Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ... ΠΑΝΩ ΑΠΟ 600 "ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ" ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΟΡΘΙΟΙ ΚΑΙ ΓΥΡΙΣΑΝ ΠΙΣΩ ΣΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΙ!

Άνθρωποι από 23 έως 97 ετών πήγαν στην χώρα για να οργανώσουν τον ίδιο τους το θάνατο Περισσότεροι από 600 άνθρωποι ταξίδεψαν στην Ελβ...


Άνθρωποι από 23 έως 97 ετών πήγαν στην χώρα για να οργανώσουν τον ίδιο τους το θάνατο

Περισσότεροι από 600 άνθρωποι ταξίδεψαν στην Ελβετία για να πεθάνουν, ανάμεσα στο 2008 και το 2012 με τους αριθμούς την συγκεκριμένη περίοδο να έχουν διπλασιαστεί, συγκριτικά με το παρελθόν, αναφέρουν οι ερευνητές.

Πολλοί από τους ανθρώπους αυτούς προέρχονται από χώρες που έχουν αυστηρούς νόμους, οι οποίοι απαγορεύουν τον υποβοηθούμενο εκούσιο θάνατο, αναφέρει η δρ Saskia Gauthier του Ινστιτούτου της Νομικής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης.

«Ενώ η υποβοηθούμενη αυτοκτονία (ευθανασία) είναι αυστηρά περιορισμένη σε πολλές χώρες, δεν είναι ρυθμισμένη με σαφήνεια στον ελβετικό νόμο. Αυτή η ανισορροπία οδηγεί σε εισροή ανθρώπων που ονομάζονται "τουρίστες αυτοκτονίας", οι οποίοι έρχονται στην Ελβετία για να πεθάνουν», γράφει χαρακτηριστικά η Gauthier στην Εφημερίδα Ιατρικής Δεοντολογίας (Journal of Medical Ethics).

Η Gauthier ανέφερε 611 αναγνωρισμένες περιπτώσεις ανθρώπων ηλικίας από 23 έως 97 ετών που έφτασαν στην Ελβετία για να οργανώσουν τον ίδιο τους το θάνατο, με τη βοήθεια κάποιων γκρουπ που πρεσβεύουν το «δικαίωμα στο θάνατο», όπως είναι η Dignitas...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.