Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΙΚΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ ΤΩΝ ΝΑΥΤΩΝ ΒΛΕΠΕΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΗΓΟΥ ΤΩΝ «ΙΩΝ» ΔΗΜΗΤΡΗ ΨΑΡΡΑ!..

ΝΕΑ ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ... ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣΙΑ ΠΡΟΣ ΤΕΡΨΙΝ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΑΣ. ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΥΜΑΤΑ ΠΟΥ Τ...


ΝΕΑ ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ... ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣΙΑ ΠΡΟΣ ΤΕΡΨΙΝ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΑΣ. ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ...

Εκκλησία μόνο για Έλληνες. Της Άντας Ψαρρά

Ενδείξεις για συντονισμένες κινήσεις εθνοχουντικής και χρυσαυγίτικης προέλευσης πίσω από τα κρούσματα με τον εθνικό ύμνο στην ακολουθία της Ανάστασης. Παράσημα ανδρείας σε όσους έψαλαν τον εθνικό ύμνο μαζί με το Χριστός Ανέστη απένειμε μέσω τουίτερ ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μ. Κωσταράκος.

Σύμφωνα με τα εθνικόφρονα ιστολόγια, την εφημερίδα «Δημοκρατία», αλλά κυρίως τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, καθόλου τυχαία δεν ήταν τελικά η εθνική έξαρση των δοκίμων που «βροντοφώναζαν» τον Εθνικό Υμνο την ώρα που ο αρχιεπίσκοπος έψελνε το «Χριστός Ανέστη». Ο «καθαρόαιμος» στρατηγός Κωσταράκος (υποστηρικτής της γνωστής τροπολογίας για το γένος που τελικά αποσύρθηκε) τουιτάρισε τα «παράσημα της ανδρείας» στους δόκιμους, αφού, όπως αναφέρει η «Δημοκρατία», οι δόκιμοι ενήργησαν σύμφωνα με διαταγή που είχε ο ίδιος εκδώσει πριν από δύο χρόνια.

Η ασέβεια θεωρήθηκε πράξη αντίστασης από τον στρατηγό και την εφημερίδα. Βέβαια, δύο χρόνια πριν, κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ με τον Γιώργο Παπανδρέου και ίσως τότε να έβλεπε σαν αντιστασιακό τον εαυτό του ο στρατηγός, αλλά τώρα τον έχει ξαναεπιλέξει ο σημερινός πρωθυπουργός, μόνο αυτόν από όλη τη στρατιωτική ηγεσία. Ως δικαιολογία, ο στρατηγός υποστηρίζει ότι αυτό συμβαίνει επί δεκαετίες, και επικαλείται το ότι δεν αντέδρασε ο αρχιεπίσκοπος σαν έμμεση επιβεβαίωση πως όλα έγιναν σύμφωνα με το τελετουργικό!

Το όλο σκηνικό θα μπορούσε να αποδοθεί σε ένα ακόμα τυχαίο και μεμονωμένο περιστατικό κάποιου φανατικού στρατοκράτη που τυχαίνει να είναι αρχηγός ΓΕΕΘΑ, αν δεν επιβεβαίωναν τη συμφωνία και τον συντονισμό όλων των μονάδων σε αυτή την κατεύθυνση και στρατιωτικοί κύκλοι.

