Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ... ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΙΣ ΠΙΟ ΑΦΙΛΟΞΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ... ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ TOP 10...!!! ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ...

ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΑ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ... Οι...


ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΑ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ...

Οι πιο αφιλόξενες χώρες του κόσμου

Μια νέα έκθεση για το 2013, δημοσίευσε το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, αναλύοντας τις περισσότερο και λιγότερο τουριστικά φιλόξενες χώρες . Η έρευνα με όνομα «Τουριστική Ανταγωνιστικότητα 2013», αφορά 140 χώρες, τις οποίες βαθμολογεί και κατατάσσει, βάσει ποιότητας της ταξιδιωτικής και τουριστικής βιομηχανίας τους.

Μεταξύ των εκτεταμένων αναλύσεων, ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η κατηγορία «Αντιμετώπιση των τουριστών από τους κατοίκους της χώρας». Τη χαμηλότερη βαθμολογία συγκέντρωσε η Βολιβία με 4,1 / 7 ενώ ακολούθησαν η Κίνα και η Νότια Κορέα – παρ’ όλη τη μεγάλη ετήσια προσέλευση τουριστών. Στην άλλη άκρη της κλίμακας – πιο φιλόξενες για τους τουρίστες, εμφανίζονται η Ισλανδία και η Νέα Ζηλανδία.

Στο σύνολο, η Ευρώπη κατέλαβε τις 5 πρώτες θέσεις της έκθεσης, με την Ελβετία, την Αυστρία και τη Γερμανία στις 3 πρώτες θέσεις.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 32η θέση – 3 θέσεις χαμηλότερα απ’ την προηγούμενη έρευνα, το 2011. «Οι πλούσιοι πολιτιστικοί πόροι της χώρας και οι εξαιρετικές τουριστικές υποδομές, είναι ακόμα απ’ τα δυνατά σημεία. Επιπλέον η Ελλάδα έχει πολύ καλή υγεία, συνθήκες υγιεινής και υψηλής ποιότητας αεροπορικές υπηρεσίες. Η συγκεκριμένη χώρα έχει ισχυρή “εθνική συγγένεια” με τον τουρισμό, αλλά και μια πολύ θετική στάση απέναντι στους τουρίστες. Η πτώση της κατάταξης μπορεί να οφείλεται στην επιδείνωση του πολιτικού περιβάλλοντος αλλά και τις γενικότερες οικονομικές δυσκολίες.»

Οι καλές τουριστικές υποδομές και εγκαταστάσεις, η βιώσιμη ανάπτυξη και οι φυσικοί πόροι, είναι ανάμεσα στα βασικά κριτήρια υψηλής βαθμολόγησης ενώ προβλήματα στην ασφάλεια, η ανεπαρκής ανάπτυξη υποδομών και η ανησυχία σχετικά με την αειφόρο ανάπτυξη συνέβαλαν σημαντικά στη μείωση βαθμών.

Στην έκθεση επισημαίνεται η ανάγκη για τη συνέχιση της ανάπτυξης στον τομέα του τουρισμού και των ταξιδιών, κυρίως για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, σε μια σχετικά στάσιμη παγκόσμια οικονομία.

Φιλικότερες χώρες:

1. Ισλανδία 6,8

2. Νέα Ζηλανδία 6,8

3. Μαρόκο 6,7

4. Γυφτοσκόπια 6,7

5. Αυστρία 6,7

6. Σενεγάλη 6,7

7. Πορτογαλία 6,6

8. Βοσνία και Ερζεγοβίνη 6,6

9. Ιρλανδία 6,6

10. Μπουρκίνα Φάσο 6,6


Εχθρικότερες χώρες:

1. Βολιβία 4,1

2. Βενεζουέλα 4,5

3. Ρωσική Ομοσπονδία 5

4. Κουβέιτ 5,2

5. Λετονία 5,2

6. Ιράν 5,2

7. Πακιστάν 5,3

8. Δημοκρατία της Σλοβακίας 5,5

9. Βουλγαρία 5,5

10. Μογγολία 5,5

Πηγή:theinsider.gr

------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.