Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΥΣ ΘΑ ΔΟΥΝ ΟΙ ΚΝΙΤΕΣ!!! ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΟΔΗΓΗΤΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ... ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΙΝ;;;

Για δεύτερο συνεχές καλοκαίρι η Τ.Ο. Εργατικού Αχαΐας της ΚΝΕ, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή (που φέτος συμπληρώνει 40 χρόνια), δι...

Για δεύτερο συνεχές καλοκαίρι η Τ.Ο. Εργατικού Αχαΐας της ΚΝΕ, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή (που φέτος συμπληρώνει 40 χρόνια), διοργανώνει κινηματογραφικές προβολές στο Λαικό θεατράκι της οδού Γερμανού και Ηλείας στην Πάτρα, για νέα ζευγάρια και ανέργους, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Σύμφωνα με την περσινή σχετική ανακοίνωση, «κάνουμε κάλεσμα ειδικά σε νέους ανέργους και νέα ζευγάρια. Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ καταλαβαίνει απόλυτα το άγχος και την αγωνία σου να σταθείς με αξιοπρέπεια στη ζωή σου, να μεγαλώσεις τα παιδιά σου, να ζήσεις σαν άνθρωπος. Και εμείς σαν και σένα ζούμε. Ψηλά το κεφάλι! Χρειάζεται οργανωμένος και συλλογικός αγώνας και αλληλεγγύη – κανένας μόνος του απέναντι στην κρίση. Θέλουμε η πρωτοβουλία μας αυτή να είναι μια καλή ευκαιρία για πρόσβαση στον πολιτισμό και την ψυχαγωγία και να αποτελέσει μια αφορμή να έρθεις σε πρώτη επαφή με αυτό που λέει και παλεύει το ΚΚΕ και η ΚΝΕ».

Το πρόγραμμα των φετινών κινηματογραφικών προβολών είναι ακόμη πιο πλούσιο σε σχέση με πέρυσι και ξεκινά αυτή την Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014 στις 21.30 με μία δυνατή και εξαιρετικά δημοφιλή ταινία, το φιλμ «Django ο Τιμωρός - Django Unchained», ένα ιδιότυπο γουέστερν, Αμερικανοκαναζέδικης παραγωγής 2012, διάρκειας 165 λεπτών σε σενάριο και σκηνοθεσία του Κουέντιν Ταραντίνο. Παίζουν οι Τζέιμι Φοξ, Κρίστοφ Βαλτς, Λεονάρντο ντι Κάπριο, Κέρι Ουάσινγκτον, Σάμιουελ Τζάκσον.

Σύμφωνα με το στόρι, ένας Γερμανός κυνηγός επικηρυγμένων ελευθερώνει τον σκλάβο Τζάνγκο για να τον βοηθήσει στον επικερδή εντοπισμό των αδελφών Μπριτλς. Μετά την επιτυχία της αποστολής δουλεύουν μαζί ως συνεταίροι και αποφασίζουν να αναζητήσουν τη γυναίκα του Τζάνγκο, η οποία είναι σκλάβα σε μια φυτεία του Νότου.

Όπως είχε γράψει το περιοδικό Αθηνόραμα, «γραφική βία, κυνικό χιούμορ, αντισυμβατικοί χαρακτήρες και σινεφίλ αναφορές σμίγουν σε αυτό το απολαυστικά σερβιρισμένο, μεταμοντέρνο σπαγκέτι γουέστερν με πρωτότυπο -όπως πάντα- σάουντρακ. Η ταινία ήταν υποψήφια για πέντε βραβεία Όσκαρ και ισάριθμες Χρυσές Σφαίρες, κερδίζοντας και στις δύο απονομές τα βραβεία σεναρίου και β΄ αντρικού ρόλου για τον Κριστόφ Βαλτς.

*Οι προβολές θα κρατήσουν έως τις 18 Αυγούστου ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι έχει προγραμματιστεί να προβληθεί στις 30 Ιουλίου η συγκλονιστική ταινία που τιμήθηκε φέτος με το Όσκαρ καλύτερης ταινίας, «12 Χρόνια Σκλάβος» του Εγγλέζου σκηνοθέτη Στιβ Μακουίν.

xespao

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.