Μια προσεκτική ματιά στα ακροδεξιά στρατοκρατικά ιστολόγια φανερώνει τις επικίνδυνες... τάσεις που στο όνομα του πατριωτισμού δεν χάνουν ευκαιρία να αναδείξουν τις εθνικοχουντικές έως και χρυσαυγίτικες προτιμήσεις τους. «Κίνημα Εθνικού Υμνου» αποκαλούν την τάση να παρεμβαίνουν οι ένστολοι με τον τρόπο αυτό στις επίσημες εκδηλώσεις. Μάλιστα, η αρχή γι' αυτούς έγινε στη Θεσσαλονίκη, όπου την 28η Οκτωβρίου του 2011, και μετά τα έκτροπα της παρέλασης, οδηγήθηκε η κυβέρνηση Παπανδρέου σε... παραίτηση! Αν λάβουμε δε τοις μετρητοίς τα λόγια του στρατηγού, όλο αυτό έγινε με δική του εντολή που μοιραία κατέληξε στην ανατροπή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά το defencenet.gr, «Την ώρα που ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και οι Επίσκοποι Φαναρίου Αγαθάγγελος και Διαυλείας Γαβριήλ στο Κολωνάκι έψαλλαν το Χριστός Ανέστη, ξαφνικά το άγημα της ΣΝΔ άρχισε να ψάλλει τον Εθνικό Υμνο και να συμπαρασύρει ολόκληρο το πλήθος των πολιτών, ενώ ακόμα και οι ιερείς σταμάτησαν να ψέλνουν, αφού η βροντερή φωνή Ευέλπιδων και Δοκίμων κάλυψε τις ψαλμωδίες.

Αποσβολωμένοι έμειναν οι πολιτικοί που παρακολουθούσαν τις λειτουργίες από την αντίδραση των Δοκίμων. Τόσο ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Ι. Τραγάκης, όσο και ο υφυπουργός Οικονομικών Ν. Μυταράκης, σιωπηλοί παρακολουθούσαν την επίδειξη εθνικού φρονήματος των ελπίδων του Εθνους. Ενέργεια η οποία καλύφθηκε σε ζωντανή μετάδοση και από την κρατική τηλεόραση, όσο και αν έγινε προσπάθεια να χαμηλώσει ο ήχος που μετέδιδε το εθνικό μήνυμα και να προταχθεί η ψαλμωδία».

Το μόνο «πρόβλημα» που εντόπισαν οι συγκινημένοι εθνικιστές είναι ότι ανάμεσα στους δόκιμους τραγουδούσε τον Εθνικό Υμνο κι ένας Σενεγαλέζος! Εσπευσαν όμως αμέσως να αποκαταστήσουν την τιμή της Ελλάδας, εξηγώντας ότι: «Ο έγχρωμος σπουδαστής τον οποίο πολλοί βιάστηκαν να βαφτίσουν ελληνοποιηθή [sic] μετανάστη που υπερήφανα τραγουδούσε τον Εθνικό Υμνο, προκύπτει ότι: Πρώτον δεν τραγουδούσε τον Εθνικό Υμνο και δεύτερον δεν μπορούσε να τον ψάλλει γιατί είναι Σενεγαλέζος (!) στην υπηκοότητα, και ξένος σπουδαστής και μάλιστα όπως πληροφορούμαστε, από τους καλύτερους σπουδαστές της σχολής».

Εδώ και καιρό ο αρχιεπίσκοπος δείχνει αποφασιστικά ότι δεν συμμερίζεται τις μισαλλόδοξες και ακραίες ρατσιστικές φωνές που γεμίζουν μίσος και τρόμο τις καρδιές των πολιτών. Με πρόσχημα τον Εθνικό Υμνο και τις γελοίες εντολές που δόθηκαν, αν δόθηκαν, αμαυρώθηκε η κορυφαία για τους χριστιανούς στιγμή της πίστης τους. Είναι γνωστό ότι οι ναζιστές και οι οπαδοί τους αποδέχονται τη θρησκεία μόνο στον βαθμό που προάγει τη «Φυλή». Ετσι και η Χρυσή Αυγή δίνει πάντα την εθνικόφρονα σφραγίδα της σε κάθε εκκλησιαστική εκδήλωση, αυτή είναι η γραμμή της. Οι δόκιμοι, όμως, οι οικογένειές τους αλλά και οι πιστοί που βρέθηκαν στην εκκλησία δεν προσβλήθηκαν με αυτές τις ακρότητες; Οσο για τον στρατηγό, είναι φανερό ότι είτε λέει ψέματα είτε πέρσι αγνόησαν τη διαταγή του όλοι οι δόκιμοι, όπως προκύπτει από τις φωτογραφίες. Ας τον κρίνει ο... Θεός κι ο Παναγιωτόπουλος.

