Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΟΛΟΓΩΝ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΜΟ.... ΕΙΝΑΙ ΡΟΜΠΟΤ...!!!!

Το μικρότερο ιπτάμενο ρομπότ που ζυγίζει μόλις 20 γραμμάρια κατασκεύασαν Ολλανδοί ερευνητές στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Ντελφτ. Το ρο...

Το μικρότερο ιπτάμενο ρομπότ που ζυγίζει μόλις 20 γραμμάρια κατασκεύασαν Ολλανδοί ερευνητές στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Ντελφτ. Το ρομπότ εξωτερικά θυμίζει το έντομο λιβελούλη αλλά και πετά όπως αυτό ανοιγοκλείνοντας γρήγορα τα διπλά "φτερά" του.

Το μηχανικό έντομο-ρομπότ λόγω του μικρού βάρους του αλλά και της τρισδιάστατης όρασης θα μπορούσε να βρει ποικίλες εφαρμογές στο μέλλον. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι επιστήμονες του Τεχνικού Πανεπιστημίου του Ντελφτ με επικεφαλής τον Γκουίντο ντε Κρουν ονόμασαν το δημιούργημά τους "DelFly Explorer" αφού έχει την δυνατότητα να πετά μόνο του και μπορεί να βιντεοσκοπεί από οπτικές γωνίες που θα ήταν αδύνατο για ένα άνθρωπο να το κάνει.

Το μηχανικό έντομο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για αναζήτηση εγκλωβισμένων σε ορυχεία, να εντοπίζει μέσα σε θερμοκήπια ποιοι καρποί είναι έτοιμοι για συγκομιδή ή ακόμα και να έχει τον ρόλο της νεράιδας Tinkerbell σε ανάλογα θεματικά πάρκα!

Το "σούπερ έντομο" είναι εφοδιασμένο με δύο βιντεοκάμερες που συνδυαστικά αναπαράγουν τρισδιάστατη ανθρώπινη όραση, με έναν υπολογιστή που έχει τον ρόλο εγκεφάλου και το καθοδηγεί και τέλος διαθέτει τεχνητά φτερά με άνοιγμα 28 εκατοστών, δύο σε κάθε πλευρά.

Το ρομποτάκι κατασκευασμένο με ελαφρά υλικά όπως είναι τα ανθρακονήματα, έχει μπαταρία λιθίου που του επιτρέπει να πετά αυτόνομα για εννέα λεπτά και ο εγκέφαλός του χάρη στους αλγόριθμους του λογισμικού του, του επιτρέπει να παίρνει αυτόνομες αποφάσεις. Το βαρόμετρο που έχει το βοηθά να υπολογίζει το ύψος στο οποίο βρίσκεται.

Οι επιστήμονες παραδέχτηκαν ότι δεν είναι ακόμα σε θέση να κατασκευάσουν σμήνη τέτοιων ρομπότ εξαιτίας της προς το παρόν μικρής ζωής της μπαταρίας τους. ptorothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.