Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ": ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ...

Ακόμα και οι υποστηρικτές της ΝΔ αγανακτούν με τα αλλεπάλληλα νομικά πραξικοπήματα που επιχειρεί το κόμμα τους εναντίον της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗ...


Ακόμα και οι υποστηρικτές της ΝΔ αγανακτούν με τα αλλεπάλληλα νομικά πραξικοπήματα που επιχειρεί το κόμμα τους εναντίον της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Τα κάνουν τόσο χοντροκομμένα, αδέξια και προκλητικά που δεν αφήνουν άλλο περιθώριο αντίδρασης σ΄όσους σέβονται τον εαυτό τους, την Αλήθεια και έχουν αντικειμενική παρακολούθηση της πραγματικότητας. 

Η εφημερίδα «Δημοκρατία» με τίτλο «Νομικό πραξικόπημα για αποκλεισμό Κασιδιάρη!» και υπότιτλο «Διά στόματος του «δημοκράτη» συνταγματολόγου Γ. Σωτηρέλη!» έχει το εξής κείμενο:

«Ως προπομπός κινήσεων βγήκε χθες ο συνταγματολόγος και εκλεκτός του συστήματος Σημίτη και των άλλων… προοδευτικών δυνάμεων Γιώργος Σωτηρέλης και επί της ουσίας άνοιξε θέμα για την υποψηφιότητα βουλευτών της Χ.Α. στις δημοτικές εκλογές. Με τον τρόπο αυτόν πάντως δείχνει πανικό και επιβεβαιώνει τις δημοσκοπήσεις που γίνονται, και κυρίως στον Δήμο Αθηναίων, που φέρουν σε διψήφια
Σύμφωνα με τον κατά τα λοιπά… δημοκράτη κ. Σωτηρέλη (που είχε διατελέσει γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης 1994-1995 και πρόεδρος του Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων 2003-2004), ο οποίος μίλησε στον Βήμα FM, από τη στιγμή που δεν μπορεί, σύμφωνα με το ισχύον Σύνταγμα, να χαρακτηριστεί παράνομη, τότε πρέπει να γυρίσουμε τον χρόνο στο… 1974. Η εναλλακτική που πρότεινε ο συνταγματολόγος είναι να επανέλθουν οι διατάξεις του Π.Δ. του 1974 που ίσχυσε έως το 2002 και προέβλεπαν, εκτός από τις συνθήκες κατάλυσης του πολιτεύματος, «να μη συμμετέχουν ως υποψήφιοι κάποιοι που διώκονται για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και συμμετοχή σε αυτήν ή όταν είναι βεβαρημένα τα μέλη ενός κόμματος με εγκλήματα με ρατσιστικό κίνητρο». Σε πιο ειδική ερώτηση, που αφορά τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος πιθανολογείται ότι θα είναι ο υποψήφιος του κόμματος για τη δημαρχία της Αθήνας, ο καθηγητής Σωτηρέλης τόνισε: «Η πρώτη ανάγνωση είναι ότι, αν υπάρξει παραπεμπτικό βούλευμα, δεν θα μπορέσει να κατέβει στις εκλογές. Διότι μετά, εκ των υστέρων, εάν εκλεγεί, θα εκπέσει του αξιώματός του».

Αντιδρώντας στις απόψεις Σωτηρέλη, ο Ηλίας Κασιδιάρης τόνισε ότι «με το υπάρχον νομικό πλαίσιο δεν υφίσταται καμία απολύτως περίπτωση απαγόρευσης υποψηφιότητάς μου ως Δημάρχου Αθηναίων» και πρόσθεσε ότι «ακόμη και αν υπάρξει παραπεμπτικό βούλευμα, δεν αλλάζει τίποτε εις ό,τι αφορά τα πολιτικά μου δικαιώματα. Στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων υπάρχει μόνο σε περίπτωση αμετάκλητης καταδίκης».

Εκτός, όμως, από το παραπάνω κείμενο, στην ίδια εφημερίδα, σε άλλη σελίδα, υπάρχει το εξής σχόλιο:

«Δεν είναι καθόλου τυχαία η στιγμή που ο κ. Σωτηρέλης περιέγραψε το νομοθετικό πραξικόπημα με το οποίο μπορεί να αποκλειστεί από τις δημοτικές εκλογές ένας βουλευτής όπως ο Ηλ. Κασιδιάρης. Ο κατά τα λοιπά… δημοκράτης συνταγματολόγος γνωρίζει πολύ καλά τα (πραγματικά) ευρήματα των δημοσκοπήσεων για τον Δήμο της Αθήνας και σπεύδει να προσφέρει υπηρεσίες…»

Τόσο το άρθρο όσο και το σχόλιο είναι τόσο ξεκάθαρα στα όσα γράφουν που πραγματικά δεν χρειάζεται να προστεθεί κάτι από την δική μας μεριά.

Οι εθνομηδενιστές και λαοκτόνοι της ΝΔ, καθώς και της κυβέρνησης γενικότερα, κλεισμένοι μέσα στο καβούκι των απατηλών ψευδαισθήσεων που τους διακατέχουν και έχοντας χάσει κάθε ίχνος επαφής με τον έξω κόσμο εξακολουθούν να στήνουν σκευωρίες, οι οποίες είναι καταδικαστέες ακόμη και από τους υποστηρικτές τους, οι οποίοι όμως έχουν την εντιμότητα να το διατυπώσουν δημόσια. Η «Δημοκρατία» δεν κάνει τίποτα άλλο από το να αφουγκράζεται το Λαϊκό αισθητήριο και να δημοσιοποιεί την άποψή του για την ανήθικη και παράνομη δίωξη κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.