάλυψε μια... τεράστια διαδρομή για να βρεθεί ως ιεραπόστολος στην Αφρική.
Ο 67χρονος, πλέον, πατέρας Θεμιστοκλής, ήταν πάντα πνεύμα ανήσυχο και αντιδραστικό και από πολύ μικρή ηλικία έψαχνε να βρει το νόημα της ζωής και τον προορισμό του σε αυτόν τον πλανήτη.
Ενας άθεος μακρυμάλλης ροκ σταρ
Στα 18 του δήλωνε άθεος και μαρξιστής, πρωτοστάτησε στις κινητοποιήσεις για τον πόλεμο του Βιετνάμ και ήταν μέλος ενός από τα πιο θρυλικά ροκ σχήματα της Αυστραλίας. Οι «The Flies» γνώρισαν στις αρχές της δεκαετίας του 1960 αναπάντεχη φήμη στην χώρα, ήταν, κατά δήλωση του πατέρα, η πρώτη μπάντα με μακριά μαλλιά στη χώρα και έφτασαν στο σημείο να ανοίξουν τη συναυλία των Rolling Stones στη Μελβούρνη το 1965.
Ωστόσο, ο Θεμιστοκλής Αδαμόπουλος, στα 21 του ανακάλυψε την Ορθοδοξία και της αφιερώθηκε ολοκληρωτικά. Διέκοψε τις σπουδές του στις Πολιτικές Επιστήμες και στράφηκε στη Θεολογία. Μελέτησε Εβραϊκά και Αρχαία Ελληνικά στο Χάρβαρντ, πήρε διδακτορικό από το Πρίνστον και το 1999 έφυγε για Κένυα, για το μακρύ ταξίδι της ιεραποστολής.
Ενας πρώην ροκάς στον αγώνα κατά του Εμπολα
Ο Θεμιστοκλής Αδαμόπουλος τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στη Σιέρα Λεόνα, υπηρετεί, όπως αναφέρει το «Εθνος» τους περίπου 2.000 ορθόδοξους που κατοικούν εκεί και πολεμάει μαζί με τους υπόλοιπους κατά του Εμπολα.
Μάλιστα, ο πατήρ Θεμιστοκλής δηλώνει στο «Εθνος» «Ανησυχώ, φοβάμαι, τρέμω τον Eμπολα, αλλά δεν εγκαταλείπω το ποίμνιό μου. Φέτος, όμως, δεν μπορώ να φύγω. Θα είναι σαν να λέω στο ποίμνιό μου εγώ φεύγω, βγάλτε τα πέρα μόνοι σας. Και αυτό δεν το επιτρέπει ο Χριστός και η συνείδησή μου».
Προσθέτει ακόμη ότι προσπαθεί να μην δείχνει την ανησυχία του, γιατί δεν θέλει να πανικοβάλει τους πιστούς, ενώ, ο ίδιος, παίρνει όλες τις προφυλάξεις, φοράει πάντα γάντια, απολυμαίνει με νερό και χλωρίνη τα πάντα και είναι σε συνεχή επαφή με τις Αρχές της χώρας και το Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας.
«Ελπίζω ότι με τη βοήθειά του θα τα καταφέρω. Το ίδιο εύχομαι και για το ποίμνιό μου», αναφέρει με συγκρατημένη αισιοδοξία για την εξάπλωση του θανατηφόρου ιού.
Καθημερινά επισκέπτεται τις τρεις ελληνικές ορθόδοξες εκκλησίες στις οποίες μάλιστα συχνά ακούγονται ψαλμοί και τροπάρια και στα Ελληνικά, οργανώνει τα συσσίτια, περιθάλπει φτωχούς και αστέγους. Τις τελευταίες μέρες μόνο αποφεύγει να πλησιάζει αστέγους που είναι άρρωστοι και όταν τους εντοπίζει έξω από τις εκκλησίες, ειδοποιεί τις υγειονομικές αρχές.
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.