Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΥ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ...

Κρεμασμένος στο σπίτι του βρέθηκε ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Ιωαννίνων, Νίκος Μάντης. Ο πρώην αντιδήμαρχος είχε παραιτηθ...


Κρεμασμένος στο σπίτι του βρέθηκε ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Ιωαννίνων, Νίκος Μάντης. Ο πρώην αντιδήμαρχος είχε παραιτηθεί μετά την έρευνα που είχε κάνει στα ταμεία του Δήμου Ιωαννιτών αποκαλύπτοντας «μαύρη τρύπα» 1,3 εκατ. ευρώ. Για την υπόθεση, για την οποία διεξάγεται εισαγγελική έρευνα, τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο ταμίας του Δήμου και η διευθύντρια της Οικονομικής υπηρεσίας.

Διαβάστε την επιστολή της παραίτησης του, που υπέβαλε στις 2 Μαΐου του 2013:

«Για δύο και πλέον χρόνια είχα, έπειτα από απόφαση του δημάρχου Φίλιππα Φίλιου, την ευθύνη της παρακολούθησης της οικονομικής πορείας του δήμου Ιωαννιτών. Σας διαβεβαιώνω ότι εργαζόμενος σκληρά, νυχθημερόν, προσπάθησα να ανταποκριθώ σε αυτή τη μεγάλη ευθύνη. Ήταν δύο πολύ δύσκολα χρόνια σε μια εξαιρετικά σκληρή και σύνθετη συγκυρία. Τα προβλήματα που παραλάβαμε ήταν μεγάλα, ενώ νέα δημιουργήθηκαν από την εφαρμογή του «Καλλικράτη» και την οικονομική κρίση, που σάρωσε τη χώρα και έπληξε τα οικονομικά της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο αγώνας για να ανταποκριθεί στοιχειωδώς ο δήμος μας στις υποχρεώσεις του ήταν καθημερινός. Δεν θα απαριθμήσω όσα πετύχαμε, πιστεύω ότι είναι άλλοι εκείνοι και πρώτοι από όλους οι συμπολίτες, που θα με αξιολογήσουν και θα με κρίνουν.

Εγώ απλά θέλω να σας διαβεβαιώσω, ότι εργάστηκα με όλες μου τις δυνάμεις. Γι” αυτό κι έχω ήσυχη τη συνείδηση μου. Δυστυχώς η προσπάθεια αυτή δεν απέτρεψε την εκδήλωση παρανόμων και φαύλων ενεργειών που οδήγησαν στη δημιουργία ενός μεγάλου ταμειακού ελλείμματος στο δήμο. Απαιτήθηκαν επίμονες και επίπονες προσπάθειες για να φέρουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο την πραγματική έκταση του προβλήματος και να οδηγήσουμε την υπόθεση στη δικαιοσύνη και στους εποπτεύοντες ελεγκτικούς μηχανισμούς. Κινηθήκαμε αμέσως με τη διαπίστωση του προβλήματος χωρίς ολιγωρίες, με συνεχείς και πολλαπλούς ελέγχους. Γνώμονας των ενεργειών μου ήταν η προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος, με διαφάνεια και με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα που γνωρίζω ότι προέρχεται από το υστέρημα των συμπολιτών μας σε δύσκολους γι” αυτούς καιρούς.

Είμαι βέβαιος ότι η δικαιοσύνη, που ξεκίνησε ήδη το έργο της θα αποδώσει τις ευθύνες όπου υπάρχουν. Προσωπικά θα συμβάλλω σε αυτή την κατεύθυνση με όλες μου τις δυνάμεις. Αντιλαμβάνομαι και κατανοώ τα ερωτηματικά αλλά και την οργή των συμπολιτών μας για όσα συνέβησαν. Δικαιολογημένα ζητούν την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων. Δεν κατανοώ όμως τον λαϊκισμό ορισμένων κύκλων, που επιδίδονται σε ένα πολύ γνωστό πολύ παλαιό κι ανούσιο πολιτικάντικο παιχνίδι επιλέγοντας την εύκολη λύση, να στοχοποιήσουν το δήμαρχο κι έμενα, ζητώντας την κεφαλήν μας επί πίνακι. Το βαρύ κλίμα που δημιουργήθηκε το τελευταίο διάστημα με καταπόνησε σωματικά, ψυχικά και πνευματικά.

;Oσα συνέβησαν ανθρώπινα με ξεπερνούν, είναι πάνω από τις δυνάμεις μου. Παράλληλα για λόγους πολιτικής ευθιξίας είμαι αποφασισμένος να μην αφήσω το περιθώριο σε ορισμένους κακόβουλους να υποστηρίζουν ότι είμαι «γαντζωμένος» στην καρέκλα του αντιδημάρχου και προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής. Υποβάλλω λοιπόν την παραίτησή μου από τη θέση του αντιδημάρχου και προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής, παραμένοντας στη διάθεση της παράταξης, για να προσφέρω κάθε βοήθεια όπου μου ζητηθεί, προκειμένου να φανούμε αντάξιοι της εντολής που μας έδωσε ο λαός το φθινόπωρο του 2010».

Πηγή: nocomments.gr

1 σχόλιο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.