Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΒΡΕ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΜΑΣ ΕΓΙΝΕ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ.. ΑΓΟΡΑΣΕ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗΝ ΚΥΨΕΛΗ... ΑΞΙΑΣ 300.000 ΕΥΡΩ... ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΕ;;; ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 72.000 ΕΥΡΩ...

Από ενοικιαστής έγινε ιδιοκτήτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Του Δημήτρη Μακρίδη, Εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ Ο Αλέξης Τσίπρας έγινε πλέον μόνιμ...


Από ενοικιαστής έγινε ιδιοκτήτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Του Δημήτρη Μακρίδη, Εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας έγινε πλέον μόνιμος κάτοικος Κυψέλης, καθώς προχώρησε στην αγορά του διαμερίσματος όπου διαμένει στην ιστορική αθηναϊκή συνοικία, το οποίο είχε νοικιάσει πριν από αρκετούς μήνες. Τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» σάς είχαν ενημερώσει εγκαίρως για το εντυπωσιακό ρετιρέ που στεγάζει την οικογένεια του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και για την εκπληκτική του θέα, που μαγνήτισε τόσο τον ίδιο όσο και τη σύντροφο της ζωής του, Περιστέρα.

ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ

Πλέον, ο κ. Αλέξης Τσίπρας έγινε και με τη βούλα «νοικοκύρης», κάτι που πιθανώς θα παίξει τον ρόλο του στην εν γένει πολιτική στάση και επιχειρηματολογία του, αφού η προσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ με τον αστικό κόσμο αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα της Κουμουνδούρου, στην προσπάθειά της να δημιουργήσει πλειοψηφικό ρεύμα.
Ο λόγος για ένα ρετιρέ 150 τ.μ. με κλειστό πάρκινγκ, που διαθέτει τεράστιες βεράντες, μπάρμπεκιου και τζάκι. Οσο για την τοποθεσία, είναι «πανταχόθεν ελεύθερο», όπως λένε και οι κατασκευαστές, κάτι που σημαίνει πως δεν κλείνεται από πουθενά. Δεν πρόκειται, δηλαδή, κανείς να του «κόψει» τη θέα, που φθάνει μέχρι και τη θάλασσα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από μεσιτικά γραφεία που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, το ρετιρέ, που έχει ορατότητα από Βαρυμπόμπη μέχρι Φάληρο (βλέπει και Ακρόπολη και Λυκαβηττό), αποτιμάται περίπου στα 300.00 ευρώ. «Οι γνωρίζοντες τα γούστα του ζεύγους έλεγαν από την πρώτη στιγμή πως ο χώρος αυτός ικανοποιούσε όλες τους τις επιθυμίες», σημειώνει τακτικός συνομιλητής του κ. Τσίπρα.

ΕΚΠΤΩΣΗ

Το κενό στην όλη υπόθεση έχει να κάνει με το «πόθεν έσχες» του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δηλώνει πως τα εισοδήματά του προέρχονται αποκλειστικά από την αποζημίωσή του ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και δεν ξεπερνούν τα 72.330 ευρώ τον χρόνο. Προφανώς, ή του έκαναν καλύτερη τιμή ή... δανείστηκε, με αποτέλεσμα να μπει σε καθεστώς οικογενειακού μνημονίου.
Η γειτονιά είναι ήσυχη και κάπως απομονωμένη. Ετσι, η πρόσβαση δεν είναι ιδιαίτερα εύκολη για όσους δεν γνωρίζουν πολύ καλά την περιοχή. Αυτό σημαίνει πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει την ησυχία του. Βέβαια, στην απόφασή του για την αγορά σημαντικό ρόλο έπαιξε και η σύντροφός του (με την οποία έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης), αφού έκρινε πως το διαμέρισμα αυτό είναι ο ιδανικός χώρος για να στεγάσουν την οικογένειά τους.