«Να γίνει έρευνα για τη διείσδυση της Χ.Α. στο στρατό»

Ο αντιπλοίαρχος ε.α. Α. Κακαράς σχολιάζει στην «Εφ.Συν» τα πασχαλινά έκτροπα

Επικοινωνήσαμε με τον κύριο Αντώνη Κακαρά, αντιπλοίαρχο εν αποστρατεία και συγγραφέα και του θέσαμε ερωτήματα για την πρωτοφανή ενέργεια που έλαβε χώρα το βράδυ της Ανάστασης. Μας εξήγησε ότι το πιθανότερο είναι να προσπάθησε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ να καλύψει ως φυσικός προϊστάμενος την ενέργεια των δοκίμων, θέλοντας ταυτόχρονα να αποφύγει μια μεγαλύτερη έκταση στο επεισόδιο. Μάλιστα, τόνισε ότι ο ίδιος βρήκε πολύ πιο «υποτονική» αυτή την ενέργεια σε σχέση με τα έκτροπα στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της παρέλασης, όπου μάλιστα είχε ακουστεί και ο ύμνος της χούντας. Οι δόκιμοι είναι φυσικό να έχουν μια πιο έντονη πατριωτική έπαρση, αλλά αυτό επ' ουδενί δεν μπορεί να συγχέεται με ενέργειες που υπερβαίνουν τα όρια.

Σε παρατήρησή μας για τη διείσδυση ακραίων στοιχείων που πρόσκεινται στη Χρυσή Αυγή αλλά και ναζιστικών προτύπων, αντέδρασε με μεγάλη ανησυχία: «Το μόρφωμα αυτό, που είναι απολύτως φρικτό και απαράδεκτο, είναι φυσικό να εκμεταλλεύεται τα πάντα, όπως για παράδειγμα την έντονη πατριωτική στάση όσων φοιτούν στις παραγωγικές σχολές. Το αν όμως έχει γίνει εκεί διείσδυση θα πρέπει να είναι αντικείμενο σοβαρής έρευνας, διότι προκαλεί πολύ μεγάλη ανησυχία» πρόσθεσε με έκδηλη αγωνία ο αντιπλοίαρχος. Ο ίδιος δεν γνώριζε φυσικά αλλά ούτε και πιστεύει ότι η κίνηση αυτή ήταν σε συντονισμό με όλες τις μονάδες.

Το ζήτημα είναι όμως ότι, σύμφωνα με τις καταγγελίες που έγιναν στην «Εφ.Συν.» αλλά και σε άλλα ΜΜΕ, σε διάφορα σημεία της Ελλάδας, είτε στρατιωτικοί είτε και «απλοί» πολίτες, επέλεξαν να ψάλουν εντελώς συμπτωματικά τον Εθνικό Υμνο την ώρα της Ανάστασης κι αυτό δεν μπορεί να μην προκαλεί σκέψεις τόσο στην πολιτική ηγεσία όσο και σε κάθε σκεπτόμενο πολίτη αυτής της χώρας.

Εφημερίδα των Συντακτών

-----------------------------------

2 σχόλια

  1. Το Πάσχα είναι η μεγαλύτερη θρησκευτική γιορτή για όλους τους Έλληνες. Ο εορτασμός του μας φέρνει μεγάλη χαρά. Σε κάθε ευφροσύνη μας πρέπει να θυμούμαστε και την πατρίδα μας πρώτα από όλα. Είναι υποχρέωση μας. Γι' αυτό και οι φιλαρμονικές πάντοτε παιάνιζαν τον εθνικό ύμνο αμέσως μετά το "Χριστός Ανέστη".
    Τώρα για σήμερα, το να ακούνε κάποιοι τον Εθνικό Ύμνο και να ζώνονται αμέσως τα μαχαίρια εεε... τἰ να πούμε. Αυτά είναι αρωστημένες καταστάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. den yparxei pio ratsistikh efimerida

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.