Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΜΑΚ ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΣΕΙΣΜΟΓΡΑΦΟΙ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ...

Λίγο μετά τις 00.15 τα μεσάνυχτα το οχηματαγωγό - επιβατηγό πλοίο «Νήσος Κεφαλλονιά» έδεσε στο λιμάνι του Πόρου Κεφαλλονιάς, μεταφέροντα...


Λίγο μετά τις 00.15 τα μεσάνυχτα το οχηματαγωγό - επιβατηγό πλοίο «Νήσος Κεφαλλονιά» έδεσε στο λιμάνι του Πόρου Κεφαλλονιάς, μεταφέροντας το ειδικό κλιμάκιο της ΕΜΑΚ από την Κυλλήνη.

Η αποστολή αποτελείται από ένα διασωστικό όχημα σεισμών και δύο πυροσβεστικά οχήματα, στα οποία επιβαίνουν ο διοικητής της ΕΜΑΚ με εννέα πυροσβέστες. Μαζί τους έχουν και έναν ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο.



Σύμφωνα με άνδρα της ΕΜΑΚ, ο οποίος μίλησε στον ανταποκριτή του zougla.gr στην Κεφαλλονιά, Σωτήρη Σκουλούδη, ο δρόμος που συνδέει το Αργοστόλι με το Ληξούρι έχει κλείσει λόγω κατολίσθησης γι' αυτό και έχουν προγραμματιστεί ειδικές διαδρομές με καραβάκι ανάμεσα στις δύο παραθαλάσσιες πόλεις.

Το κλιμάκιο έχει ταξιδέψει στην Κεφαλλονιά για προληπτικούς λόγους και θα παραμείνει εκεί για όσο χρονικό διάστημα κριθεί απαραίτητο.

Εγκατάσταση σεισμογράφων στην Κεφαλλονιά από το Αστεροσκοπείο Αθηνών

Φορητό σεισμολογικό δίκτυο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, με υπεύθυνο τον ερευνητή Γεράσιμο Χουλιάρα, αναχωρεί από την Αθήνα μέσα στις επόμενες ώρες ευρισκόμενο σε εντεταλμένη αποστολή για την παρακολούθηση της σεισμικής δραστηριότητας που εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες στην Κεφαλλονιά.

Το φορητό δίκτυο θα εγκατασταθεί στην επικεντρική περιοχή του σεισμού των 6R, βόρεια από το Ληξούρι και θα μεταφέρει σε πραγματικό χρόνο τα δεδομένα στο Αστεροσκοπείο Αθηνών, έτσι ώστε να γίνεται άμεση εκτίμηση του σεισμικού κινδύνου.

Η αποστολή θα ταξιδέψει οδικώς και με καράβι από Κυλλήνη προς Κεφαλλονιά, εάν και εφόσον λειτουργούν οι ακτοπλοϊκές γραμμές, καθώς οι καιρικές συνθήκες είναι δυσμενείς στη θαλάσσια περιοχή, που χωρίζει το νησί από την Πελοπόννησο.

Συνεχείς μετασεισμοί

Την ίδια στιγμή δεν σταματάει να «χορεύει» το έδαφος κάτω από τα πόδια κατοίκων της Κεφαλλονιάς, καθώς οι σεισμικές δονήσεις που ακολουθούν τον ισχυρό σεισμό των 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ είναι συνεχείς.

Στον χάρτη που ακολουθεί με πορτοκαλί αστέρι είναι η σεισμική δόνηση των 5,2R που σημειώθηκε στις 20.45 το βράδυ, ενώ με κίτρινο ο σεισμός των 6R, ο οποίος σημειώθηκε στις 15.55 το μεσημέρι της Κυριακής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.