Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟΝ ΣΟΥΔΑΝΟ ΑΧΜΕΤ ΜΟΑΒΙΑ ΤΟΥ «ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ» ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ 4 ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΟΙ ΠΟΥΡΝΑΡΟΚΑΛΛΙΕΡΗΤΕΣ - ΠΑΡΕΣΥΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΜΕΑ, ΣΤΕΛΙΟ ΚΙΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟ, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ ΨΥΧΕΣ

Οι  ΠΡΑΣΙΝΟΙ – Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία  παρουσιάζουμε τα πρώτα 28 ονόματα που απαρτίζουν την πράσινη κοινωνική λίστα. ΠΡΑ...


Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ – Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία παρουσιάζουμε τα πρώτα 28 ονόματα που απαρτίζουν την πράσινη κοινωνική λίστα.
ΠΡΑΣΙΝΟΙ γιατί μας εκφράζει περισσότερο η πολιτική ομάδα που μίλησε έγκαιρα και με λογικές προτάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης με κοινωνικά δίκαιο τρόπο.
Αλληλεγγύη, για να αλληλοστηριχθούμε και να ξεπεράσουμε μαζί την κρίση.
Δημιουργία, γιατί η αλλαγή έρχεται μέσα από δημιουργικές ανατροπές και ρήξεις.
Οικολογία, γιατί η προστασία του περιβάλλοντος, η δημοκρατία και η κοινωνική συνοχή είναι προϋποθέσεις για μια βιώσιμη οικονομία.
Είμαστε ενεργοί πολίτες, όχι επαγγελματίες πολιτικοί, παιδιά του κομματικού σωλήνα ή του σταρ σύστεμ. Οι περισσότεροι είμαστε νέοι και νέες, επισφαλώς εργαζόμενοι–ες, αλλά και άνεργοι–ες, ανασφάλιστοι–ες. Δεν μας εκφράζουν οι κυρίαρχες πολιτικές στην Ευρώπη και στην Ελλάδα και θέλουμε να τα αλλάξουμε όλα, αλλά με κοινωνικά δίκαιο και ισορροπημένο τρόπο, γιατί η Ελλάδα και η Ευρώπη είναι το σπίτι μας, ανεξαρτήτως του που γεννηθήκαμε. Απεχθανόμαστε τους επαγγελματίες πολιτικούς που περιστρέφονται γύρω από τον εαυτό τους, προωθούμε μια πολιτική των πολιτών.
Είμαστε ενεργοί πολίτες, ανήκουμε στην πιο μορφωμένη, καταρτισμένη και ενημερωμένη γενιά, που προσπαθούν να της στερήσουν το μέλλον. Δεν θα το επιτρέψουμε! Δεν θα αφήσουμε να αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς. Αν η δικιά μας γενιά δεν καταφέρει να αλλάξει τα πράγματα, κανείς άλλος δεν θα τα αλλάξει.
Είμαστε νέοι επιστήμονες, καλλιτέχνες, εκπαιδευτικοί, γονείς, με κοινωνικές και περιβαλλοντικές ευαισθησίες, που συμμετέχουμε στα κινήματα αλληλεγγύης και στις δράσεις των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών. Η υποψηφιότητά μας είναι ένα ακόμα αναγκαίο βήμα για να εκφράσουμε την οργή μας για όσα συμβαίνουν, την αμφισβήτησή μας στις κυρίαρχες πολιτικές αλλά και τηδημιουργική μας διάθεση, τις καινοτόμες σκέψεις και δράσεις μας και το ψυχικό μας πλεόνασμα για να προσφέρουμε ανιδιοτελώς με όσες δυνάμεις διαθέτουμε μέχρι να ξανασηκωθεί η Ελλάδα στα πόδια της, μέχρι να ξανακερδίσει η Ευρώπη την καρδιά και το μυαλό των πολιτών.
