Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΗΚΑΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΜΑΣ ΣΤΟ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ...

Βορειοηπειρώτες συγκεντρώθηκαν με πανώ και ελληνικές σημαίες έξω από το ελληνικό προξενείο Αργυροκάστρου, το οποίο φυλάσσονταν από Αλβανού...



Βορειοηπειρώτες συγκεντρώθηκαν με πανώ και ελληνικές σημαίες έξω από το ελληνικό προξενείο Αργυροκάστρου, το οποίο φυλάσσονταν από Αλβανούς αστυνομικούς, και διαμαρτυρήθηκαν για τη διακοπή των συντάξεων του ΟΓΑ, που δίνονταν ως βοήθημα στους ηλικιωμένους.

Aντιπροσωπεία τους με επικεφαλής τον έπαρχο Άνω Δρόπολης Χρ. Ντούτση επέδωσε στον Έλληνα πρόξενο Αργυροκάστρου Νικόλαο Κοτρόκη ψήφισμα προς τον πρόεδρο τηs ελληνικής δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Όπωs ανέφερε ο κ. Ντούτσηs απέσπασαν την υπόσχεση ότι το ψήφισμά τουs θα προωθηθεί. Τα αιτήματά τους αφορούσαν την επαναφορά του επιδόματος των 300 ευρώ που επωφελούνταν από τον ΟΓΑ, το οποίο διακόπηκε τον τρέχοντα μήνα σε εφαρμογή του νόμου 4093/2012 και των διατάξεων αυτού.

Το μεγάλο άγχος των Ελλήνων Μειονοτικών, εκτός από τη διακοπή του επιδόματος, είναι να μην μείνουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

"Ψίχουλα μας δίνουν στην Αλβανία, τώρα μας έκοψαν και το βοήθημα από την Ελλάδα, σε λίγο δεν θάχουμε βιβλιάριο για φάρμακα, πώς θα ζήσουμε", μονολογούσε 80χρονος παππούς, οπως διαβάζουμε στην "Κάτοψη".

Να σημειωθεί ότι τόσο κύκλοι του "ΚΕΑΔ", όσο και κύκλοι του ΜΕGA, των δύο δηλαδή ελληνικών κομμάτων της Αλβανίας, διαφώνησαν με την εκδήλωση έξω από το προξενείο Αργυροκάστρου, θεωρώντας ότι δεν μπορεί να έχει κανένα αποτέλεσμα, αφού οι σχετικές αποφάσεις αφορούν στην ελληνική και όχι στην αλβανική κυβέρνηση. Επίσης υποστηρίζουν ότι το γεγονός εκμεταλλεύτηκαν οι Αλβανοί, λόγω της προβολής του από τα μαζικά μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας, για να διαδώσουν ότι ο Ελληνισμός είναι διασπασμένος.

aftonomi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.