Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΩΣ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΩΝ 16 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ 3,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ; ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΨΕΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ!

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat, το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας(2013) παραμένει το δεύτερο υψηλότερο στην ευρωζώνη, ...

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat, το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας(2013) παραμένει το δεύτερο υψηλότερο στην ευρωζώνη, την ώρα που το δημόσιο χρέος ανήλθε πέρυσι, δείτε και τρομάξτε… στο 175,1% του ΑΕΠ.Ειδικότερα, το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης διαμορφώθηκε πέρυσι στα 23,109 δισ. ευρώ, το χρέος της Γενικής Κυβέρνησης ανήλθε σε 318,703 δισ. ευρώ και το ΑΕΠ, σε αγοραίες τιμές, ήταν πέρυσι 182,054 δισ. ευρώ.

Η Eurostat, όπως ήταν αναμενόμενο, στην επίσημη ανακοίνωσή της δεν αναφέρει επιμέρους τα στοιχεία για το πρωτογενές πλεόνασμα τα οποία όμως προκύπτουν από το ύψος του ελλείμματος της γενικής κυβέρνησης στο οποίο περιλαμβάνονται και οι δαπάνες για τη στήριξη των τραπεζών, οι οποίες από μόνες τους δημιούργησαν πέρυσι έλλειμμα 19,272 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ το πρωτογενές έλλειμμα πέρυσι (συμπεριλαμβανομένης της επίπτωσης από τη στήριξη των τραπεζών) ήταν 15,887 δισ. ευρώ. Αν από αυτά αφαιρεθούν τα 19,272 δισ. των πιστωτικών ιδρυμάτων, τότε προκύπτει πρωτογενές πλεόνασμα, σύμφωνα με τους σημερινούς κανόνες της Eurostat, ύψους σχεδόν 3,4 δισ. ευρώ.

Πλεόνασμα χωρίς ανάπτυξη σημαίνει απλά πως κόπηκαν δαπάνες και αυξήθηκαν οι φόροι. Σε καμία περίπτωση δεν είναι λόγος για πανηγυρισμούς και απόδειξη “στροφής“.

Εξάλλου όλα αυτά συμβαίνουν ΧΩΡΙΣ τον υπολογισμό των τόκων των δανείων που ΠΡΕΠΕΙ να αποπληρωθούν και που η EUROSTAT πάντα υπολογίζει, και είναι απορίας άξιον που φέτος για την Ελλάδα δεν το κάνει… Δημιουργική λογιστική ενόψει ευρωεκλογών λέγεται αυτό!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.