Δεν θα αφήσουμε να υπάρχουν χαμένες γενιές, άνθρωποι αποκλεισμένοι και στο περιθώριο. Εμείς θα συμμετάσχουμε να αλλάξουν όλα προς το καλύτερο. Στο ψηφοδέλτιο μας συμμετέχουν πολλοί νέοι και νέες για να στείλουμε το μήνυμα «καμία απόφαση για το μέλλον χωρίς τους νέους». Συμμετέχουν αγωνιστές για την κατάργηση των διακρίσεων και του κοινωνικού αποκλεισμού για να στείλουμε το μήνυμα «με αλληλεγγύη θα βγούμε από την κρίση».
Τώρα πρέπει να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. Να πάρουμε πίσω το μέλλον μας αλλά και το μέλλον των παιδιών μας!
Οι 28 υποψήφιοι και υποψήφιες σε σύνολο 42 που παρουσιάζουμε σήμερα είναι:
1. Άκερμανς Μόνικα. Γεννήθηκε στην Ολλανδία. Ζει στην Ελλάδα από το 1991. Είναι ενεργός πολίτης και εργάζεται ως αρχιτέκτονας. Δραστήρια σε θέματα παιδείας και σχολείων ενταγμένων στην κοινότητα. Από το 2001 συμμετέχει στους συλλόγους γονέων στα σχολεία που φοίτησαν τα 2 παιδιά της. Σήμερα είναι πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων του Νομού Ηρακλείου Κρήτης.
2. Αχμέντ ΜοάβιαΔιεθνής προσωπικότητα με δράση στην Ελλάδα και Πανευρωπαϊκά στα θέματα δικαιωμάτων μεταναστών και καταπολέμησης του ρατσισμού και ξενοφοβίας. Δημοσιογράφος από το 1983 σε διάφορες εφημερίδες, είναι μέλος της Ένωσης Ξένων Δημοσιογράφων της ΕλλάδαςΓεννημένος στο Σουδάνζει στην Ελλάδα.
3. Βαλάσης Μάνος. Αναλυτής Προγραμματιστής στο χώρο της διαδικτυακής διαφήμισης. Εθελοντής σε Ευρωπαϊκές Οργανώσεις Νεολαίας και Κοινωνίας των Πολιτών.
4. Βολιώτη Ζωή. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, 1984. Απόφοιτη Τμήματος Διεθνών κι Ευρωπαϊκών Σπουδών, Παν/μιου Πειραιά. Με μεταπτυχιακό στις Περιβαλλοντικές Σπουδές και την Επιστήμη της Αειφορίας, Πανεπιστήμιο Lund, Σουηδία. Εργάζεται από το 2012 στις Βρυξέλλες σε εταιρία για την υπεύθυνη και αξιόπιστη περιβαλλοντική επικοινωνία. Ιδρυτικό μέλος της ΚΟΙΝΣΕΠ που εκδίδει το δίγλωσσο ηλεκτρονικό περιοδικό ARTIVIST που προβάλλει τις ιδέες και το έργο δημιουργικών ανθρώπων με κοινωνικές και περιβαλλοντικές ευαισθησίες.
5. Γρέδης Πάνος. Ειδικός σε  Διεθνείς Σχέσεις, Αναπτυσσόμενες Χώρες και Δημόσια Διοίκηση. Με σπουδές Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης δραστήριος σε πολιτιστικές εκδηλώσεις σε Ελλάδα και Βρυξέλλες.
6. Δασενάκης Μάνος. Καθηγητής Χημείας Περιβάλλοντος, Ωκεανογραφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αντιπρόεδρος για σειρά ετών  και Πρόεδρος την περίοδο 2007-2013 στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ωκεανογραφικών Ενώσεων. Σημαντική ερευνητική δουλειά σε ρυπασμένες θαλάσσιες περιοχές.
