Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

580 ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΦΕΤΟΣ... ΑΛΛΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ 2015 ΚΑΙ ΜΕΤΑ... ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ;

Συνολικά 580 θέσεις προσφέρουν οι αστυνομικές σχολές στους επιτυχόντες των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, οι οποίοι όμως θα αποκτήσουν πρόσ...

Συνολικά 580 θέσεις προσφέρουν οι αστυνομικές σχολές στους επιτυχόντες των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, οι οποίοι όμως θα αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτές και θα ξεκινήσουν τη φοίτησή τους το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.

Με απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι πόρτες των αστυνομικών σχολών έχουν "κλειδώσει" για δύο χρόνια, καθώς σύμφωνα με το υπουργείο, δεν υπήρχε δυνατότητα απορρόφησης των αποφοίτων τους. Με κοινή υπουργική απόφαση που υπέγραψαν τα συναρμόδια υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Παιδείας, ο αριθμός των εισακτέων στη Σχολή Αστυφυλάκων καθορίστηκε στους 500 και στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας στους 80.

Ειδικότερα, οι 500 προσφερόμενες θέσεις στη Σχολή Αστυφυλάκων, τις οποίες θα διεκδικήσουν οι φετινοί επιτυχόντες, θα κατανεμηθούν ως εξής:

-Οι 422 θα καλυφθούν από υποψήφιους Γενικών Λυκείων και οι 48 από απόφοιτους προηγούμενων ετών (βάσει της βαθμολογίας που συγκέντρωσαν στις πανελλαδικές εξετάσεις κατά το έτος που αποφοίτησαν).

-Επιπλέον 15 θέσεις θα δοθούν σε υποψήφιους που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις και οι οποίοι υπάγονται στις ειδικές κατηγορίες (γονείς και τέκνα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών), ενώ στις αστυνομικές σχολές θα εισαχθούν άλλα 15 άτομα με απολυτήριο Ημερησίου Επαγγελματικού Λυκείου ή πτυχίο Β΄ Κύκλου Τεχνικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων.

Αντίστοιχα, η κατανομή των συνολικά 80 θέσεων στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας καθορίζεται ως εξής:

-70 θέσεις θα διεκδικήσουν οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων που διεξήχθησαν τον Μάιο.

-Οκτώ οι απόφοιτοι παλαιότερων ετών.

-Δύο οι επιτυχόντες που εντάσσονται στις ειδικές κατηγορίες.


Πηγή: Δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.