Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ... ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ

ΚΑΙ ΕΔΕΡΝΕ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ... ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΚΑΤΟΡΘΩΣΕΙ ΠΑΡ' ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ... ΤΟΣΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΡΕ... ΤΟΣΟ... ...


ΚΑΙ ΕΔΕΡΝΕ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ... ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΚΑΤΟΡΘΩΣΕΙ ΠΑΡ' ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ... ΤΟΣΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΡΕ... ΤΟΣΟ...

Στα χέρια των ανδρών της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. έπεσε χθες ο αστυνομικός διευθυντής Αναστάσιος Ρ., καθώς, όπως διαπιστώθηκε, παράλληλα με τα αστυνομικά του καθήκοντα εκτελούσε και χρέη… νυχτοφύλακα στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky.

Η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψη του Αναστάσιου Ρ. ξεκίνησε πριν από μερικούς μήνες, όταν στα γραφεία των «Αδιάφθορων» έφθασαν καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες ο εν λόγω αξιωματικός προσέφερε υπηρεσίες ασφαλείας σε ιδιωτική επιχείρηση.

Όπως εξηγούν καλά ενημερωμένες πηγές στο zougla.gr, η σύλληψή του έγινε τα ξημερώματα, την ώρα που ο αστυνομικός διευθυντής βρισκόταν στις εγκαταστάσεις του σταθμού.

«Συνελήφθη χθες το βράδυ και σήμερα πήγε στον εισαγγελέα» σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Οι καταδίκες
Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που το όνομα του συγκεκριμένου ενστόλου απασχολεί τις Αρχές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του zougla.gr, ο Αναστάσιος Ρ. το 2009 καταδικάστηκε από το Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο για παράβαση καθήκοντος και νόθευση εγγράφων.

Όλα ξεκίνησαν το 2006, όταν ο πρωταγωνιστής της ιστορίας υπηρετούσε ως διοικητής στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων. «Όταν ήταν διοικητής, άνδρες του τμήματός του συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω πέντε ή έξι αλλοδαπούς, οι οποίοι εργάζονταν σε μία βιοτεχνία χωρίς να διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα. Ενώ λοιπόν ο αξιωματικός υπηρεσίας της μεσημεριανής βάρδιας σχημάτισε δικογραφία επ’ αυτοφώρω σύλληψης, πήγε ο διοικητής το βράδυ και σε συνεργασία με τον αξιωματικό υπηρεσίας της βραδινής βάρδιας τροποποίησε τη δικογραφία, με αποτέλεσμα οι αλλοδαποί να αφεθούν ελεύθεροι. Όταν αυτό αποκαλύφθηκε, αντί να αναλάβει τις ευθύνες του, κατηγόρησε τον αξιωματικό που υπηρετούσε το μεσημέρι. Έγιναν εκατέρωθεν μηνύσεις και τελικά ο διοικητής και ο βραδινός αξιωματικός υπηρεσίας καταδικάστηκαν, ενώ ο μεσημεριανός δικαιώθηκε» εξηγούν καλά ενημερωμένες πηγές στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα.

Απόρροια όλων των παραπάνω ήταν ο διοικητής να καταδικαστεί σε 15 μήνες φυλάκιση για παράβαση καθήκοντος και νόθευση εγγράφων, τόσο στο Πρωτοδικείο (με την απόφαση 5957/2009) όσο και στο Εφετείο (με την απόφαση 1401/2010).
Οι ΕΔΕ
Εκτός όμως από τις καταδίκες, ο αξιωματικός έχει να αντιμετωπίσει και τρεις Ένορκες Διοικητικές Εξετάσεις που διενεργούνται εις βάρος του, για την περίοδο που υπηρετούσε ως διοικητής του Α.Τ. της Νέας Ιωνίας.

