Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΙ... ΝΕΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕΪΤ ΝΤΙ ΠΑΡΤΜΕΝΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΠΡΩΗΝ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

Ως ανοιχτά αντισημιτική και ξενοφοβική πολιτική παράταξη χαρακτηρίζει τη Χρυσή Αυγή το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που κάνει μεγάλη αναφορά σε αυ...


Ως ανοιχτά αντισημιτική και ξενοφοβική πολιτική παράταξη χαρακτηρίζει τη Χρυσή Αυγή το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που κάνει μεγάλη αναφορά σε αυτή στην ετήσια έκθεση για τις θρησκευτικές ελευθερίες. Στις σελίδες της σημειώνεται πως με τη στάση της η Χρυσή Αυγή δίνει ευκαιρία για κατασυκοφάντηση της Ελλάδας σε διεθνές επίπεδο και τονίζεται ότι μετά την είσοδό της στη βουλή έχει αυξηθεί ο αντισημιτισμός.

Στην έκθεση γίνεται αναφορά σε επιθέσεις εις βάρος μεταναστών ειδικά από τις μουσουλμανικές χώρες και βανδαλισμοί σε εβραϊκά νεκροταφεία στα Ιωάννινα και τη Δράμα. Παράλληλα, γίνειται ιδιαίτερη αναφορά στον Νίκο Μιχαλολιάκο, για τον οποίο σημειώνεται πως «έχει αρνηθεί δημοσίως και επανειλημμένως το γεγονός ότι συνέβη το Ολοκαύτωμα, ενώ συχνά στο παρελθόν σε δημόσιες εκδηλώσεις χαιρετούσε ναζιστικά τους οπαδούς του».

Στην έκθεση αναφέρεται ότι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως για παράδειγμα το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επικρίνουν την ελληνική αστυνομία ότι έχει καταβάλει «πολύ μικρή προσπάθεια» για τον περιορισμό των βίαιων ενεργειών της Χρυσής Αυγής.

Οι συντάκτες της έκθεσης κάνουν λόγο και για το γεγονός ότι το 2012 εφαρμόστηκε σε δύο περιπτώσεις η νομοθεσία περί βλασφημίας. Σε εκείνη του 27χρονου που έφτιαξε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης με σατυρική μορφή, χρησιμοποιώντας το όνομα «Γέροντας Παστίτσιος» και στην αγωγή για βλασφημία της Μητρόπολης Πειραιά κατά του σκηνοθέτη και των ηθοποιών του θεατρικού έργου «Corpus Christi». Σε αυτό σημειώνονται τα επεισόδια των υποστηρικτών της ΧΑ για να σταματήσουν οι παραστάσεις.

Ακόμη, η έκθεση σημειώνει πως η ελληνική κυβέρνηση έχει καταδικάσει τις αντισημιτικές και ρατσιστικές επιθέσεις, αλλά- όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα των «Νέων»- οι διεθνείς παρατηρητές έχουν ζητήσει περισσότερη δράση προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα συγκεκριμένα περιστατικά. Μάλιστα, ο Αμερικανός πρέσβης και άλλοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ ζήτησαν από την ελληνική κυβέρνηση να μιλήσει με ισχυρό τρόπο εναντίον της Χρυσής Αυγής και των αντισημιτικών πράξεών της.
iefimerida.gr

1 σχόλιο

  1. signomi poios kibernaei ayti tin xora? i oyasikton? i presbia? to paratiritirio toy elsinki? i merkel? to batikano? i sinagogi? oi mpampoyinoi? oi pithikoi? o samaras?o benizelos? apoikia neoy typoy.....kalinixta ayto den ine xora einai ENA APERANTO BORDELO

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.