7. Δασκαλάκη Ειρήνη. Πτυχίο κοινωνιολογίας από Φιλοσοφική Σχολή του Παν/μίου Salerno Ιταλίας. Yποψήφια διδάκτωρ στο τμήμα μουσικών σπουδών του ΕΚΠΑ. Διπλωματούχος ξεναγός. Από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με τη μουσική και έχει εμφανιστεί σε θέατρα, φεστιβάλ και μουσικές σκηνές, στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.
8. Δημοπούλου Ευγενία. Ιδρυτικό μέλος του γυναικείου συνεταιρισμού SYNAXIS με έδρα την Μαρωνεία Ροδόπης, μονάδα παραγωγής ποιοτικών προϊόντων διατροφής. Γεννημένη στην Γερμανία, επέστρεψε και ζει στην Ελλάδα.
9. Εσμάουι Ευτύχιος-Νάσσερ. Οικονομολόγος, απόφοιτος νομικών – οικονομικών σπουδών, με σημαντική δράση σε θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, κοινωνικής αλληλεγγύης και προστασίας του περιβάλλοντος. Ιδρυτικό μέλος του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Βόλου. 30 χρονών.
10. Ζιάκου Ελεάνα. Γεννήθηκε στο Αργυρόκαστρο, το 1978. Απόφοιτη του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου, του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Τιράνων και κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου (LLM) στο Δίκαιο Περιβάλλοντος και Ενέργειας από το Καθολικό Πανεπιστήμιο του Leuven (Βέλγιο).
11. Ζουμπουλίδης Χρήστος. Νομικός, με συμμετοχή στα κινήματα ελεύθερου λογισμικού και ψηφιακών δικαιωμάτων. Δραστήριος σε πρωτοβουλίες καταπολέμησης της φτώχειας και εμβάθυνσης των δημοκρατικών θεσμών στην Ευρώπη.
12. Θεοδωρικάκου Όλγα. Δραστηριοποιείται στο χώρο της κοινωνικής πολιτικής, κοινωνικής ένταξης και κοινωνικής οικονομίας. Ενεργή στην κοινωνία των πολιτών και την προαγωγή των δικαιωμάτων. Διεθνείς & Ευρωπαϊκές Σπουδές.
13. Καλλή-Πίνιου Μαρία. Δερματολόγος, με διεθνή δράση σε θέματα προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αποκατάστασης θυμάτων βασανιστηρίων. Διετέλεσε μέλος προεδρείου του Διεθνούς Συμβουλίου Κέντρων Αποκατάστασης Θυμάτων Βασανιστηρίων. Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας συνελήφθηκε και εξορίστηκε στη Γυάρο.
14. Καντίρ Ριζγκάρ. Πολιτικός Μηχανικός. Απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Μοσούλης και κάτοχος τίτλου εκμάθησης ελληνικών για αλλοδαπούς από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάζεται ως διερμηνέας. Έχει αναπτύξει εθελοντική και κοινωνική δράση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των προσφύγων. Είναι ιδρυτικό μέλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων.
15. Κάππας Νίκος. Τραγουδοποιός και στιχουργός, δραστήριος σε περιβαλλοντικά θέματα. Επέστρεψε από Αυστραλία, όπου έχει γεννηθεί και σήμερα ζει στην Κω.τραγουδοποιός και στιχουργός, δραστήριος σε περιβαλλοντικά θέματα. Επέστρεψε από Αυστραλία, όπου έχει γεννηθεί και σήμερα ζει στην Κω.
16. Καστρινάκη Ρούλα. Χανιώτισσα της παλιννόστησης. Πολύγλωσση. Aσχολείται με τον οικοτουρισμό στους πρόποδες του Ψηλορείτη. Σπούδασε οικολογία στις κρητικές χαλέπες και θάλασσες. 
17. Κεχαγιόγλου Χρυσούλα. Απόφοιτη Φιλοσοφίας και Λογοθεραπείας. Ασχολείται επαγγελματικά με το τραγούδι. Συμμετέχει σε σχήματα ποικίλης μουσικής, ιδρυτικό μέλος  του συγκροτήματος «Φρικαντέλα» και της “Ομάδας Καβάφη” από τη Σύρο. 
