Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΙΓΑ ΡΕ ΜΗ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ Η ΒΡΩΜΑ... ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΗΡΥΞΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ...

Η Τουρκία κήρυξε τριήμερο πένθος για να τιμήσει τους Παλαιστίνιους που έχουν σκοτωθεί στις ισραηλινές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας...


Η Τουρκία κήρυξε τριήμερο πένθος για να τιμήσει τους Παλαιστίνιους που έχουν σκοτωθεί στις ισραηλινές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας, χαρακτηρίζοντας «σφαγή» τις ενέργειες των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.

«Καταδικάζουμε τη σφαγή του παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ», δήλωσε στους δημοσιογράφους στην Άγκυρα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς, την ώρα που ο αριθμός των Παλαιστίνιων που έχουν σκοτωθεί στην επιχείρηση αυτή έχει ξεπεράσει τους 560. «Σε ένδειξη αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό κηρύξαμε τριήμερο πένθος από αύριο (Τρίτη) το πρωί», πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί τις τελευταίες ημέρες να εμφανιστεί ως βασικός συνήγορος του παλαιστινιακού αγώνα, χαρακτηρίζοντας «γενοκτονία» τις επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας. Προκάλεσε μάλιστα την οργή του Ισραήλ και των ΗΠΑ όταν συνέκρινε τη νοοτροπία ορισμένων Ισραηλινών με εκείνη του Χίτλερ.

«Η Τουρκία τήρησε μια στάση αρχής κατά της επιθετικότητας του Ισραήλ. Υποστηρίζει το δίκαιο και όχι τους ισχυρούς», είπε ο Αρίντς.

Η Άγκυρα διατηρεί διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ, οι οποίες όμως επιδεινώθηκαν τα τελευταία χρόνια, μετά το θάνατο δέκα Τούρκων ακτιβιστών από τις ισραηλινές ειδικές δυνάμεις πάνω στο πλοίο Μαβί Μαρμαρά που επιχειρούσε να σπάσει τον αποκλεισμό της Γάζας, το 2010. zougla.gr

1 σχόλιο

  1. Μπλοφάρει. Παίζει άσχημο παιχνίδι με τους Άραβες. Οι Άραβες το γνωρίζουν όλοι τους. Ξέρουν ότι είναι εχθρός τους. Αυτή τους κατέστρεψε και τώρα και παλαιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.