Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

"ΚΑΚΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ"... 7,1 ΡΙΧΤΕΡ ΚΑΙ 3 ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ...

Ο εγκέλαδος χτύπησε για τα καλά στο Μεξικό, δίνοντας σεισμό 7,1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, σύμφωνα με την μέτρηση τουγεωλογικού των ΗΠΑ....


Ο εγκέλαδος χτύπησε για τα καλά στο Μεξικό, δίνοντας σεισμό 7,1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, σύμφωνα με την μέτρηση τουγεωλογικού των ΗΠΑ.

Τουλάχιστον 3 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από τον ισχυρό σεισμό που συγκλόνισε σήμερα την μεθόριο της Γουατεμάλας με το Μεξικό, από τον οποίο προκλήθηκαν επίσης ζημιές σε δεκάδες κτίρια και κατολισθήσεις.

Ο μεγέθους 7,1 βαθμών σεισμός συγκλόνισε την περιοχή Σαν Μάρκος, κοντά στα σύνορα της Γουατεμάλας με το Μεξικό, η οποία είχε πληγεί από σεισμό μεγέθους 7,4 βαθμών και τον Νοέμβριο του 2012, ο οποίος είχε προκαλέσει τον θάνατο 48 ανθρώπων.

Από τον σεισμό που σημειώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί τοπική ώρα προκλήθηκαν ρωγμές σε κτίρια, κατολισθήσεις από τις οποίες έκλεισαν δρόμοι και διακοπή της ηλεκτροδότησης στην περιοχή αυτή, σύμφωνα με τις αρχές.

Σε ερώτηση που του έγινε για να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες για τον θάνατο τριών ανθρώπων από τον σεισμό, ο Αλεχάντρο Μαλντονάντο, διευθυντής της αρχής αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης της Γουατεμάλας CONRED, απάντησε: "Ναι, δυστυχώς".

Ο Λουίς Ριβέρα, κυβερνήτης της περιοχής του Σαν Μάρκος, συμπλήρωσε ότι τουλάχιστον 48 σπίτια υπέστησαν σημαντικές ζημιές στην πόλη Λα Ρεφόρμα της περιοχής, το δημοτικό κοιμητήριο της οποίας καταστράφηκε από τον σεισμό.

"Ο σεισμός αυτός ήταν αρκετά ισχυρός. Οι οικογένειες στην περιοχή είναι πραγματικά φοβισμένες μετά την εμπειρία που είχαν τον Νοέμβριο του 2012. Έχουν καταστραφεί σπίτια", σημείωσε ο ίδιος.

Ο Ραούλ Ερνάντες, εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Γουατεμάλας, διευκρίνισε ότι δύο θάνατοι αναφέρθηκαν στο Σαν Ραφαέλ Πίε ντε λα Κουέστα στο Σαν Μάρκος. Επίσης σημείωσε ότι ο σεισμός προκάλεσε ζημιές σε 30 σπίτια.

Δώδεκα άνθρωποι νοσηλεύονται στην περιοχή αυτή στην οποία προκλήθηκαν επίσης σημαντικά προβλήματα στα δίκτυα επικοινωνίας, πρόσθεσε ο Σέρχιο Βάσκες, άλλος εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

"Όλη η περιοχή του Σαν Μάρκος επλήγη αρκετά από τον σεισμό", πρόσθεσε.

Το επίκεντρο του σεισμού βρισκόταν σε απόσταση 35 χλμ. δυτικά-νοτιοδυτικά της πόλης Ταπατσούλα στην Πολιτεία Τσιάπας του Μεξικού και το εστιακό βάθος του ήταν περίπου 75 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Γεωλογικό Παρατηρητήριο των ΗΠΑ (USGS). Οι αρχές της Τσιάπας ανακοίνωσαν ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για πολύ μεγάλες ζημιές. Ο σεισμός έγινε επίσης αισθητός στο Ελ Σαλβαδόρ. newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.