Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΡΙΞΕ ΒΟΜΒΑ Ο ΣΑΡΑΚΗΣ ΣΗΜΕΡΑ: «Ο ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ» ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΚΟΛΑΣΗ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ...

Η ιστορική εφημερίδα «Ακρόπολις» φιλοξένησε σήμερα συνέντευξη του συνηγόρου βουλευτών της Χρυσής Αυγής Παύλου Σαράκη στον δημοσιογράφο Άρ...

Η ιστορική εφημερίδα «Ακρόπολις» φιλοξένησε σήμερα συνέντευξη του συνηγόρου βουλευτών της Χρυσής Αυγής Παύλου Σαράκη στον δημοσιογράφο Άρη Σπίνο.

Ο Παύλος Σαράκης είναι γνωστός δικηγόρος των Αθηνών. Θεωρείται  ένας από τους αξιόλογους ποινικολόγους που διαθέτει το δικηγορικό σώμα. Εύστροφος, κατέχει άριστα τη νομική γνώση, "μαέστρος" στην υπερασπιστική τακτική, δεινός ρήτορας στα ακροατήρια. Τους τελευταίους μήνες απασχολεί την επικαιρότητα με την ανάληψη της υπεράσπισης των βουλευτών της Χρυσής Αυγής κκ Ηλία Κασιδιάρη και Ηλία Παναγιώταρου.

Μιλάει στην «Ακρόπολις», ο δικηγόρος που-μέχρι τώρα-απεγκλωβισε του Ηλία Κασιδιάρη και Ηλία Παναγιώταρο, εγκλωβίζοντας το πολιτικό σύστημα σε αδιέξοδα κινήσεων και κατάρρευση των σχεδίων του. Μιλάει για την τρέχουσα επικαιρότητα "έξω από τα δόντια".

Α.Σ: Κύριε Σαράκη, γιατί ένας επιτυχημένος δικηγόρος ασχολείται με την πολιτική;
Π.Σ: Ο κάθε πολιτικός οφείλει να ασχολείται με το δημόσιο βίο. Να παρεμβαίνει στις εξελίξεις με τις όποιες δυνάμεις του. Να προσφέρει τις δυνάμεις και τις δυνατότητες του στο κοινωνικό σύνολο. Προσωπικά ασχολήθηκα με την πολιτική, κρίνοντας το αναγκαίο να εμπλακώ ενεργά στα δημόσια πράγματα, βλέποντας ότι η κοινωνία, η δημοκρατία και η πατρίδα διολισθαίνουν. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου πολιτικό με την παραδοσιακή έννοια αλλά έναν ενεργό πολίτη που οφείλει να αντισταθεί σε ένα  σύστημα εξουσίας που ευθύνεται καίρια για την πολυεπίπεδη κρίση των ημερών. Δεν είναι αυτοσκοπός μου η πολιτική καριέρα. Η δικηγορία με "τρέφει" ποικιλοτρόπως.
Α.Σ: Στην επικαιρότητα κυριαρχεί το ‘’Μπαλτάκος gate’’. Οι αποκαλύψεις του Ηλία Κασιδιάρη κλυδώνισαν την κυβέρνηση. Εσείς τι λέτε, ποια είναι η θέση σας;
Π.Σ: Νομίζω ότι το πιο εύστοχο είναι να το αποκαλούμε "Σαμαράς gate"Ο Μπαλτάκος άθελα του αποκάλυψε την αλήθεια. Την υπόσχεση της συλλήβδην δίωξης της Χρυσής Αυγής σε μορφή "πογκρόμ" οφείλουμε να την προσεγγίσουμε πλέον στην πραγματική μας διάσταση. Πρόκειται για πολιτικό έγκλημα εις βάρος της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης.
Α.Σ. Και όλα αυτά τα στοιχεία που ενυπάρχουν στη δικογραφία και βλέπουν το φως της δημοσιότητας, τι είναι; Η Δικαιοσύνη υπακούει τυφλά στην πολιτική εξουσία;
Π.Σ. Όποιος διαπράττει αδίκημα και παρεμβαίνει το νόμο, οφείλει να αντιμετωπίσει την Δικαιοσύνη. Αλλά και η δικαιοσύνη οφείλει να τον αντιμετωπίσει γι΄ αυτό που έκανε, να διερευνήσει υπό ποιες συνθήκες το έκανε και ποια κίνητρα είχε. Η Δικαιοσύνη είναι θεσμός και στηρίζεται σε ιερούς κανόνες
Α.Σ. Χρησιμοποιείτε σκληρή γλώσσα, τα λέτε "τσεκουράτα"..
Π.Σ.  Τα λέω, όπως τα βιώνω. Οι σκοτεινές πτυχές δεν περιγράφονται ενίοτε με… καλλιγραφία! Είμαι κάθετα αντίθετος σε "φρονηματικές" διώξεις. Και ανυπόκριτα σας λέω χωρίς διακρίσεις. Ασπάζομαι πλήρως τη ρύση του Βολταίρου .. "διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμα σου να το λες".
Α.Σ. Θα υπάρξουν και άλλες αποκαλύψεις, και άλλες βόμβες, στα πλαίσια της στρατηγικής της ρήξης;
Π.Σ. Δεν μου αρέσει να μελλοντολογώ  και μάλιστα για μια τέτοια υπόθεση με τέτοιου ειδικό βάρος. Εύχομαι μόνον να πρυτανεύσει η λογική και το δίκιο.
Α.Σ. Τι προβλέπετε για τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο.
Π.Σ. Ο Σαμαράς έχει απογοητεύσει τους Νεοδημοκράτες. Και έχει απογοητεύσει τους εναπομείναντες πασόκους! Ο Βενιζέλος απογοητεύει τους πάντες έχουν εξασφαλίσει όμως την υποστήριξη συγκεκριμένων ξένων ηγετών και ηγεσιών λομπιστικών συμφερόντων.
Α.Σ . Για τον Αλέξη Τσίπρα τι γνώμη έχετε;
Π.Σ. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι νέος και έχει καλά αντανακλαστικά. Στο πρόσωπο του η αριστερά έχει βρει προοπτική εξουσίας.
Α.Σ Και για τους εντολείς σας, για τον Ηλία Κασιδιάρη  και τον Ηλία Παναγιώταρο;
Π.Σ. Εγώ έκανα το καθήκον μου με αποφασιστικότητα και αξιοπρέπεια. Στάθηκα απέναντι σε ένα πανίσχυρο σύστημα πολιτικής και δικαστικής εξουσίας. Δεν υπολόγισα το προσωπικό κόστος. Μετέτρεψα τα όνειρα των διωκτών τους σε εφιάλτες! Και οι δύο είναι ελεύθεροι να διεκδικούν τους στόχους τους.
Α.Σ. Ο Ηλίας Κασιδιάρης θα προφυλακιστεί μέχρι τις εκλογές;
Π.Σ. Όχι …
Α.Σ. Αυτό είναι είδηση…
Π.Σ. Εγώ κάνω το καθήκον μου. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο. Το ίδιο θα κάνω και για όποιον εμπιστεύεται τις επαγγελματικές μου ιδιότητες.
Α.Σ. Φοβόσαστε; Το σύστημα είναι πανίσχυρο και εκδικητικό…
Π.Σ. Μόνον το Θεό! Καταλαβαίνω τι υπονοείτε. Σέβομαι τους πάντες αρκεί να με σέβονται. Εγώ γεννήθηκα στο Αγρίνιο είμαι "ντουτσαγιώτης", δεν μεγάλωσα με φραπόγαλο στο Κολωνάκι.

xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.