Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΑΡΠΑΞΑΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ!!! Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΑΥΣΕΙ...

Κορυφώνεται η αγωνία για την τύχη των δύο μητροπολιτών της Συρίας, τον ορθόδοξο μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Παύλο και τον Συροϊακωβίτη επίσ...

Κορυφώνεται η αγωνία για την τύχη των δύο μητροπολιτών της Συρίας, τον ορθόδοξο μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Παύλο και τον Συροϊακωβίτη επίσκοπο, από την ίδια πόλη, κ. Ιωάννη. Οι δύο μητροπολίτες θυμίζουμε ότι έπεσαν θύματα απαγωγής στα τέλη του περασμένου Απριλίου από φανατικούς ισλαμιστές (κατά ορισμένες πληροφορίες Τσετσένους).

Τα «νέα στοιχεία» που βλέπουν κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας είναι συγκεχυμένα και αναιρούν το ένα το άλλο, δημιουργώντας σύγχυση.

Αναμφίβολα όσο οι μέρες περνούν οι ελπίδες να είναι ζωντανοί οι επίσκοποι εξανεμίζονται. Η προχειρότητα στους χειρισμούς αυτού του λεπτού θέματος από κρατικούς αξιωματούχους των εμπλεκόμενων χωρών, το παιχνίδι εντυπώσεων και η ανευθυνότητα ορισμένων ΜΜΕ συνθέτουν ένα απογοητευτικό τοπίο.

Μία από τις λίγες συνετές κινήσεις εκδηλώθηκε από την Ελλαδική Εκκλησία. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος απευθύνθηκε με θεσμικό τρόπο (μέσω επιστολής) σε κορυφαίους ξένους παράγοντες (μεταξύ αυτών και ο γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν), ζητώντας την παρέμβασή τους.

Στον αντίποδα, Ρώσοι πολιτικοί αξιωματούχοι διέδιδαν ψευδείς πληροφορίες ότι οι επίσκοποι είναι νεκροί (προφανώς για λόγους εντυπωσιασμού), οι οποίες διαψεύστηκαν λίγο μετά από τη Ρωσική Εκκλησία. Τέτοιες ενέργειες απομακρύνουν τη σωτηρία των επισκόπων και αποπροσανατολίζουν.

Το θέμα συζητήθηκε και στο αμερικανικό Κογκρέσο, ενώ πρόσφατα κατατέθηκε ψήφισμα στο Συμβούλιο της Ευρώπης από την Ντόρα Μπακογιάννη, επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπίας στο Συμβούλιο, σε συνεργασία με τη ρωσική αντιπροσωπία. Στο ψήφισμα γίνεται λόγος για τις διώξεις κατά των χριστιανών στη Συρία, για την απαγωγή των δύο μητροπολιτών, αλλά και για τις ταραχές που απειλούν με αφανισμό τους χριστιανούς στον αραβικό κόσμο. Η κίνηση αυτή βρήκε συμμάχους, καθώς υπεγράφη από όλους τους προέδρους των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, τους αρχηγούς εθνικών αντιπροσωπιών και πολλούς βουλευτές, είτε ήταν καθολικοί είτε προτεστάντες ή μουσουλμάνοι. Παράλληλα, τον περασμένο μήνα οι φίλοι της Μητρόπολης Χαλεπίου πραγματοποίησαν στην πλατεία Συντάγματος σιωπηλή συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης για την απελευθέρωση των δύο μητροπολιτών.

Από τις 22 Απριλίου έως και σήμερα έχουν δει το φως της δημοσιότητας πλείστες όσες πληροφορίες και στοιχεία, που δήθεν είναι έγκυρα και ακριβή, ωστόσο στην πορεία διαψεύδονται. Η στάση μεγάλων διεθνών μέσων ενημέρωσης αποδείχτηκε απογοητευτική. Μην ξεχνάμε ότι το κατά τα άλλα έγκυρο Reuters είχε μεταδώσει την απελευθέρωση των μητροπολιτών (!), που φυσικά δεν είχε γίνει ποτέ. Η ψευδής είδηση είχε αναμεταδοθεί αστραπιαία από όλα τα ξένα ΜΜΕ.

Πρόσφατα μεταδόθηκε μέσω διαδικτύου βίντεο στο οποίο εικονιζόταν ο απαγχονισμός ένας άνδρα που φορούσε ράσα. Κάποιοι υποστήριξαν ότι ήταν ο Συροϊακωβίτης επίσκοπος κ. Ιωάννης, η πληροφορία όμως δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ. Επειτα από όλα αυτά γίνεται αντιληπτό ότι κανείς, στο σημείο που έχει φτάσει η υπόθεση, δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι υπάρχουν έγκυρες πληροφορίες και αδιάσειστα στοιχεία για την τύχη των δύο απαχθέντων μητροπολιτών. Μόνες ελπίδες είναι πλέον ο Θεός και η προσευχή.

Βασίλης Σπυρόπουλος
Δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.