Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

"ΣΦΑΞΑΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑΤΙ Η ΔΥΤΙΚΟΤΡΟΠΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ| ΛΕΝΕ ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΕΔΡΑΜΑΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΝΙΓΗΡΙΑΣ...

Λίγες ημέρες μετά την ωμή σφαγή μαθητών σε σχολείο στη Νιγηρία, ηγέτης ισλαμιστικής οργάνωσης διακιολογεί το απάνθρωπο έγκλημα γιατί η &...


Λίγες ημέρες μετά την ωμή σφαγή μαθητών σε σχολείο στη Νιγηρία, ηγέτης ισλαμιστικής οργάνωσης διακιολογεί το απάνθρωπο έγκλημα γιατί η "δυτικότροπη εκπαίδευση είναι αμάρτημα" όπως υποστηρίζει.

Ο ηγέτης της νιγηριανής ισλαμιστικής ομάδας Μπόκο Χαράμ Αμπουμπακάρ Σεκάου δικαιολόγησε τη σφαγή που διεπράχθηκε στις 6 Ιουλίου σε λύκειο στα βορειοανατολικά της χώρας, χωρίς ωστόσο να αναλάβει την ευθύνη για την ωμότητα, προκύπτει από βίντεο που ήλθε σήμερα στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου.

«Εκφράζουμε την αμέριστη υποστήριξή μας στην επίθεση κατά της δυτικότροπης εκπαιδευτικής μονάδας στο Μαμούντο», στο κρατίδιο Γιόμπε, διατρανώνει ο ίδιος στο 10λεπτο μήνυμά του, αναφορικά με την κατακρεούργηση 41 μαθητών κι ενός καθηγητή τους (σύμφωνα με τον απολογισμό των γιατρών).

Μολαταύτα, ο Σεκάου δεν προβάλλει ως εντολέας της σφαγής, διαμηνύοντας πως «εμείς δεν επιτιθέμεθα σε μαθητές».

Στο μήνυμά του, ο Σεκάου περιγράφει όλες τις «μονάδες δυτικής εκπαίδευσης» ως τμήμα της «συνωμοσίας κατά του Ισλάμ» και τονίζει πως «η δυτικότροπη εκπαίδευση είναι αμάρτημα».

Στο ίδιο μήνυμα, ο Σεκάου διαψεύδει τη φημολογία πως η Μπόκο Χαράμ έχει εμπλακεί σε διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση για μία εκεχειρία. Ο Νιγηριανός υπουργός Ειδικών Υποθέσεων Καμπίρου Τανίμου Τουράκι είχε ανακοινώσει στους δημοσιογράφους πως διαπραγματεύεται με συνεργάτη του Σεκάου για άμεση κατάπαυση του πυρός.

 «Δεν αληθεύει. Εμείς δεν γνωρίζουμε τον Καμπίρου Τουράκι, ουδέποτε μιλήσαμε μαζί του. Ψεύδεται», διαβεβαίωσε ο Σεκάο. newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.