Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο ΣΟΝ ΚΟΝΕΡΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΣΚΩΤΙΑΣ... ΕΝΩ Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΟΥ "ΧΑΡΥ ΠΟΤΕΡ" ΕΔΩΣΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΛΙΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ...

Η ημέρα που θα γίνει το δημοψήφισμα στη Σκωτία για να αποφασιστεί εάν θα μείνει στη Βρετανία ή θα ανεξαρτητοποιηθεί, πλησιάζει και στην π...

Η ημέρα που θα γίνει το δημοψήφισμα στη Σκωτία για να αποφασιστεί εάν θα μείνει στη Βρετανία ή θα ανεξαρτητοποιηθεί, πλησιάζει και στην προεκλογική μάχη έχουν μπει όχι μόνο πολιτικοί και πολίτες, αλλά και αστέρες της τηλεόρασης και του κινηματογράφου, διάσημοι τραγουδιστές και συγγραφείς.
Τα ονόματά τους είναι γνωστά στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη. Οι ηθοποιοί Σον Κόνερι και Αλαν Κάμινγκ αλλά και η τραγουδίστρια Ανι Λένοξ τάσσονται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας. Αντίθετα, ο ηθοποιός Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, η συγγραφέας Τζ. Κ. Ρόουλινγκ και ο τραγουδιστής Ντέιβιντ Μπάουι τάσσονται κατά. Καθώς μάλιστα η 18η Σεπτεμβρίου, ημέρα κατά την οποία θα γίνει το δημοψήφισμα, πλησιάζει, δεν λείπουν μικρές και μεγάλες κόντρες αφού τα πνεύματα οξύνονται.
Οταν ο Ντέιβιντ Μπάουι που είναι Αγγλος και ζει στη Νέα Υόρκη ζήτησε από το μοντέλο Κέιτ Μος να λάβει βραβείο για λογαριασμό του στο Λονδίνο και να διαβάσει σχόλιο που περιλάμβανε τα λόγια «Σκωτία, μείνε μαζί μας», του έγραψαν στο twitter να «επιστρέψει στον Αρη».

Ο σκωτσέζος κωμικός Φράνκι Μπόιλ μάλιστα, που είναι υποστηρικτής της ανεξάρτητης Σκωτίας, είπε ότι «σέβομαι απόλυτα το δικαίωμα του Μπάουι να εκφράζει απόψεις για την ανεξαρτησία, όσο σέβομαι τη γνώμη του Ιγκι Ποπ για τον επιταχυντή σωματιδίων CERN».

Οι απόψεις για τις παρεμβάσεις των αστέρων πάντως διίστανται. Μιλώντας στους «Τάιμς της Νέας Υόρκης» ο καθηγητής Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου Τζέιμς Μίτσελ πιστεύει ότι «σε όλους μας αρέσει να πηγαίνουμε στον κινηματογράφο, αλλά πόσο μετράει η γνώμη ενός αστέρα του Χόλιγουντ σε τέτοια θέματα;».
Ο επικεφαλής της καμπάνιας του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας Αγκους Ρόμπερτσον πάντως πιστεύει ότι η γνώμη αυτών των διασημοτήτων - «πρεσβευτών» όντως μετράει, λέγοντας ότι «δίνουν χρώμα στην καμπάνια» και κάνουν τον κόσμο να ασχολείται με το θέμα περισσότερο.

Ο ΟΜΠΑΜΑ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΣ. Στη συζήτηση περί ανεξαρτησίας της Σκωτίας έχουν μπει και παγκόσμιοι ηγέτες όπως είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα που ζήτησε να παραμείνει η Βρετανία ενωμένη. Ακόμη και ο Πάπας Φραγκίσκος έκανε σχόλιο, αμφισβητώντας μάλιστα το κατά πόσο μια απόσχιση της Σκωτίας έχει αρκετά επιχειρήματα.
Οποιο στρατόπεδο και να υποστηρίζουν οι Σκωτσέζοι, ωστόσο, φαίνεται ότι απολαμβάνουν την προσοχή που έχουν συγκεντρώσει. Οπως είπε στη βρετανική εφημερίδα «Γκάρντιαν» ο υπέρ της ανεξαρτησίας δραματουργός Ντέιβιντ Κρέιγκ μετά την παρέμβαση του Μπάουι, «το παράξενο είναι ότι αισθάνομαι ζαλισμένος που μας πρόσεξε. Ο Ντέιβιντ Μπάουι ανέφερε τη Σκωτία! Υπάρχουμε! Είμαστε αληθινοί! Μας αγαπάει! Και τον αγαπάμε κι εμείς!».

Σον Κόνερι
Ο ηθοποιός πρόσφατα ανέφερε σε συνέντευξή του ότι «η ευκαιρία της ανεξαρτησίας είναι πολύ καλή για να τη χάσουμε»
Αλαν Κάμινγκ
«Ο κόσμος μάς περιμένει και γνωρίζω ότι η Σκωτία είναι έτοιμη» είχε αναφέρει ο ηθοποιός κατά την έναρξη της εκστρατείας
Ανι Λένοξ
Η τραγουδίστρια των Eurythmics ανέφερε ότι μια ανεξάρτητη Σκωτία «θα δημιουργούσε μια πιο ισότιμη κοινωνία» και θα «έθετε ένα καταπληκτικό παράδειγμα»
Ντέιβιντ Μπάουι
Ο τραγουδιστής ζήτησε από την Κέιτ Μος να παραλάβει βραβείο του διαβάζοντας δήλωσή του υπέρ της παραμονής της Σκωτίας στη Βρετανία
Τζ.Κ. Ρόουλινγκ
Η συγγραφέας που έγινε γνωστή από τα βιβλία του «Χάρι Πότερ» έχει δωρίσει €1,25 εκατ. στην εκστρατεία κατά της απόσχισης της Σκωτίας
Γιούαν ΜακΓκρέγκορ
Ο ηθοποιός βρίσκεται κι αυτός στο στρατόπεδο όσων θα προτιμούσαν να δουν τους Σκωτσέζους να αποφασίζουν υπέρ της παραμονής τους στη Βρετανία

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.