Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΞΑΝΘΗΣ... ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ!!!

Τα τελευταία χρόνια γινόμαστε μάρτυρες μιας ολομέτωπης προσπάθειας αποχριστιανοποίησης της ελληνικής κοινωνίας. Η προσπάθεια αυτή γίνεται...

Τα τελευταία χρόνια γινόμαστε μάρτυρες μιας ολομέτωπης προσπάθειας αποχριστιανοποίησης της ελληνικής κοινωνίας. Η προσπάθεια αυτή γίνεται μεθοδευμένα και σταδιακά, όπως φάνηκε ιδιαίτερα στην περίπτωση της κατάργησης της αργίας της Κυριακής, 1700 χρόνια μετά τη θεσμοθέτησή της από τον Άγιο Ισαπόστολο Κωνσταντίνο τον Μέγα. Ενώ δηλαδή αρχικά παρουσιάστηκε ως πιλοτική εφαρμογή στην πόλη της Θεσσαλονίκης και μόνο για μία Κυριακή, σήμερα η κυβέρνηση, προωθεί την πλήρη κατάργηση της αργίας της Κυριακής σε δέκα περιοχές, αλλά, ας μη γελιόμαστε, αποσκοπεί στο να επεκτείνει το μέτρο σε ολόκληρη τη χώρα.
Πλήθος επαγγελματικών φορέων έχει αντιδράσει εις μάτην. Φαίνεται πως αφού άδειασαν οι τσέπες του λαού με εξοντωτικά οικονομικά μέτρα, τώρα στοχεύεται και το άδειασμα της ψυχής του. Γιατί η αργία της Κυριακής είναι κάτι το ιερό για τον Έλληνα ακόμη από τα αρχαία χρόνια. Δεν θεσπίστηκε μόνο για την ανάπαυση από τον κόπο της εβδομάδας, αλλά δίνει και την ευκαιρία να μαζευτεί η οικογένεια γύρω από το επίσημο Κυριακάτικο τραπέζι, να ζήσουμε όχι ως μεμονωμένα άτομα αλλά ως οικογένεια, ως παρέα με γείτονες και φίλους, να ξαναβρούμε τον εαυτό μας.
Η Κυριακή αργία επίσης μας δίνει την ευκαιρία να γιορτάσουμε τη μέρα αυτή όπως επιτάσσει το όνομά της: ως ημέρα Κυρίου, αφιερωμένη στη δικιά Του λατρεία, με τον εκκλησιασμό και τη συνάντηση με τους φίλους για καφέ μετά τη Θεία Λειτουργία, με μία εκδρομή σε ναούς της υπαίθρου, με το να επισκεφθούμε τους γέρους γονείς μας στο χωριό, να ξαναβρούμε τις ρίζες μας.
Ο αδηφάγος καπιταλισμός λατρεύει ως Θεό του μόνο το κέρδος και θυσιάζει στον Μολώχ του χρήματος πρόσωπα και κοινωνίες ολόκληρες. Εδώ εντοπίζεται και η ευθύνη μας, όλων όσων θέλουμε όχι μόνο να ονομαζόμαστε, αλλά και να είμαστε χριστιανοί. Πρέπει να ομολογήσουμε με ειλικρίνεια ότι εμείς πρώτοι, απέχοντας από τον Κυριακάτικο εκκλησιασμό αφαιρέσαμε από την Κυριακή την ιερότητά της. Όμως ότι χάνει την ιερότητά του είναι καταδικασμένο σε θάνατο. Αφού σμικρύναμε την Κυριακή από ημέρα Κυρίου σε ημέρα ξεκούρασης, τώρα κινδυνεύουμε να την χάσουμε εντελώς.
Έτσι τα ίδια τα πράγματα μας δείχνουν ποιά μπορεί να είναι η λύση. Αν δεν ψωνίζουμε την Κυριακή, τότε δεν θα ανοίγουν και τα καταστήματα Αν όλοι οι χριστιανοί γεμίσουμε τις Εκκλησιές μας κάθε Κυριακή, τότε, θα αποσυρθεί και το ανθελληνικό αυτό μέτρο. Η Κυβέρνηση και η Βουλή που εξακολουθούν να ορκίζονται εις το Όνομα της Αγίας Τριάδος, θα πρέπει να αντιληφθούν ότι εκπροσωπούν ένα λαό που είναι ορθόδοξος στα βάθη της ύπαρξής του και να μην τον εξανδραποδίζουν υποβιβάζοντας τη χώρα στο επίπεδο εξωτικών τουριστικών «παραδείσων», που είναι «παράδεισος» μόνο για τους αλλοδαπούς τουρίστες και γίνονται κόλαση ανυπόφορη για τους πολίτες τους. Το μέλλον που μας ετοιμάζουν μοιάζει ολοσκότεινο. Ας ανάψουμε εμείς οι χριστιανοί ο καθένας το δικό του κεράκι ελπίδας, ανάστασης και ζωής. Ας αντισταθούμε με το παράδειγμά μας στους ψεύτικους «παραδείσους» που μας υπόσχονται, αναζητώντας τον αληθινό παράδεισο της αγάπης του Θεού, που βιώνεται κατ’ εξοχήν στην Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία.

Ι.Μ.Ξάνθης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.