Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΛΕΕΙ ΠΩΣ “ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΣΜΟΦΥΛΑΚΕΣ ΞΕΡΙΖΩΣΑΝ ΚΑΙ ΕΦΑΓΑΝ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΙΛΙΑ ΚΑΡΕΛΙ”! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΠΟΥ ΡΙΧΝΕΙ ΛΑΔΙ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ

Δεν θα μπορούσε φυσιολογικός ανθρώπινος νους να «σκεφθεί» πιο άθλιο τρόπο για να δηλητηριάσει τους Αλβανούς πολίτες κατά της Ελλάδας. Μετ...


Δεν θα μπορούσε φυσιολογικός ανθρώπινος νους να «σκεφθεί» πιο άθλιο τρόπο για να δηλητηριάσει τους Αλβανούς πολίτες κατά της Ελλάδας. Μεταξύ των άπειρων υπερβολών που γράφηκαν στον αλβανικό Τύπο σχετικά με τον φόνο του Αλβανού κατάδικου Ιλί Καρέλι, το πλέον ανατριχιαστικό είναι ότι «Δύο δεσμοφύλακες ξερίζωσαν και έφαγαν την καρδιά του Ιλί Καρέλι».

Ο Σταύρος Τζίμας, μεταφέροντας την εικόνα από την Αλβανία και μεταφράζοντας από την μοναδική σοβαρή φωνή του Τύπου -της εφημερίδας «Τέμα»- σχολιάζει: «Παρακολουθώντας τούτες τις μέρες τις αναφορές στα αλβανικά ΜΜΕ για την κτηνώδη δολοφονία του Ιλί Καρέλι στη Νιγρίτα, νιώθει κανείς ανατριχίλα με κάποια από αυτά. Καταλαβαίνει πως ποτίζεται με το δηλητήριο του ανθελληνισμού η κοινή γνώμη στη γείτονα».

Για να γίνει αντιληπτό, ποιο είναι το ποιόν του εργαλείου των ανθελληνικών επιθέσεων, με πλήρη κάλυψη από τα αλβανικά κυβερνητικά κόμματα, να μού επιτραπεί να παρουσιάσω λίγα στοιχεία από το βιογραφικό του αρχηγού του κόμματος των Αλβανοτσάμηδων (PDIU), κ. Σπετίμ Ιντρίζι, όπως το δημοσιεύει ο ίδιος ο αλβανικός Τύπος.

Η εφημερίδα «Dita» των Τιράνων, έγραψε για τα σκάνδαλα που συνοδεύουν τον Αλβανοτσάμη πολιτικό, από την εποχή ακόμη που ο Φάτος Νάνο τον τοποθέτησε επικεφαλής του φοροεισπρακτικού μηχανισμού της Αλβανίας. Η εφημερίδα κάνει λόγο για «κομπίνες με τη δημόσια περιουσία, κατάχρηση κομματικών εντύπων, εκβιασμούς και απειλές με δολοφονία, εξαπάτηση στις συναλλαγές…»

Όλα αυτά τού καταλογίζει στην προσφυγή του για ποινική δίωξη ο Κοσοβάρος επιχειρηματίας κ. Ναΐμ Μπερίσα, ο οποίος ισχυρίζεται πως εξυφαίνεται σχέδιο δολοφονίας εναντίον του.

Σύμφωαν με την aftonomi ανάλογου ηθικού περιεχομένου είναι και ο βουλευτής του κόμματός του ο κ. Ντασαμίρ Ταχίρι. Δεν είναι μυστική η παρουσία του στην αγορά της Αυλώνας -και ειδικά στην προκυμαία- απ’ όπου έφευγαν τα ταχύπλοα γεμάτα με λαθρομετανάστες και ναρκωτικά για την Ιταλία.

