Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΑ ΡΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΕ ΤΣΙΠΑΚΙ... ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΥΦΛΩΝΟΜΑΣΤΕ...!!! ΤΟ ΠΟΛΥ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗΝ ΜΥΩΠΙΑ...

Κάθε παραπάνω χρόνο που σπουδάζει κανείς, τόσο αυξάνεται ημυωπία του, σύμφωνα με μια νέα γερμανική επιστημονική έρευνα. Όσο ανεβαίνει...


Κάθε παραπάνω χρόνο που σπουδάζει κανείς, τόσο αυξάνεται ημυωπία του, σύμφωνα με μια νέα γερμανική επιστημονική έρευνα.

Όσο ανεβαίνει το μορφωτικό επίπεδό του, τόσο χειρότερα τείνει να βλέπει ένας άνθρωπος. Μάλιστα, η μόρφωση επηρεάζει περισσότερο τη σοβαρότητα της μυωπίας από ό,τι τα σχετικά γονίδια.

Οι ερευνητές του Οφθαλμολογικού Τμήματος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μάιντς, συσχέτισαν το επίπεδο της μόρφωσης με εκείνο της μυωπίας, αναλύοντας στοιχεία για 4.658 άτομα ηλικίας 35 έως 74 ετών.

Η μελέτη έδειξε ότι ενώ μεταξύ των ανθρώπων που δεν είχαν τελειώσει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, το ποσοστό μυωπίας δεν ξεπερνούσε το 24%, στους αποφοίτους λυκείου και επαγγελματικών σχολών ήταν 35%, ενώ στους πτυχιούχους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης ήταν 53% (δηλαδή πάνω από τους μισούς αποφοίτους ΑΕΙ ήσαν μύωπες).

Πέρα από το επίπεδο της εκπαίδευσης, η έρευνα έδειξε ότι γενικότερα η μυωπία αυξάνεται ανάλογα με τα χρόνια που περνάει κανείς στα θρανία. Κάθε πρόσθετος χρόνος σχολείου ή σχολής αυξάνει κατά μέσο όρο το ποσοστό μυωπίας.

Μάλιστα οι γερμανοί ερευνητές έλαβαν υπόψη τους και τις επιπτώσεις 45 γενετικών παραγόντων, αλλά διαπίστωσαν ότι το γενετικό υπόβαθρο παίζει πολύ λιγότερο ρόλο, σε σχέση με το μορφωτικό επίπεδο, στο βαθμό μυωπίας που έχει κάποιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.