ΔΙΟΝΥΣΟΣ

Ακόμα ένας λόγος που ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να βάλει μπροστά τη συγκεκριμένη επένδυση είναι το γεγονός ότι το ρετιρέ της Ανω Κυψέλης (για την ιστορία, πολύ κοντά διαμένει ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ., Φώτης Κουβέλης) βρίσκεται πολύ κοντά στην προηγούμενη κατοικία του, στην οδό Γιαννιτσών, από την οποία πάντως δεν αντικρίζει κανείς τη γοητευτική εικόνα του Λυκαβηττού, αλλά το τσιμέντο που κυριάρχησε μεταπολεμικά στις γειτονιές της Αθήνας. Η αδυναμία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το κέντρο της πρωτεύουσας φαίνεται εξάλλου και από την επιλογή των νεανικών του χρόνων (όταν ένιωσε την ανάγκη να ξεφύγει από την πατρική εστία) να νοικιάσει ένα δυάρι στα Εξάρχεια. Επιπλέον, σύμφωνα με το «πόθεν έσχες» του, είναι ιδιοκτήτης από γονική παροχή ενός διαμερίσματος στην οδό Φθιώτιδας, επίσης στην Κυψέλη.

Ωστόσο, η οικογένεια του Αλέξη Τσίπρα διατηρεί εδώ και χρόνια σπίτι και στον Διόνυσο (ο ίδιος εμφανιζόταν συχνά στο ακριβό αθηναϊκό προάστιο), στο οποίο ο τελευταίος σκεφτόταν για πολύ καιρό να μετακομίσει συν γυναιξί και τέκνοις. Μάλιστα είχε έρθει σε επαφή με συνεργεία προκειμένου να προχωρήσουν σε μια μίνι ανακαίνιση. Τελικά, φαίνεται πως επικράτησε η άποψη η οικογένεια να παραμείνει στην Ανω Κυψέλη, αφού η περιοχή βολεύει πολύ περισσότερο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις του, ενώ είναι συμβατή (σε γενικές γραμμές τουλάχιστον) με το αριστερό προφίλ του.


Γιατί γκρινιάζουν οι γείτονές του

Το μόνο που μένει να απαντηθεί σε σχέση με την επένδυση του κ. Τσίπρα είναι πώς θα αντιδράσουν οι υπόλοιποι ένοικοι της πολυκατοικίας στα νέα περί εξαγοράς του ρετιρέ από τον επικεφαλής της Κουμουνδούρου. Μπορεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και η σύντροφός του να έχουν κατά βάση καλές σχέσεις με τους γείτονές τους, όμως η ενισχυμένη αστυνομική δύναμη που, όπως είναι φυσικό, διαθέτει, έχει σταθεί αφορμή για διάφορα παρατράγουδα. Αρχικά, το πρόβλημα είχε εντοπιστεί στο γεγονός ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, οι άνδρες της ασφάλειας έλεγχαν (με το βλέμμα τους) με ιδιαίτερη προσοχή τις κινήσεις των ενοίκων. Ωστόσο, έστω και με δυσκολία, άπαντες συνήθισαν στη νέα κατάσταση, καθώς κατά κοινή ομολογία οι αστυνομικοί είναι πολύ διακριτικοί, ενώ με το πέρασμα των ημερών υπήρξε και η απαραίτητη κατανόηση. Το μεγαλύτερο μπλέξιμο, όπως έγραφε πριν από λίγο καιρό το ένθετο «Secret», έγινε όταν τοποθετήθηκαν δύο χημικές τουαλέτες στην είσοδο της πολυκατοικίας για να εξυπηρετούνται οι άνδρες της ασφάλειας του αρχηγού της Κουμουνδούρου. Οι ένοικοι αντέδρασαν έντονα και τελικά, κατόπιν πολυήμερων συζητήσεων, η χρυσή τομή βρέθηκε με τις τουαλέτες να μεταφέρονται λίγο πιο δίπλα.

parapolitika.gr

1 σχόλιο

  1. Σε αντίθεση με το γίδι της ΔΗΜΑΡ, που τους έχει και κατουράνε στα παρκάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.