Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΡΟΜΕΡΗ ΚΡΙΣΗ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ... ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ!!!

Έντονες αντιδράσεις, αλλά και επιδοκιμασίες προκάλεσε στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ μια αποστροφή του κ. Ρούντι Ρινάλντι κατά τη διάρκεια της ο...

Έντονες αντιδράσεις, αλλά και επιδοκιμασίες προκάλεσε στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ μια αποστροφή του κ. Ρούντι Ρινάλντι κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, όταν υποστηρίζοντας ένθερμα την άποψη να μετατραπεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Ο κ. Ρινάλντι υπενθύμισε πως πριν από χρόνια, όταν σε αυτόν λειτουργούσαν στην πλήρη έκτασή τους οι συνιστώσες, τότε «η γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ήταν “παιδική χαρά” στην οδό Βαλτετσίου». Η συγκεκριμένη φράση ξεσήκωσε αντιδράσεις αναγκάζοντας τον προεδρεύων της διαδικασίας κ. Βούτση να τον εγκαλέσει για τον χαρακτηρισμό του.

Όταν τελείωσε την ομιλία του ο κ. Ρινάλντι, η κα Μαρία Φραγκιαδάκη, ανέβηκε στο βήμα εκτός διαδικασίας και εμφανώς φορτισμένη δήλωσε πως η γραμματεία «δεν ήταν παιδική χαρά» και δεν μπορεί κανείς να αντιμετωπίζει έτσι την ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ.

Το θέμα της διάλυσης των συνιστωσών απασχόλησε από νωρίς το απόγευμα τις εργασίες του συνεδρίου και επ’ αυτό τοποθετήθηκε επίσης ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος ζήτησε να μην τεθεί συγκεκριμένο χρονικό όριο διάλυσης των συνιστωσών που δεν θέλουν να διαλυθούν, αλλά οι διαδικασίες να μπουν σε μια φάση ωρίμανσης, κάτι που εγκρίθηκε από το σώμα των συνέδρων.

Έτσι τελικά αφαιρέθηκε από το καταστατικό ο περιορισμός των δύο ή τριών μηνών κι προστέθηκε να διαλυθούν «σε εύλογο χρονικό διάστημα».

Πριν την έγκριση ο κ. Βίτσας είχε προτείνει να ορίσουν οι συνιστώσες το χρονικό όριο, κάτι που αρνήθηκε ο κ. Νταβανέλος, εκπροσωπώντας την ΔΕΑ και αντιπρότεινε να προηγηθεί διαβούλευση.

Στην ίδια γραμμή ήταν και ο κ. Θεωνάς, ο εκπροσωπώντας την ΚΕΔΑ, αλλά και ο κ. Γλέζος από τους Ενεργούς Πολίτες. Οι τρεις εκπρόσωποι των συνιστωσών που αρνούνται την αυτοδιάλυσή τους, βεβαίωσαν πως θα συνεχίσουν να συμμετέχουν ενωτικά στις δράσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπως έκαναν ήδη, ιδίως τον τελευταίο χρόνο.

 protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.