Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗ ΛΕΝΕ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΤΟΥ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ... "ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΙΝΗ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ"...!!!

newsit.gr_ Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της δικαιοσυνης για τον Ακη Τσοχατζόπουλο στην πρώτη δίκη για ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες. Οι συ...


newsit.gr_ Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της δικαιοσυνης για τον Ακη Τσοχατζόπουλο στην πρώτη δίκη για ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες.

Οι συνήγοροί του μιλούν για πολύ βαριά ποινή και μάλιστα για πρωτοφανή υπόθεση στα χρονικά.

"Τέτοια ποινή δεν υπήρξε ποτέ", είπε μιλώντας στο Newsit ο δικηγόρος Γιάννης Παγορόπουλος, ένας εκ των συνηγόρων του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Εξήγησε ότι η νομολογία τόσο των πρωτοβάθμιων όσο και του ακυρωτικού δικαστηρίου είναι πλούσια σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά όχι με την επιβολή τέτοιας ποινής.

Είπε επίσης ότι "...η πλημμέλεια της δηλώσεως μπορεί να αντιμετωπισθεί με βάση το νόμο και να κριθεί ο κατηγορούμενος και αθώος. Ακόμη και εάν καταδικαστεί για αμέλεια έχει δυνατότητα το δικαστήριο να τον αφήσει ατιμώρητο. Δηλαδή έχει πολλές διατάξεις οι οποιες έχουν ευεργετικά αποτελέσματα για τον κατηγορούμενο και για τον καταδικασθέντα".

Η ΠΟΙΝΗ

Η ποινή που επιβλήθηκε στον Ακη Τσοχατζόπουλο είναι 8 χρόνια κάθειρξη κατά συγχώνευση, πρόστιμο 520.000 ευρώ και δήμευση του ακινήτου του στη Διονυσίου Αεροπαγίτου.
Η απόφαση επιβλήθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, στον πρώην υπουργό για την υπόθεση ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες». Του επιβλήθηκε επίσης τέσσερα χρόνια στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων.

Η απόφαση δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΚΗ

Εκτός από το επεισόδιο στην έναρξη της δίκης με τον εισαγγελέα να εγκαλεί τον Ακη Τσοχατζόπουλο γιατί στην απολογία του είχε το ένα χέρι στην τσέπη, ο πρώην υπουργός ήταν ήρεμος και δέχθηκε ανέκφραστος την ετυμηγορία.

Κατά την αγόρευσή του ο εισαγγελέας ήταν καταπέλτης κατά του πρώην υπουργού θεωρώντας ότι με δόλο απέκρυψε περιουσιακά στοιχεία από το πόθεν έσχες του 2006. Ζήτησε ποινή 10 χρόνων.


Οι συνήγοροι υπεράσπισης επικαλέστηκαν την αναλογία δικαίου και αναφέρθηκαν εμμέσως στην υπόθεση Μπακογιάννη - Κούβελου και πως αυτοί απηλλάγησαν.

Tο κατηγορητήριο που είχε συνταχθεί σε βάρος του Ακη Τσοχατζόπουλου, περιελάμβανε στοιχεία που αφορούσαν στην παράλειψη δήλωσης το 2006 καταθέσεων, μετοχών και αξιογράφων συνολικής αξίας περίπου 47.000 ευρώ. Αντίστοιχα, την παράλειψη δήλωσης το 2007 ποσών περίπου 33.000 ευρώ από καταθέσεις και επενδυτικά προϊόντα και το 2008 καταθέσεων 20.000 ευρώ.

Τέλος, την παράλειψη δήλωσης το 2009 της αγοράς από την επίσης προφυλακισμένη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη, του ακινήτου στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το οποίο πλέον έχει δεσμευτεί με απόφαση του ανακριτή της υπόθεσης του λεγόμενου «μαύρου πολιτικού χρήματος» για τους εξοπλισμούς.

3 σχόλια

  1. OXI 8 ALLA TIN PINI TOY PAPAGEORGOPOYLOY KAI LIGA THA ITAN!!!!! ANTONIS ELASSONA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατά το λαμόγιο και η πονή. Και λίγα του 'ριξαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για να είμαστε δίκαιοι είναι πολύ βαριά η ποινή για το συγκεκριμένο αδίκημα.
    Ισόβια θα δικαστεί έτσι κι αλλιώς για την διακίνηση και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
    Και προφανώς και σε δήμευση της συνολικής του περιουσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.