Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΦΟΝΤΟ ΓΚΡΙΖΟ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΕΞΟΔΟΥ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ!

Χίλιες ανθρώπινες φιγούρες σχημάτισαν ουρά έξω από το Ρουφ. Όλοι τους έσπευσαν να εξασφαλίσουν το συσσίτιο της Λαμπρής. Γκρίζο φόντο ...


Χίλιες ανθρώπινες φιγούρες σχημάτισαν ουρά έξω από το Ρουφ. Όλοι τους έσπευσαν να εξασφαλίσουν το συσσίτιο της Λαμπρής.

Γκρίζο φόντο εν μέσω μιας “Λαμπρής” σκοτεινής λόγω του Μνημονίου. 

Η Ανάσταση του Κυρίου βρήκε αυτούς τους συνανθρώπους μας να ανεβαίνουν τον δικό τους Γολγοθά. Κάποιοι τους τελευταίους μήνες, άλλοι εδώ και χρόνια.

Λίγη σημασία έχει το όνομα τους. Όπως για την 70χρονη Φωτεινή. Τη Βίκυ, 47 ετών. Τον 77χρονο Γιώργο. Είναι άνθρωποι που πριν λίγο καιρό είχαν σπίτι, οικογένεια, χαρά και όνειρα. Στην πορεία λίγα από αυτά έμειναν στην θέση τους. Ίσως και τίποτα…

Η πρώτη ζει πουλώντας χαρτομάντιλα. Η δεύτερη βιώνει τον εφιάλτη της ανεργίας. Ο τρίτος, με 330 ευρώ σύνταξη, καλείται να συντηρήσει τριμελή οικογένεια.

H φτώχεια και ο εφιάλτης της πείνας τους ακολουθεί σαν τη σκιά. Και από τη σκιά δεν μπορείς να ξεφύγεις.Οι περισσότεροι είναι σιωπηλοί, σκεφτικοί. Μακριά από το φακό της τηλεοπτικής κάμερας, κλείνουν τα μάτια και προβάλλουν στη σκέψη τους, το φιλμ μιας ζωής που χάθηκε στα χρόνια της κρίσης. Μιας κρίσης που για τους Σμαροβενιζέλους έχει χαρακτηριστικά αριθμών και όχι ανθρώπινων ψυχών. Οι τσέπες αυτών των ανθρώπων μπορεί να’ ναι άδειες από χρήματα, όμως, σε όλους περισσεύει η αξιοπρέπεια.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.