Αυτά, ως γενική εικόνα, προκειμένου να γνωρίζουμε το ποιόν των ανθρώπων που στηρίζουν την κυβέρνηση, η οποία εγείρει διεκδικήσεις έως την Πρέβεζα.
Πρέπει όμως να αναφερθούμε και στην ψύχραιμη προσέγγιση της εφημερίδας «Τέμα» των Τιράνων, για την οποία έκανα λόγο πιο πάνω. Γράφει για την κηδεία του Αλβανού Καρέλι, με τιμές εθνικού ήρωα και με την αλβανική σημαία να σκεπάζει το φέρετρό του:

«Αυτός που τον κάνουμε ήρωα ήταν ένας εγκληματίας που θα έπρεπε να τιμωρηθεί από τον νόμο και όχι από τους δεσμοφύλακες, σκότωσε με αυτοδικία έναν δεσμοφύλακα, ήταν στη φυλακή για απόπειρα δολοφονίας ενός ζευγαριού για να τους πάρει εκατό ευρώ», γράφει ο εκδότης κ. Μπάζε και προσθέτει:

«Εάν κάποιος Έλληνας κατάδικος θα έκανε στην Αλβανία εκείνο που έκανε ο Καρέλι στην Ελλάδα, είμαι βέβαιος ότι οι δικοί μας δεσμοφύλακες θα συμπεριφέρονταν χειρότερα από τους Έλληνες, και εμείς οι Αλβανοί δημοσιογράφοι και πολιτικοί, ακόμα χειρότερα και από τους δεσμοφύλακές μας, θα σιωπούσαμε, δεν θα μιλούσαμε, διότι θα ήταν δικοί μας άνθρωποι που θα διέπρατταν το έγκλημα. Η Ελλάδα όμως δεν σιώπησε, και με αυτή την έννοια εγώ δεν βρίσκω κάποιο λόγο για διαμαρτυρία στην ελληνική πρεσβεία.

«Στην προκειμένη περίπτωση, δεν υπάρχει καμία αντι-αλβανική πράξη από πλευράς της Ελλάδος και το μοτίβο να στηθεί μια ολόκληρη εθνικιστική εκστρατεία πάνω στην τύχη ενός εγκληματία είναι ένας βρώμικος τρόπος για να εκτεθεί ο αλβανικός πατριωτισμός.

«Σε περίπτωση που τα ελληνικά ΜΜΕ θα ήθελαν να εκθέσουν τον αλβανικό πατριωτισμό και τους Αλβανούς, θα αρκούσε να προβάλουν τις εικόνες από την κηδεία του Καρέλι, όπου το φέρετρό του το σκέπασαν με την αλβανική σημαία και ορισμένοι ψευδο-πατριώτες κρατούσαν εθνικές σημαίες στην κηδεία ενός ανθρώπου ο οποίος δεν τιμά σε καμία περίπτωση την Αλβανία ούτε με τη ζωή ούτε και με τον θάνατό του.

«Το χονδροκομμένο αυτό παιχνίδι δεν βοηθάει ούτε τους Αλβανούς που ζουν στην Ελλάδα ούτε υπερασπίζεται την αξιοπρέπεια της Αλβανίας. Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε τη χειραγώγηση της κοινωνίας μέσα από ένα έγκλημα, από ορισμένους ακροδεξιούς, οι οποίοι νομίζουν ότι, κάνοντας το αντίθετο με εκείνο που έκαναν οι άφρονες Έλληνες δεσμοφύλακες, θα γίνουν δημοφιλείς στην Αλβανία.

«Αυτό που κάνουν όμως θα έχει μόνο ένα αποτέλεσμα: στην Ελλάδα θα ενισχυθεί η ιδέα ότι “το πρότυπο Καρέλι” είναι ένας θρύλος στην Αλβανία που δικαιολογεί τα εγκλήματά του, παρουσιάζοντάς τα ως συστατικό της ταυτότητας του Αλβανού. Κατά την άποψή μου όμως, δεν υπάρχει τίποτα πιο αντιαλβανικό απ’ αυτό που κάνουν αυτοί οι ακροδεξιοί». makeleio.gr

1 σχόλιο

  1. ΕΦΑΓΑΝ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΑΥΤΟΥΝΟΥ ΤΟΥ ΖΩΟΥ;;Ε ΟΧΙ ΡΕ ΣΥΥ!ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.