Μια από αυτές αφορά σε αναφορά που κατέθεσε πέρυσι ένας καταστηματάρχης της περιοχής, με την οποία κατηγορούσε τον αξιωματικό ότι προσήγαγε αναίτια το προσωπικό της επιχείρησής του δύο φορές, προκείμενου να τον αναγκάσει να έρθει σε επικοινωνία μαζί του.

«Πέρυσι ένας καταστηματάρχης είχε καταθέσει αναφορά στη Διεύθυνση Βορειοανατολικής Αττικής κατηγορώντας τον διοικητή ότι προσάγει χωρίς λόγο το προσωπικό. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος κατήγγειλε ότι ο αξιωματικός ζητούσε επίμονα από τους ανθρώπους που εργάζονταν στο μαγαζί του να του πουν να επικοινωνήσει με τον ένστολο για να μιλήσουν» επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.

Είχε χαστουκίσει αστυνομικό

Επιπλέον, το όνομα του αξιωματικού είχε εμπλακεί κατά το παρελθόν σε μία πρωτοφανή υπόθεση άγριου ξυλοδαρμού αστυνομικού.

Στις 20 Ιανουαρίου 2013 και ενώ το περιστατικό της βομβιστικής επίθεσης στο εμπορικό κέντρο Mall στο Μαρούσι απασχολούσε τη δύναμη της ΕΛ.ΑΣ., ο Αναστάσιος Ρ. ως διοικητής του Τμήματος της Νέας Ιωνίας, σύμφωνα με αναφορές στελεχών της αστυνομίας, σήκωσε το χέρι του και χτύπησε έναν συνάδελφό του, ενώ του έσπασε και ένα τηλέφωνο στο κεφάλι (!). Κατά τις ίδιες πηγές, μάλιστα, ο αξιωματικός απειλούσε τον αστυνομικό να συμμορφωθεί, αλλιώς «θα καλούσε το... 100 για να επέμβει»!

Όπως είχε αναφέρει τότε το «ΒΗΜΑ», ο αστυνομικός που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού υποστήριξε ότι ο διοικητής μπήκε στο γραφείο του και τον ρώτησε με τι ασχολείτο εκείνη τη στιγμή. Ο 25χρονος εξήγησε στον ανώτερό του ότι συμπληρώνει ένα υπηρεσιακό έγγραφο έπειτα από συνεννόηση με έναν αξιωματικό. Ο προϊστάμενός του δεν θεώρησε επαρκή την απάντηση και άρχισε να του συμπεριφέρεται με σκαιό τρόπο, επειδή θεωρούσε ότι ο αστυνομικός «λουφάρει».

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του αστυνομικού, ο διοικητής του τμήματος συνέχιζε να τον καθυβρίζει, γεγονός που τον οδήγησε στην απόφαση «να σηκώσει το τηλέφωνο προκειμένου να καλέσει τους υπευθύνους της αστυνομικής υπηρεσίας που επόπτευε το συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα και να καταγγείλει τη συμπεριφορά του διοικητή του». Η κίνηση αυτή φέρεται να εξόργισε τον προϊστάμενό του, ο οποίος άρχισε να τον χτυπά με τα χέρια του, αλλά και στο κεφάλι με τη συσκευή ενός τηλεφώνου!

Στη συνέχεια το θύμα της επίθεσης προσπάθησε να επικοινωνήσει με τους ανωτέρους του, ενώ ο διοικητής απειλούσε ότι θα καλέσει την Άμεση Δράση, σαν τα τεκταινόμενα να αφορούσαν σε ένα «οικογενειακό επεισόδιο»...

Τελικά, ο αστυνομικός μετέβη σε νοσοκομείο για να του περιποιηθούν τα τραύματα και προχώρησε σε έγγραφη καταγγελία για τη συμπεριφορά του διοικητή του. Σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές, ο εν λόγω αξιωματικός έχει κατηγορηθεί κι άλλες φορές στο παρελθόν για βίαιη συμπεριφορά, χωρίς όμως καμιά υπηρεσιακή επίπτωση... elas-lyste

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.