Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΗΠΑ ΠΙΕΖΟΥΝ ΣΘΕΝΑΡΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΑΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ; ΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΑΙΤΙΕΣ

Γράφει ο Νικόλαος Παπαδιονυσίου. Άντε και με το «καλό» να επανέλθουν, αν και πιστεύουμε ότι ποτέ δεν αποχώρησαν. Ο λόγος για το αίτημ...


Γράφει ο Νικόλαος Παπαδιονυσίου.

Άντε και με το «καλό» να επανέλθουν, αν και πιστεύουμε ότι ποτέ δεν αποχώρησαν.

Ο λόγος για το αίτημα που κατέθεσε η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών προς την κυβέρνηση Σαμαρά για την δημιουργία μιας νέας στρατιωτικής βάσης σε ελληνικό έδαφος, προκειμένου να μετασταθμεύσει σε αυτή στόλος μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAVs).

Μάλιστα σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Βήμα», η αμερικανική πλευρά εμφανίζεται να ασκεί έντονες πιέσεις προκειμένου να υπάρξει συμφωνία και το αίτημα να γίνει δεκτό.

Παρόλο που το αίτημα χρονολογείται από το 2013 η επιμονή εκ μέρους των αμερικανών την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, όπου επικρατεί μια εκρηκτική και άκρως επικίνδυνη κατάσταση στην Μέση Ανατολή και στην Βόρειο Αφρική, αποσαφηνίζει την επιδίωξή τους για πλήρη έλεγχο της λεκάνης της νοτιανατολικής Μεσογείου και του ευρύτερου χώρου γενικότερα.

Σε μια προσπάθεια να ερμηνεύσουμε επιδιώξεις και σκοπιμότητες θα ξεκινήσουμε με μια αναφορά στον εμφύλιο που εδώ και λίγα χρόνια ταλανίζει την Συρία.

Ως γνωστόν η ναυτική βάση στο Ταρσού στην Συρία, αποτελεί για την Ρωσία το μόνο σημείο παρουσίας και συμβολικού κατεστημένου ως μεγάλης διεθνούς δύναμης στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Από στρατηγικής σημασίας είναι ένα σημείο κομβικό που ελέγχει τρείς ηπείρους Ευρώπη Αφρική και Ασία.

Εκτός αυτού, το καθεστώς του προέδρου Άσαντ είναι ο μόνος φίλος των Ρώσων, αλλά και ένας καλός πελάτης οπλικών συστημάτων.

Κατόπιν του εμφύλιου πολέμου που τα τελευταία χρόνια ταλανίζει την Συρία και κατόπιν της αδυναμίας των ξενοκίνητων Ισλαμιστών ανταρτών να ανατρέψουν το καθεστώς, συμπτωματικά και δια μαγείας ξεπήδησε στο γειτονικό Ιράκ η οργάνωση ISIS η οποία συγκροτήθηκε και εξοπλίστηκε από το «πουθενά» με σκοπό να ανατρέψει την νόμιμη κυβέρνηση της χώρας και να ιδρύσει ένα Χαλιφάτο με επεκτατικές προς δυσμάς βλέψεις.

Πολύ σύντομα μαχητές και δυνάμεις του ISIS τάχτηκαν παρά τω πλευρώ των Σύριων αντικαθεστωτικών και άρχισαν να αγωνίζονται για την ανατροπή του προέδρου Άσαντ.

Τόσο οι Σύριοι αντικαθεστωτικοί, όσο και οι Σουνίτες του ISIS διακρίνονται για την αιμοσταγή αγριότητα και φρικαλεότητά τους. Καθημερινά όλο και νέα βίντεο κατακλύζουν το διαδίκτυο με αποκεφαλισμούς χριστιανών, εκτελέσεις αιχμαλώτων, άγριους βασανισμούς, βιασμούς, καθώς και με σαφείς και προκλητικές απειλές προς τον Δυτικό πολιτισμό, καθώς και προτροπές προς τους μουσουλμάνους της Ευρώπης να ξεκινήσουν Τζιχάντ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.