Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ Η ΚΟΡΑΣΙΔΑ! ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΣ ΓΕΝΝΑΕΙ ΑΥΓΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΡΑ ΤΗΣ (ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΟΚΟΡΑ) ΚΑΙ ΠΕΦΤΟΝΤΑΣ ΑΥΤΑ ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΝ... ΚΟΜΠΛΕΞ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΑΤΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΙ ΤΣΙΤΣΙΔΗ ΔΗΜΟΣΙΩΣ... -ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ "ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ" ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ-

Είναι τόσο όμορφη που κόβει την ανάσα. Η Ελβετίδα καλλιτέχνης Μίλο Μουαρέ ζωγραφίζει με έναν τρόπο που θα μπορούσε να θεωρηθεί τουλάχιστο...




Είναι τόσο όμορφη που κόβει την ανάσα. Η Ελβετίδα καλλιτέχνης Μίλο Μουαρέ ζωγραφίζει με έναν τρόπο που θα μπορούσε να θεωρηθεί τουλάχιστον ανορθόδοξος, στην Εκθεση Τέχνης της Κολωνίας.





Μπροστά στο κτίριο της Εκθεσης της γερμανικής πόλης, εντελώς γυμνή, αναπαράστησε το καλλιτεχνικό γεγονός «The «PlopEgg» Painting Performance #1» και στη συνέχεια ανήρτησε ένα μικρό βίντεο στο youtube.

Ανεβασμένη σε αυτοσχέδιο πατάρι, γέννησε από τη μήτρα της χρωματιστά αυγά τα οποία, πέφτοντας, ζωγράφιζαν τον καμβά που βρισκόταν από κάτω. Οι περαστικοί στο μεταξύ είχαν μείνει με το στόμα ανοιχτό.





«Είναι μια προσωπική εμπειρία, διαισθητική, στην οποία μπορώ να αναπτύξω μεγάλη εσωτερική ένταση αλλά και την ειλικρίνεια της τέχνης μου. Δημιουργώ και χρησιμοποιώ την πρωταρχική πηγή της θηλυκότητας, τη μήτρα μου» εξηγεί η καλλιτέχνης στο ελβετικό σάιτ Le Matin. «Εδωσα μορφή στο αρχέτυπο της γυναικείας καλλιτεχνικής δύναμης που είναι η δημιουργία. Χρησιμοποίησα το αυγό σαν σύμβολο γέννησης. Ο καμβάς εκφράζει την έννοια της tabula rasa και το ίδιο το αυγό, μόλις σπάσει πάνω του, εκφράζει την καλλιτεχνική δυνατότητα» προσθέτει.

Η καλλιτεχνική της εμφάνιση στην Κολωνία δεν έκανε μόνο φανατικούς οπαδούς. Η εφημερίδα ταμπλόιντ Bild σχολίασε ότι «η γέννηση μιας εικόνας κάνει τον κόσμο της τέχνης τρελό».

Πέρυσι η Μίλο Μουαρέ έγινε παγκόσμια διάσημη γιατί περπάτησε γυμνή μέσα στο τραμ του Ντίσελντορφ παρατηρώντας τις αντιδράσεις των καθημερινών ανθρώπων.

Αυτό το είδος body art -τέχνη με το σώμα- ξεκίνησε το '70 και παραμένει στη μόδα. Ο Νοτιοαφρικανός καλλιτέχνης Steve Cohen συνελήφθη πέρυσι στο Τροκαντερό του Παρισιού, γιατί χόρευε με έναν κόκορα δεμένο στο πέος του (η αρσενική εκδοχή της γυναίκας με το αυγό).










Παρακάτω ο καλλιτέχνης Στηβ Κοέν με τον κόκορα δεμένο στο πέος του, στο Παρίσι:








Στο πρώτο βίντεο η καλλιτέχνης γεννάει αυγά, στην Κολωνία.
Στο δεύτερο βίντεο η καλλιτέχνης βαδίζει ολόγυμνη στο τραμ του Ντίσελντορφ.






Πηγή: Πανέμορφη γυμνή καλλιτέχνης γεννάει αυγά από τη μήτρα της που, πέφτοντας, ζωγραφίζουν [βίντεο+εικόνες] | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/151446#ixzz2z8dDjUkn

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.