18. Κυμπουρόπουλος Στέλιος. Αριστούχος ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Δραστήριος σε θέματα Ανεξάρτητης Διαβίωσης των ΑΜΕΑ. Μεταπτυχιακό στην Προαγωγή Ψυχικής Υγείας – Πρόληψη Ψυχιατρικών Διαταραχών.
19. Λόης Νίκος. Δικηγόρος, μέλος του Κινήματος Ενεργών Πολιτών Λουτρακίου. Μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου 2011- Φεβρουάριος 2014. Ασχολείται με την αυτοδιοίκηση από το 1994, έχει εκλεγεί τρεις φορές Δημοτικός Σύμβουλος. Τώρα Δημοτικός Σύμβουλος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.
20. Λεμπέση Κάτια. Διευθύντρια των Εκδόσεων Κέδρος. Σπούδασε Εκπαίδευση στο Goddard College στο Vermont των ΗΠΑ (προοδευτικό κολλέγιο με οικολογικό προσανατολισμό). Στην μεταπολίτευση ενεργοποιήθηκε στο γυναικείο κίνημα.
21. Λιβάνιος Σταύρος. Αναισθησιολόγος, εξειδίκευση στην Παιδιατρική Αναισθησία Νεογνών, Βρεφών, Παιδιών και Εφήβων και στην Εντατική Θεραπεία Βρεφών, Παιδιών και Εφήβων. Με σημαντική επιστημονική δράση. Πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Αναισθησισιολογικής Εταιρείας.
22. Μεταξά Κυριακή. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, 1983. Αρχιτέκτονας με μεταπτυχιακό σε θέματα ενεργειακών συστημάτων και ενεργειακός επιθεωρητής κτιρίων. Ερευνητικό έργο σε σχέση με τον αστικό πολεοδομικό σχεδιασμό, τον δημόσιο χώρο και τον δημόσιο βίο. Εθελοντική δράση σε θέματα πολιτισμού σε Ελλάδα και Ιταλία. Δράσεις υποστήριξης αστέγων. Ιδρυτικό μέλος του Κέντρου Ιστορίας Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης. Μέλος της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης.
23. Μπονατάκης Μιχάλης. Είναι καρδιολόγος στην Κίσσαμο. Ασχολείται με την προληπτική ιατρική στον τομέα των καρδιαγγειακών νόσων. Έχει συμμετάσχει στο φοιτητικό κίνημα 1973-1979 και στο κίνημα ειρήνης.
24. Νόλλας Καμίλο. Γεννήθηκε στο Παρίσι, το 1968. Κατάγεται από την Βωβούσα. Σπούδασε την τέχνη της φωτογραφίας σε Λιέγη, Λυών και Αθήνα. Παράλληλα με την προσωπική του εργασία, από το 1992 εργάζεται ως Freelance φωτογράφος και ως δάσκαλος φωτογραφίας, με βάση την Ελλάδα. Έχει συμμετάσχει σε πολλές εκθέσεις κι έργα του περιλαμβάνονται σε πολλές ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές. Είναι μέλος και βασικός επιμελητής της ομάδας phasma2 από το 2011.
25. Παναγιωτοπούλου Μαρία. Με σπουδές στην δασολογία, το φυσικό περιβάλλον, την βιολογία και την οικολογία στην Ελλάδα και τη Σουηδία.  Με σημαντική επιστημονική δουλειά και δράση σε θέματα προστασίας υγροτόπων, καταγραφής και προστασίας της ορνιθοπανίδας, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Ζει στη Θεσσαλονίκη.
26. Παπαχρήστου Σοφία. Σκηνοθέτης και παραγωγός, με πολλά βραβεία. Μεταξύ άλλων σκηνοθέτης και παραγωγός της ταινίας “Κοινωνική οικονομία, η εναλλακτική λύση”.
