Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΙ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟΝ «ΜΟΥΝΗ» ΤΗΣ ΛΕΝΑΣ ΚΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ... ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΚΕΡΑΤΑ ΤΟΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΔΙΑΚΟ

Πρίν παραθέσουμε την είδηση, σάς θυμίζουμε ότι στις 29 Οκτωβρίου 2011, η γεροντομπεμπέκα Λένα Κιτσοπούλου απάντησε στο «Ερωτηματολόγιο τ...


Πρίν παραθέσουμε την είδηση, σάς θυμίζουμε ότι στις 29 Οκτωβρίου 2011, η γεροντομπεμπέκα Λένα Κιτσοπούλου απάντησε στο «Ερωτηματολόγιο του Προύστ» που της έθεσε η εφημερίδα «Lifo». Μεταφέρουμε, επί λέξει, για να αντιληφθείτε το ποιόν της κοπέλλας: «ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιες λέξεις ή φράσεις χρησιμοποιείτε υπερβολικά; ΛΕΝΑ ΚΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ: Κώλους, μ@υνιά, γαμοστ@@ρίδια, Παναγίες, Χριστούς και λοιπά»!..
Το 2012 κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο της Λένας από τις εκδόσεις «Μεταίχμιο», μια σειρά διηγημάτων με τον τίτλο «Μεγάλοι Δρόμοι», που έγινε ανάρπαστο από τους αριστεροκουλτουριάρηδες και την καθιέρωσε ως την αγαπημένη συγγραφέα των Αριστερών, των Κιναίδων, των Λεσβιών, των Αντιχρίστων και των πάσης φύσεως Ανθελλήνων. Απλώς θα σας πώ τους τίτλους δύο από τα διηγήματα της Κιτσοπούλου και θα καταλάβετε: «Ο Μουνής» και «Λά Καπότ»!..

ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΕΙΔΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ»:
Η... «αγνή ελληνική επαρχία» και μάλιστα στη δεκαετία της «Αλλαγής» -αυτή του '80- τα παρατσούκλια που δίνουν στους ανθρώπους, η απόκοσμη βία, η απόλυτη σιωπή και η “ζωώδης” επικοινωνία των ανθρώπων, οι ακραίες συμπεριφορές, οι προκαταλήψεις, οι φόβοι..., μια καθημερινότητα ζοφερή υπό το μανδύα της “καθαρότητας” ενός υπέροχου ελληνικού χωριού...

Είναι όλα τα παραπάνω τα στοιχεία που συνθέτουν το διήγημα της Λένας Κιτσοπούλου με τον “προκλητικό” (λιγότερο από την ίδια τη ζωή που περιγράφει) τίτλο “Ο Μουνής” (Το διήγημα εμπεριέχεται στη συλλογή με τίτλο “Μεγάλοι δρόμοι” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Μεταίχμιο”).

Το διήγημα έγινε θεατρική παράσταση από τη θεατρική ομάδα “4 Frontal” σε σκηνοθεσία του Παντελή Δεντάκη. Φιλοξενήθηκε ήδη στο θέατρο του “Νέου Κόσμου” στην Αθήνα και μεταφέρεται από την ερχόμενη Τετάρτη 23 Απριλίου και για 10 παραστάσεις στο θέατρο “Αυλαία” της Θεσσαλονίκης.

Ο Μουνής (όπως και οι υπόλοιποι ήρωες του διηγήματος, του θεατρικού έργου αλλά και της ζοφερής αλήθειας) ζει στην επαρχία και ζωγραφίζει τις ιστορίες του χωριού πάνω στα τραπεζομάντιλα του καφενείου, όπως τις βλέπει μπροστά του να εξελίσσονται. Όλοι οι κάτοικοι αυτού του χωριού έχουν παρατσούκλι. Έτσι και ο Μουνής πήρε το δικό του απλά γιατί μεγάλωνε ανάμεσα σε γυναίκες…

Στην παράσταση της ομάδας “4Frontal” η επιμέλεια κίνησης είναι της Αγγελικής Στελλάτου, τα σκηνικά και κοστούμια της Γεωργίας Μπούρδα, η μουσική του Κώστα Νικολόπουλου, οι φωτογραφίες της Κάλλι Χαρόβα ενώ τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Σταύρος Γιαννουλάδης, Θανάσης Ζερίτης, Ελένη Κουτσιούμπα, Νεφέλη Μαϊστράλη.

Τα εισιτήρια κοστίζουν 15 και 12 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.