Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΕ 63 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΕΣΤΙΑΖΕΙ ΤΟ ΣΔΟΕ... ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ

Στα περιουσιακά στοιχεία 63 φυσικών προσώπων της λίστας Λαγκάρντ εστιάζει το ΣΔΟΕ, προκειμένου να βγάλει ένα πρώτο πόρισμα για το ύψος της π...

Στα περιουσιακά στοιχεία 63 φυσικών προσώπων της λίστας Λαγκάρντ εστιάζει το ΣΔΟΕ, προκειμένου να βγάλει ένα πρώτο πόρισμα για το ύψος της πιθανής φοροδιαφυγής.

Πρόκειται για τους τρεις συγγενείς του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, που «εξαφανίστηκαν» από την αυθεντική λίστα, καθώς επίσης και τα 60 πρόσωπα με τις μεγαλύτερες καταθέσεις.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο προϊστάμενος της Επιχειρησιακής διεύθυνσης ΣΔΟΕ Αττικής, Νίκος Παναγιωτόπουλος, στα μέλη της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, έχει δοθεί προτεραιότητα στον έλεγχο των προσώπων που συνδέονται με τον πρώην υπουργό και σε εκείνα που εμφανίζουν καταθέσεις από 550 εκατομμύρια ευρώ (είναι το μεγαλύτερο ποσό) έως τρία εκατ. ευρώ.

Πάντως, ο κ. Παναγιωτόπουλος εμφανίστηκε ιδιαίτερα επιφυλακτικός για την ταχύτητα των ερευνών και αυτό γιατί, όπως είπε, οι τράπεζες δεν τους έχουν αποστείλει ακόμα πληροφορίες για τις καταθέσεις των εμπλεκόμενων προσώπων.

Πέραν αυτών, ο επικεφαλής της έρευνας άφησε αιχμές και για την κεντρική διοίκηση του υπουργείου, λέγοντας ότι «έχουμε επιφορτιστεί με τον έλεγχο προσώπων που περιλαμβάνονται σε πέντε λίστες, μεταξύ των οποίων και αυτή με τα 54.000 άτομα που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό. Ζητήσαμε να μας στείλουν 100 ελεγκτές για να σχηματιστούν πέντε ειδικές ομάδες και να τρέξουν οι έλεγχοι. Όμως μόλις πριν από δύο ημέρες μας έστειλαν δύο υπαλλήλους».

Να σημειωθεί ότι στην αυριανή συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής αναμένεται να καταθέσει ο κ. Νίκος Λέκκας, πρώην διευθυντής ελέγχων του ΣΔΟΕ, ο οποίος, σύμφωνα με τον επικεφαλής της υπηρεσίας, Στέλιο Στασινόπουλο, είπε ότι «πίσω από το λογαριασμό των 550 εκατ. ευρώ βρίσκεται η κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου». protothema.gr

-----------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.