Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κ. ΔΟΥΡΟΥ “ΠΗΡΑΜΕ ΜΥΡΩΔΙΑ” ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ ΣΑΣ… ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΗΓΕΙΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΒΟΜΒΑΣ ΤΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ ΦΥΛΗΣ ΑΦΟΥ ΝΟΙΩΘΕΤΕ “ΔΗΜΟΤΗΣ ΦΥΛΗΣ”;

ethnikismos Με μια “χαριτωμένη”, αλλά γεμάτη κλισέ φράσεις, τύπου: “Είμαστε όλοι δημότες Φυλής” κατά το προσφιλές σύνθημα του Σύριζα και τ...


ethnikismos Με μια “χαριτωμένη”, αλλά γεμάτη κλισέ φράσεις, τύπου: “Είμαστε όλοι δημότες Φυλής” κατά το προσφιλές σύνθημα του Σύριζα και των ομοϊδεατών του: “είμαστε όλοι Πακιστανοί”, έκλεισε την επίσκεψη της στην Φυλή, και στην χωματερή που διατηρείται στην περιοχή εδώ και 50 και πλέον χρόνια, η Υποψήφια Περιφερειάρχης του Σύριζα Ρένα Δούρου.

Ελάχιστος κόσμος, κυρίως στελέχη του συνδιασμού της, και στελέχη της δημοτικής παράταξης του Σύριζα, παγωμένοι κι εκείνοι από την ανυπαρξία θέσεων για την επόμενη ημέρα της χωματερής, ακούγοντας και ξανακούγοντας το ποίημα “είμαι δημότης Φυλής” περίμεναν το σλόγκαν “θα νικήσουμε” για να χειροκροτήσουν και μετά να πάνε σπίτια τους, και είμαστε σίγουροι πως ακόμη αναρωτιούνται αν πρέπει “να την ψηφίσουν; Ή όχι;”

Θα της προτείναμε να μην κρύβεται. Η θέση της κ. Δούρου για την χωματερή της Φυλής και των Άνω Λιοσίων είναι γνωστή. Έχει καταγραφεί στην “πρόταση…” – εκείνες τις αόριστες διατυπώσεις-διαπιστώσεις του Σύριζα για την διαχείριση των απορριμμάτων – που και η ίδια είχε προσυπογράψει. Σε εκείνη την πολυσέλιδη αναφορά, η Φυλή ήταν ανύπαρκτη, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΩΣ ΛΕΞΗ! (ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;)

Είναι ξεκάθαρο πως είναι πιο σημαντικό για εκείνη και την παράταξή της να ΜΗΝ γίνει εργοστάσιο στην Κερατέα, παρά το τι θα συμβεί στην δική μας περιοχή!

Και για να το καταλάβετε καλύτερα: Μια ημέρα μετά την επίσκεψη στο γραφείο της, φορέων για την απομάκρυνση της χωματερής από την περιοχή μας, είχε δηλώσει σε πρωϊνή εκπομπή:

ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ: «Εμείς, έχουμε καταθέσει εδώ και καιρό με επιστήμονες και κινήματα πολιτών, επιτροπές κατοίκων και τεχνογνωσία με πολιτική βούληση, χωρίς να προσκυνάμε εργολαβικά και κατασκευαστικά σχέδια, ένα σχέδιο διαχείρισης που αφορά όλους τους δήμους και δεν θα υπάρχει μια Φυλή ή θα έρθει η Δούρου να τα πάρει από εκεί και να δημιουργήσει μια Φυλή και καρκίνο αλλού… »

«Δεν θα πηγαίνουν κάπου τα σκουπίδια. Δεν σημαίνει ότι θα παίρνω τα σκουπίδια και θα τα βάζω έξω από το σπίτι κάποιου που μισώ».

Τόσο αόριστη διαχείριση λέξεων είχαμε να ακούσουμε από την εποχή του Λαλιώτη.

Δυστυχώς για τους δημότες της Φυλής που δεν μισούν κανέναν αλλά και δεν χρωστούν σε κανέναν:

1/ ΔΕΝυπάρχει ξεκάθαρηθέση στο μυαλό και στον συνδιασμό της κ. Δούρου για τα σκουπίδια και την τύχη του καρκίνου της χωματερής Άνω Λιοσίων – Φυλής και η επίσκεψή της ΜΟΝΟ ειρωνική μπορεί να χαρακτηριστεί.

2/ ΔΕΝ τολμά η κ. Δούρου να καταγγείλει τα “συμφέροντα” με το όνομά τους. Τα εργολαβικά συμφέροντα του Μπόμπολα και του Κοπελούζου και όποιου έχει αναμειχθεί με την διαχείριση των πολλών εκατομμυρίων που σημαίνουν τα απορρίμματα.

3/ ΔΕΝ υπήρξε ούτε μια αναφορά στην ομιλία της χθες, ούτε ένα συγγνώμη, για την συμμετοχή της στην πρόταση που κατέθεσαν στις 17 ΜΑΪΟΥ 2013, οι 37 βουλευτές του Σύριζα, όπου σε μια πολυσέλιδη “πρόταση για την διαχείριση των απορριμμάτων” ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΦΥΛΗ! ΟΥΤΕ ΓΡΑΜΜΗ!!!

Για τέτοια υποκρισία μιλάμε από εκείνη που θεωρεί πως “είναι δημότης Φυλής”.

Οι Θέσεις της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΓΗΣ όπως έχουν παρουσιαστεί ήδη (και κακο-αντιγραφεί σε ένα μεγάλο μέρος από τον Σύριζα), είναι απλές και ξεκάθαρες!

ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΘΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟ ΤΡΙΠΤΥΧΟ:

1. Δημόσιο συμφέρον – Δημόσια υγεία

2. Ανακύκλωση στην πηγή – Όποιος ρυπαίνει πληρώνει – ΌΠΟΙΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΑΝΤΑΜΟΙΒΕΤΑΙ.

3. Και πάνω απ όλα! Δημόσια διαχείριση των απορριμμάτων.

Κλείσιμο της περιβαλλοντικής βόμβας της χωματερής της Φυλής και ΟΛΩΝ των εγκαταστάσεων που λειτουργούν μέσα στο χώρο της και αποκατάσταση της περιοχής!
Απόσυρση του σχεδίου για την κατασκευή μονάδων επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων. ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΠΑΝΤΟΥ -ΤΩΡΑ!
Προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας των πολιτών από παράνομες χωματερές.
Καμία αύξηση των δημοτικών τελών.
Προκρίνουμε την ανακύκλωση στην πηγή, ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ με δημόσιο χαρακτήρα.
Προστατεύουμε τις θέσεις εργασίας και τις ανθρώπινες συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στην αποκομιδή και διαχείριση των απορριμμάτων.
Η ανακύκλωση μπορεί να διατηρήσει τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας στην καθαριότητα, να δημιουργήσει νέες θέσεις και να δημιουργήσει ακόμη νέες ασχολίες και δραστηριότητες, μέχρι σήμερα ανύπαρκτες, γιατί:
Τα σκουπίδια είναι ΧΡΥΣΟΣ! ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΥΜΕ και ΔΕΝ τα χαρίζουμε στους ιδιώτες.





Ιωάννης Κωνσταντινίδης

Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής

“ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ”

Υποψήφιος Περιφερειάρχης

ΗΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.