27. Τζένος Νίκος. Δικηγόρος στα Καλάβρυτα. Αντιδήμαρχος στο δήμο Καλαβρύτων, πρόεδρος στην Δημοτική επιχείρηση πολιτιστικής ανάπτυξης, Ενεργός και μάχιμος σε ζητήματα μειονοτήτων, μεταναστών και προσφύγων, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κοινωνικού αποκλεισμού.
28. Χρυσόγελος Νίκος. Ευρωβουλευτής Πράσινων, αντιπρόεδρος Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωκοινοβουλίου. Χημικός – περιβαλλοντολόγος ιδρυτικό μέλος μερικών από τις πιο σημαντικές περιβαλλοντικές οργανώσεις και πρωτοβουλίες στην Ελλάδα.
Τα αναλυτικά βιογραφικά και οι φωτογραφίες των υποψηφίων είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα: http://prasinoi.gr



Και τώρα διαβάστε το αποκαλυπτικό βιογραφικό του Αχμέντ Μοαβία που είναι ΕΜΜΙΣΘΟΣ σύμβουλος της Ελλαδικής Ορθόδοξης Εκκλησίας σε θέματα Ξένων Μεταναστών, εδώ και 15 χρόνια!..


MOABIA AXMENT

MOABIA AXMENT

Επικοινωνία:

Tηλ/Φαξ: +30 210 8235944
Κινητό: +30 6938 569 068
e-mail: ingreece@hotmail.com
Προσωπικότητα με διεθνή δράση στα θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και καταπολέμησης του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Δημοσιογράφος από το 1983 σε διάφορες εφημερίδες, είναι μέλος της Ένωσης Ξένων Δημοσιογράφων της Ελλάδας. Γεννημένος στο Σουδάν, ζει στην Ελλάδα πάνω από 30 χρόνια και είναι πατέρας τριών παιδιών.
Είναι Πρόεδρος του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών και ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων. Είναι ιδρυτικό μέλος του Ελληνοσουδανικού Συνδέσμου Φιλίας, ενώ το 1996 υπήρξε μέλος του Συντονιστικού φορέα για τους μετανάστες και τους αντιρατσιστές. Το 1999 εξελέγη Αντιπρόεδρος του Δικτύου Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών.
Είναι δημοσιογράφος και γραφίστας. Μετά την εισαγωγή του στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών – Φιλοσοφική Σχολή, εξειδικεύτηκε στην εκπαίδευση και την υποστήριξη των μεταναστών σε θέματα εργασιακών σχέσεων. Έχει μεγάλη εμπειρία στη δημοσιογραφία. Εργάζεται από το 1983 σε διάφορες εφημερίδες και είναι μέλος της Ένωσης Ξένων Δημοσιογράφων της Ελλάδας. Έχει επιμεληθεί τον «Οδηγό για μετανάστες».
Είναι ενεργό μέλος της αντιπολίτευσης στο Σουδάν, αγωνίζεται ενάντια στο θεοκρατικό δικτατορικό καθεστώς και είναι μέλος των Σοσιαλιστών Φιλελευθέρων στην χώρα καταγωγής του, και γενικότερα στον Αραβικό κόσμο.
Είναι επίσης :
  • Τρίτο Μέλος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθηναίων.
  • Εντεταλμένος Σύμβουλος της Επιτροπής για Θέματα Μεταναστών της Ιεράς Συνόδου της Αντίστασης, της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας
  • Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Ινστιτούτου Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών (ΙΣΤΑΜΕ) «Ανδρέας Παπανδρέου»
  • Σύμβουλος για θέματα μεταναστών σε πολλούς οργανισμούς και ΜΚΟ
  • Εκπρόσωπος του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως: Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά του Ρατσισμού (ENAR), Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα για τα Δικαιώματα των Μεταναστών (EPMWR), Παγκόσμιο Κάλεσμα για Δράση Ενάντια στη Φτώχεια (GCAP) – Ελληνικό τμήμα και άλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.